Veelgestelde vragen

Het financieringslandschap is divers. Er zijn veel verschillende financieringsvormen en termen. In onderstaande rubrieken vindt u antwoorden op veelvoorkomende vragen.

Staat uw antwoord er niet bij? Neem dan contact op met een Credion adviseur bij u in de regio. Wij helpen u graag verder.

Wat is de looptijd van een bedrijfshypotheek?

De looptijd van een bedrijfshypotheek ligt vaak tussen de 10 en 20 jaar, en is mede afhankelijk van de hoogte en aantal  aflossingstermijnen waarin de hypotheek afbetaald wordt.

Welke rentepercentage rekenen jullie voor een zakelijke hypotheek?

Het rentepercentage voor een zakelijke hypotheek is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de specifieke bedrijfssituatie en de risicocategorie waarin u bent ingeschaald. De risicocategorie bepaalt de debiteurenopslag, ook wel risico opslag genoemd, die samen met de basisrente het uiteindelijke rentepercentage van uw hypotheek vormt.

Is het mogelijk om mijn zakelijke hypotheek over te sluiten?

Bij Credion is het mogelijk om uw zakelijke hypotheek over te sluiten. Neem contact op met één van onze adviseurs en ontdek of u uw maandelijkse lasten kunt verlagen.

Waarom een bedrijfshypotheek afsluiten bij Credion?

Credion is een specialist in bedrijfs− & vastgoedfinancieringen sinds 2001. Jaarlijks realiseren we voor ruim 1 miljard euro aan bedrijfs− & vastgoedfinancieringen. Met ruim 100 geldverstrekkers hebben wij het grootste netwerk van Nederland. Op zoek naar een onafhankelijke adviseur? Met ruim 48 vestigingen in Nederland is er altijd een vestiging bij u in de buurt.

Voor welke doelen kan ik een zakelijke lening aanvragen?

U kunt voor veel doelen een bedrijfslening aanvragen bij Credion. Denkt u bijvoorbeeld aan het uitbreiden van uw bedrijf en heeft u werkkapitaal nodig? Wilt uw bedrijfsmiddelen of bedrijfspanden kopen of verbouwen? Of denkt u aan een bedrijfsovername? Een bedrijfslening maakt het mogelijk.

Wat is de minimale looptijd van een zakelijke lening?

Over het algemeen bedraagt de looptijd van een bedrijfslening tussen de 1 en 20 jaar. De looptijd is afhankelijk van de hoogte van uw afbetalingstermijnen, het doel van uw lening, en de huidige situatie waarin uw onderneming zich bevindt. 

Wanneer krijg ik mijn geleende bedrag?

Bij Credion doen we er alles aan om het geleende bedrag zo snel mogelijk op uw rekening te storten. Zo kunt u snel verder met uw onderneming.

Waarom een bedrijfslening afsluiten bij Credion?

Credion is een specialist in bedrijfs− & vastgoedfinancieringen sinds 2001. Jaarlijks realiseren we voor ruim 1 miljard euro aan bedrijfs− & vastgoedfinancieringen. Met ruim 100 geldverstrekkers hebben wij het grootste netwerk van Nederland. Op zoek naar een onafhankelijke adviseur? Met ruim 50 vestigingen in Nederland is er altijd een vestiging bij u in de buurt.

Wat zijn bedrijfsmiddelen?

Bedrijfsmiddelen zijn middelen die gebruikt worden in een onderneming om producten te maken of diensten te verlenen. Voorbeelden van bedrijfsmiddelen zijn machines, transportmiddelen, en gereedschap.

Welke financieringen zijn mogelijk rondom bedrijfsmiddelen?

Bedrijfsmiddelen zijn kostbaar. Indien uw bedrijf financieringen nodig heeft om te investeren in bedrijfsmiddelen bent u bij Credion aan het juiste adres. We kijken daarbij verder dan de reguliere stap naar de bank. Onze werkwijze kenmerkt zich juist door creatief te kijken naar álle mogelijkheden zoals bijvoorbeeld crowdfunding, lease, investeerders of een van onze andere alternatieve financieringsmogelijkheden.

