Veelgestelde vragen

Het financieringslandschap is divers. Er zijn veel verschillende financieringsvormen en termen. In onderstaande rubrieken vindt u antwoorden op veelvoorkomende vragen.

Staat uw antwoord er niet bij? Neem dan contact op met een Credion adviseur bij u in de regio. Wij helpen u graag verder.

Wat is de looptijd van een bedrijfshypotheek?

De looptijd van een bedrijfshypotheek ligt vaak tussen de 10 en 20 jaar, en is mede afhankelijk van de hoogte en aantal  aflossingstermijnen waarin de hypotheek afbetaald wordt.

Welke rentepercentage rekenen jullie voor een zakelijke hypotheek?

Het rentepercentage voor een zakelijke hypotheek is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de specifieke bedrijfssituatie en de risicocategorie waarin u bent ingeschaald. De risicocategorie bepaalt de debiteurenopslag, ook wel risico opslag genoemd, die samen met de basisrente het uiteindelijke rentepercentage van uw hypotheek vormt.

Is het mogelijk om mijn zakelijke hypotheek over te sluiten?

Bij Credion is het mogelijk om uw zakelijke hypotheek over te sluiten. Neem contact op met één van onze adviseurs en ontdek of u uw maandelijkse lasten kunt verlagen.

Waarom een bedrijfshypotheek afsluiten bij Credion?

Credion is een specialist in bedrijfs− & vastgoedfinancieringen sinds 2001. Jaarlijks realiseren we voor ruim 1 miljard euro aan bedrijfs− & vastgoedfinancieringen. Met ruim 100 geldverstrekkers hebben wij het grootste netwerk van Nederland. Op zoek naar een onafhankelijke adviseur? Met ruim 50 vestigingen in Nederland is er altijd een vestiging bij u in de buurt.

Voor welke doelen kan ik een zakelijke lening aanvragen?

U kunt voor veel doelen een bedrijfslening aanvragen bij Credion. Denkt u bijvoorbeeld aan het uitbreiden van uw bedrijf en heeft u werkkapitaal nodig? Wilt uw bedrijfsmiddelen of bedrijfspanden kopen of verbouwen? Of denkt u aan een bedrijfsovername? Een bedrijfslening maakt het mogelijk.

Wat is de minimale looptijd van een zakelijke lening?

Over het algemeen bedraagt de looptijd van een bedrijfslening tussen de 1 en 20 jaar. De looptijd is afhankelijk van de hoogte van uw afbetalingstermijnen, het doel van uw lening, en de huidige situatie waarin uw onderneming zich bevindt. 

Wanneer krijg ik mijn geleende bedrag?

Bij Credion doen we er alles aan om het geleende bedrag zo snel mogelijk op uw rekening te storten. Zo kunt u snel verder met uw onderneming.

Waarom een bedrijfslening afsluiten bij Credion?

Credion is een specialist in bedrijfs− & vastgoedfinancieringen sinds 2001. Jaarlijks realiseren we voor ruim 1 miljard euro aan bedrijfs− & vastgoedfinancieringen. Met ruim 100 geldverstrekkers hebben wij het grootste netwerk van Nederland. Op zoek naar een onafhankelijke adviseur? Met ruim 50 vestigingen in Nederland is er altijd een vestiging bij u in de buurt.

Wat is factoring?

Factoringen is een alternatieve vorm van financiering. Dit verbetert de cashflow en u hoeft niet meer te wachten op de gehanteerde betalingstermijn. De openstaande facturen worden verkocht aan het factoringbedrijf die direct uitbetaald. Dit biedt vele voordelen.

Wat is debiteurenfinanciering?

Debiteurenfinanciering is het financieren van openstaande facturen van uw klanten. In plaats van wachten tot uw klant de factuur betaalt, krijgt u het geld direct op de rekening gestort. Zo heeft u ruimte om te investeren in uw bedrijf, rekeningen te voldoen en/of uw personeel te betalen. Debiteurenfinanciering wordt ook wel factoring genoemd.

Wat zijn de voordelen van factoring?
  • Sneller liquiditeit tot uw beschikking. Het bekendste voordeel van factoring. Na de overdracht van uw factuur ontvangt u direct uw geld. Hierdoor kunt u verder investeren en dus je bedrijf laten groeien.
  • Minder administratieve lasten en tijdswinst. Bij factoring wordt uw debiteurenadministratie overgenomen. Wat betekent meer tijd voor uw core business.
  • Strakke betalingstermijnen. Het inschakelen van een factormaatschappij geeft een duidelijk signaal af aan uw debiteuren. Dit kan ervoor zorgen dat rekeningen ook sneller worden betaald.
Waarom factoring bij Credion?

Wij bieden al sinds 2001 de beste financieringsoplossingen voor ambitieuze ondernemers. Factoring is zo’n oplossing. Wij zijn een van de grootste aanbieders van factoringoplossingen in Nederland en kunnen daarom een scherp tarief bieden. Zonder in te boeten op service, uiteraard. We zorgen dat u geen omkijken meer hebt naar uw debiteurenbeheer en uw tijd helemaal kunt besteden aan dat waar u het beste in bent: ondernemen.

Wat is herfinanciering?

Herfinancieren betekent dat u uw huidige financiering(en) oversluit voor een nieuwe financiering tegen andere voorwaarden. De bestaande financiering(en) wordt afgelost.

Waarom advies over herfinancieringen bij Credion?