Wat is een goede looptijd voor financieringen van machines en wagenpark?

Indien u op zoek bent naar een financiering voor uw machines en/of wagenpark is het belangrijk om naast een juiste financiering ook na te denken over de looptijd van de financiering. Hierbij is het verstandig om de looptijd van uw financiering te matchen met de afschrijvingsduur van de machine. Op die manier is de lening afgelost op het moment dat de machine afgeschreven is en deze vervangen dient te worden.

Waarom bedrijfsmiddelen financieren via Credion?

Wij hebben geen tussenpersonen, maar financial engineers. Verspreid over 48 vestigingen door heel Nederland zijn zij elke dag bezig met het adviseren over en afsluiten van bedrijfsfinancieringen op maat. We hebben een groot netwerk van geldbronnen en bieden snel en goed de scherpste deal. Altijd perfect passend bij de ambities van u als ondernemer.

Waarom overnamefinancieringen via Credion?

Onze specialisten hebben al sinds 2001 ervaring in het verzorgen van passende financieringsconstructies voor ambitieuze ondernemers, waaronder voor overnamefinancieringen. Wij hebben geen tussenpersonen, maar financial engineers die elk belangrijk facet samen met u bekijken.

Een goede overnamefinanciering ondersteunt uw ambities en kent voorwaarden die perfect passen bij uw doelstellingen op de lange- en korte termijn. Om die financiering te vinden, gaat u in gesprek met onze adviseurs en bekijkt u samen de mogelijkheden, uitdagingen en oplossingen.

Wat is stapelfinanciering?

Stapelfinanciering is het stapelen van verschillende financieringsvormen. Door het combineren van verschillende financieringsvormen kan een optimale financieringsoplossing worden gerealiseerd. 

Waar bijvoorbeeld voorheen de bank bijna de hele financiering bij een overname voor zijn rekening nam, is dat nu maximaal vijftig procent. De andere helft moet worden ingebracht door de koper zelf, vaak in combinatie met één of meerdere alternatieve financiers.

 

Moet ik als verkopende partij ook meefinancieren?

Als verkopende partij hoef je niet mee te financieren, maar is het vaak wel deels nodig om een externe financiering mogelijk te maken. In veel gevallen wordt de lening door de verkopende partij dan achtergesteld aan de financiering van een bank of andere financier.

 

Wat is commercieel vastgoed?

Onder commercieel vastgoed verstaan we gebouwen of terreinen (zoals bijvoorbeeld fabrieken of bedrijfspanden) die voor commerciële doeleinden gebruikt worden, maar vaak niet voor eigen gebruik bedoeld zijn.

Wanneer is investeren in commercieel vastgoed interessant?

Investeren in commercieel vastgoed is op dit moment erg interessant. Dit komt door de historisch lage rente; geld op een spaarrekening levert vrijwel niets op. De return of investment van investeringen in commercieel vastgoed is echter relatief hoog en het bedrijfsobject behoudt vaak zijn waarde.  Dat maakt investering in commercieel vastgoed in veel gevallen interessant.

Waarom commercieel vastgoed financiering via Credion?

Als niet-bancaire vastgoedfinancier zijn wij minder gebonden aan de strenge regels die momenteel voor banken gelden. Hierdoor kunnen wij iedere ondernemer een oplossing op maat bieden, die past bij uw situatie en wensen. Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met een Credion vestiging bij u in de buurt!

Mijn bedrijf is getroffen door de coronacrisis. Kun Credion mij helpen?

Credion adviseurs zijn de specialisten om in crisistijd uw financiering succesvol te realiseren. Juist in deze tijd staan wij dagelijks in contact met ruim 110 financiers om de actuele financieringsmogelijkheden voor u als ondernemer te organiseren. Met deze kennis kunnen we samen met u de juiste informatie samenstellen voor een succesvolle kredietaanvraag.

Daarnaast zijn wij op de hoogte van de steunmaatregelen die zijn getroffen door de overheid. Dit zullen we dan ook zeker meenemen in ons advies.

Hoe helpt de overheid ondernemers in Corona tijd?

Het derde steunpakket loopt tot eind juni 2021. Daarin zijn de NOW, TVL en de Tozo in aangepaste vorm verlengd. Het kabinet denkt na over een plan voor een aanvullend steunpakket. Zodra meer bekend is over de inhoud daarvan vermelden we dat op onze website publiceren. De verwachting is dat dit medio januari zal zijn. Om aanspraak te maken op de verlengde TVL moet je minimaal 3.000 euro omzetverlies hebben geleden in 3 maanden in plaats van 4.

Daarnaast staat Credion juist in deze tijd dagelijks in contact met ruim 130 financiers om de actuele financieringsmogelijkheden voor u als ondernemer te organiseren. Met deze kennis kunnen we samen met u de juiste informatie samenstellen voor een succesvolle kredietaanvraag. Klik hier voor de Credion adviseur bij u in de regio.

Waarom Credion inschakelen in deze hectische tijd?

Ook in deze hectische tijd staan wij ondernemers bij. Credion is een specialist in bedrijfs− & vastgoedfinancieringen sinds 2001. Jaarlijks realiseren we voor ruim 1 miljard euro aan bedrijfs− & vastgoedfinancieringen. Met ruim 100 geldverstrekkers hebben wij het grootste netwerk van Nederland. Op zoek naar een onafhankelijke adviseur? Met ruim 50 vestigingen in Nederland is er altijd een vestiging bij u in de buurt.

Waarom crowdfunding via Credion?

Credion is een specialist in bedrijfs− & vastgoedfinancieringen sinds 2001. Jaarlijks realiseren we voor ruim 1 miljard euro aan bedrijfs− & vastgoedfinancieringen. Met ruim 130 verschillende geldbronnen hebben wij het grootste netwerk van Nederland. Op zoek naar een onafhankelijke adviseur? Met 48 vestigingen in Nederland is er altijd een vestiging bij u in de buurt.

Hoe werkt crowdfunding?

Bij crowdfunding wordt gebruik gemaakt van crowdfundingplatformen waarop ondernemers een campagne aanbieden. Deze campagne bevat onder andere een ondernemingsplan en het benodigde financieringsbedrag. Ook bevat de campagne informatie over het verwachte rendementen van de investering en de aflossingstermijn.

Welke vormen van crowdfunding bestaan er?

Er bestaan verschillende vormen van crowdfunding. De meest voorkomende vormen zijn:

  • Lening
  • Aandelen: investeerders ontvangen een aandeel in het bedrijf
  • Donatie: liefdadigheid, investeerders ontvangen niets terug voor hun investering
  • Sponsoring: in plaats van een aflossing biedt de ondernemer een niet- financiële tegenprestatie aan.
  • Voorverkoop: de ondernemer is op zoek naar een investering om het productieproces te kunnen starten. Investeerders ontvangen in ruil voor investering het product, of korting op het product.
Zijn er kosten verbonden aan crowdfunding?

Doorgaans zijn er verschillende kosten verbonden aan crowdfunding. Crowdfundingplatformen vragen vaak een vergoeding voor het analyseren van de crowdfunding aanvraag, een plaatsingsfee, en een succesfee. Daarnaast betaal je de maandelijkse aflossing en rente aan investeerders. Zorg dat je niet voor verrassingen komt te staan en maak vrijblijvend een afspraak met een van onze adviseurs.

Wat is debiteurenfinanciering?

Debiteurenfinanciering is het financieren van openstaande facturen van uw klanten. Hierbij wordt het openstaande bedrag direct op uw rekening gestort en hoeft u niet te wachten totdat de klant de factuur betaalt.

Aan welke voorwaarden dient mijn bedrijf te voldoen bij debiteurenfinanciering?

Wilt u ook aan de slag met debiteurenfinanciering? U dient dan te voldoen aan de volgende voorwaarden: 

  • Een jaaromzet van minimaal €100.000,-

  • Een minimaal debiteurenbedrag van €100,-

Waarom debiteurenfinanciering bij Credion?