Van gedegen advies tot het aanvragen en afsluiten van de financiering: we nemen u graag zoveel mogelijk uit handen. Van kennismaking tot handtekening zetten we ons in voor de best passende oplossing. Dat doen we met ons rijke netwerk van traditionele en alternatieve geldbronnen vanuit 54 vestigingen in heel Nederland. We hielpen al duizenden ondernemers aan miljarden financiering. En dat blijven we doen.

Wat is de termijn van investering?

Credion biedt verschillende oplossingen voor investering. Zo zijn er investeerders die een korte termijn investering aan willen gaan of partijen die een lange termijn investering aan willen gaan. Zogenaamde business angels, informal investors en venture capitalisten vallen meestal onder korte termijn investeerders. Een korte investeringstermijn ligt meestal tussen de 1 tot 5 jaar, terwijl een lange termijn investering tientallen jaren kan omvatten.

Kan ik als investeerder ook contact met jullie opnemen?

Wilt u geld investeren in ambitieuze MKB bedrijven of zoekt u een betere bestemming voor uw vermogen, kapitaal of spaargeld? Kijk dan eens op CredionFunding. Bij CredionFunding worden regelmatig interessante projecten aangeboden die op zoek zijn naar een investeerder. Misschien wel naar u!

Waarom kiezen voor investeerders via Credion?

Wij hebben jarenlange ervaring met het aanbieden van oplossingen voor ambitieuze ondernemers. We realiseerden al miljarden aan financieringen voor duizenden ondernemers uit het MKB. Of eigenlijk: samen met deze ondernemers. Want financieren is maatwerk en voor maatwerk moeten we elkaar eerst goed kennen.

Onze financial engineers focussen dan ook vooral op het kennismaken en analyseren. Pas dan komen ze met een betrouwbaar en transparant advies. Op maat. Voor u.

Wat is de looptijd van een lease?

De looptijd van een bedrijfsmiddelen lease bedraagt tussen de 2 en 8 jaar. De lease dient afgelost te zijn voordat het bedrijfsmiddel economisch is afgeschreven.

Wat zijn de verschillen tussen Operational - en Financial Lease?

De verschillen zijn voornamelijk zichtbaar als je kijkt naar wat er bij het leaseovereenkomst is inbegrepen. Denk hierbij aan de wegenbelasting, verzekering en onderhoud. Bij Operational Lease is dat allemaal geregeld bij de betreffende Leasemaatschappij.

Bij Financial Lease ben je zelf verantwoordelijk voor de wegenbelasting, verzekering en het onderhoud. Door deze keuzevrijheid betaal je nooit te veel en kun jij zelf bepalen welk onderhoud je laat uitvoeren.

 

Is leasen duur?

Wie in één keer het aankoopbedrag betaald, is qua directe kosten zeker goedkoper uit. Maar je kan het ook anders bekijken: door te leasen hou je geld vrij voor de groei van je onderneming. Hierdoor kun je investeringen blijven doen die niet mogelijk zouden zijn als je de auto uit eigen middelen had betaald. U Credion adviseur kan u informeren over de eventuele maandlasten bij leasing.

Waarom leasing oplossingen van Credion?

Onze adviseurs denken met je mee. Zo beoordelen ze welke leasemaatschappij en welke vorm van leasen het beste past bij uw bedrijf en de situatie waarin het bedrijf zich bevindt. Credion helpt om een lease tegen de best mogelijke voorwaarden te realiseren. Op zoek naar een onafhankelijke adviseur? Maak kennis met een van onze 97 adviseurs, verspreid door heel Nederland.

Wat zijn bijkomende kosten voor zakelijk vastgoed financieren?

Voordat uw zakelijk vastgoed gefinancierd kan worden zijn er enkele kosten waar u rekening mee dient te houden. Na ons financieel advies, waarin uw financiële situatie beoordeeld wordt, volgt een taxatie van het betreffende vastgoed. Houdt ook rekening met veel voorkomende kosten zoals makelaarskosten, notariskosten en overdrachtsbelasting.

Is vastgoed financiering zonder eigen vermogen mogelijk?

Vastgoed financiering zonder eigen vermogen is niet mogelijk. U dient een gedeelte van het financieringsbedrag in te brengen.

Wat is bankvrij vastgoed financieren?

Bankvrij vastgoed financieren is een financieringsvorm waarbij uw vastgoed wordt gefinancierd door een private investeerder. Deze financieringsvorm is een goed alternatief wanneer u geen lening, of een beperkte lening kan afsluiten bij de bank. Een voorbeeld van een bankvrije financieringsvorm is crowdfunding.

Is het mogelijk om mijn zakelijke vastgoedfinanciering over te sluiten?

Herfinanciering van uw bestaande vastgoed is mogelijk bij Credion. In veel gevallen kunnen we door middel van een herfinanciering de maandelijkse lasten verlichten of betere voorwaarden bieden.

Waarom een vastgoedfinanciering bij Credion?

Credion is een specialist in bedrijfs− & vastgoedfinancieringen sinds 2001. Jaarlijks realiseren we voor ruim 1 miljard euro aan bedrijfs− & vastgoedfinancieringen. Met ruim 100 geldverstrekkers hebben wij het grootste netwerk van Nederland. Op zoek naar een onafhankelijke adviseur? Met ruim 50 vestigingen in Nederland is er altijd een vestiging bij u in de buurt.