Wij bieden al sinds 2001 de beste financieringsoplossingen voor ambitieuze ondernemers. Debiteurenfinanciering is zo’n oplossing. Wij zijn een van de grootste aanbieders van financieringsoplossingen in Nederland en kunnen daarom een scherp tarief bieden. Zonder in te boeten op service, uiteraard. We zorgen dat u geen omkijken meer hebt naar uw debiteurenbeheer en uw tijd helemaal kunt besteden aan dat waar u het beste in bent: ondernemen.

Wat is factoring?

Factoringen is een alternatieve vorm van financiering. Dit verbetert de cashflow en u hoeft niet meer te wachten op de gehanteerde betalingstermijn. De openstaande facturen worden verkocht aan het factoringbedrijf die direct uitbetaald. Dit biedt vele voordelen.

Wat is debiteurenfinanciering?

Debiteurenfinanciering is het financieren van openstaande facturen van uw klanten. In plaats van wachten tot uw klant de factuur betaalt, krijgt u het geld direct op de rekening gestort. Zo heeft u ruimte om te investeren in uw bedrijf, rekeningen te voldoen en/of uw personeel te betalen. Debiteurenfinanciering wordt ook wel factoring genoemd.

Wat zijn de voordelen van factoring?
  • Sneller liquiditeit tot uw beschikking. Het bekendste voordeel van factoring. Na de overdracht van uw factuur ontvangt u direct uw geld. Hierdoor kunt u verder investeren en dus je bedrijf laten groeien.
  • Minder administratieve lasten en tijdswinst. Bij factoring wordt uw debiteurenadministratie overgenomen. Wat betekent meer tijd voor uw core business.
  • Strakke betalingstermijnen. Het inschakelen van een factormaatschappij geeft een duidelijk signaal af aan uw debiteuren. Dit kan ervoor zorgen dat rekeningen ook sneller worden betaald.
Waarom factoring bij Credion?

Wij bieden al sinds 2001 de beste financieringsoplossingen voor ambitieuze ondernemers. Factoring is zo’n oplossing. Wij zijn een van de grootste aanbieders van factoringoplossingen in Nederland en kunnen daarom een scherp tarief bieden. Zonder in te boeten op service, uiteraard. We zorgen dat u geen omkijken meer hebt naar uw debiteurenbeheer en uw tijd helemaal kunt besteden aan dat waar u het beste in bent: ondernemen.

Wat is herfinanciering?

Herfinancieren betekent dat u uw huidige financiering(en) oversluit voor een nieuwe financiering tegen andere voorwaarden. De bestaande financiering(en) wordt afgelost.

Waarom advies over herfinancieringen bij Credion?

Van gedegen advies tot het aanvragen en afsluiten van de financiering: we nemen u graag zoveel mogelijk uit handen. Van kennismaking tot handtekening zetten we ons in voor de best passende oplossing. Dat doen we met ons rijke netwerk van traditionele en alternatieve geldbronnen vanuit 48 vestigingen in heel Nederland. We hielpen al duizenden ondernemers aan miljarden financiering. En dat blijven we doen.

Wat zijn de voordelen van herfinanciering?

Een bestaande lening herfinancieren kan je geld besparen en meer overzicht geven. Zeker wanneer je als bedrijf blijft groeien is het verstandig om je financiering goed te vergelijken bij verschillende financiers. Gaat u van meerdere financiers naar één financier? Dan krijgt u een beter overzicht van de financiële status van uw onderneming. Ook leidt een herfinanciering in veel gevallen tot een verlaging van de maandelijkse kosten, vanwege de huidige lage rentevoet. Heeft uw huidige financiering ongunstige voorwaarden en/of sta je financieel sterker met je onderneming? Een herfinanciering maakt het mogelijk om deze ongunstige voorwaarden te herzien. Dat kan op korte- en lange termijn veel voordeel opleveren.

 

Wanneer is herfinancieren mogelijk?

Herfinancieren is altijd mogelijk. Maar kijk voordat je gaat herfinancieren goed naar de voorwaarden van de bestaande lening. Het kan namelijk zijn dat wanneer je vervroegd aflost, je een boete moet betalen omdat de financier rente misloopt. Vraag uw Credion adviseur naar advies.

Wat is de termijn van investering?

Credion biedt verschillende oplossingen voor investering. Zo zijn er investeerders die een korte termijn investering aan willen gaan of partijen die een lange termijn investering aan willen gaan. Zogenaamde business angels, informal investors en venture capitalisten vallen meestal onder korte termijn investeerders. Een korte investeringstermijn ligt meestal tussen de 1 tot 5 jaar, terwijl een lange termijn investering tientallen jaren kan omvatten.

Kan ik als investeerder ook contact met jullie opnemen?

Wilt u geld investeren in ambitieuze MKB bedrijven of zoekt u een betere bestemming voor uw vermogen, kapitaal of spaargeld? Kijk dan eens op CredionFunding. Bij CredionFunding worden regelmatig interessante projecten aangeboden die op zoek zijn naar een investeerder. Misschien wel naar u!

Waarom kiezen voor investeerders via Credion?

Wij hebben jarenlange ervaring met het aanbieden van oplossingen voor ambitieuze ondernemers. We realiseerden al miljarden aan financieringen voor duizenden ondernemers uit het MKB. Of eigenlijk: samen met deze ondernemers. Want financieren is maatwerk en voor maatwerk moeten we elkaar eerst goed kennen.

Onze financial engineers focussen dan ook vooral op het kennismaken en analyseren. Pas dan komen ze met een betrouwbaar en transparant advies. Op maat. Voor u.

Wat is de looptijd van een lease?

De looptijd van een bedrijfsmiddelen lease bedraagt tussen de 2 en 8 jaar. De lease dient afgelost te zijn voordat het bedrijfsmiddel economisch is afgeschreven.

Wat zijn de verschillen tussen Operational - en Financial Lease?

De verschillen zijn voornamelijk zichtbaar als je kijkt naar wat er bij het leaseovereenkomst is inbegrepen. Denk hierbij aan de wegenbelasting, verzekering en onderhoud. Bij Operational Lease is dat allemaal geregeld bij de betreffende Leasemaatschappij.

Bij Financial Lease ben je zelf verantwoordelijk voor de wegenbelasting, verzekering en het onderhoud. Door deze keuzevrijheid betaal je nooit te veel en kun jij zelf bepalen welk onderhoud je laat uitvoeren.

 

Is leasen duur?

Wie in één keer het aankoopbedrag betaald, is qua directe kosten zeker goedkoper uit. Maar je kan het ook anders bekijken: door te leasen hou je geld vrij voor de groei van je onderneming. Hierdoor kun je investeringen blijven doen die niet mogelijk zouden zijn als je de auto uit eigen middelen had betaald. U Credion adviseur kan u informeren over de eventuele maandlasten bij leasing.

Waarom leasing oplossingen van Credion?

Onze adviseurs denken met je mee. Zo beoordelen ze welke leasemaatschappij en welke vorm van leasen het beste past bij uw bedrijf en de situatie waarin het bedrijf zich bevindt. Credion helpt om een lease tegen de best mogelijke voorwaarden te realiseren. Op zoek naar een onafhankelijke adviseur? Maak kennis met een van onze 97 adviseurs, verspreid door heel Nederland.

Wat is onroerend goed?

Onder onroerend goed verstaan we de grond inclusief pand (een bedrijfspand, fabriek of huis) die duurzaam met de grond verenigd zijn.

Welke financieringen zijn mogelijk rondom onroerend goed?

Er bestaan verschillende mogelijkheden om uw onroerend goed te financieren. Naast traditionele, bancaire zakelijke hypotheken, is het ook mogelijk om uw onroerend goed te financieren zonder tussenkomst van een bank. Onderdeel van alternatieve financieringen zijn bijvoorbeeld investeerders of leasing.  

 

Waarom onroerend goed financiering via Credion?

Credion heeft gespecialiseerde adviseurs met kennis over diverse vormen van financiering. Zo krijgt u de best passende vorm van financiering met voorwaarden die passen bij uw situatie. Zullen we kennismaken? Maak nu een afspraak bij één van onze vestigingen. Dat is uiteraard vrijblijvend.

 

Wat is scheepsfinanciering?

Scheepsfinanciering is de financiering van een bestaand of nieuw te bouwen schip.

Hoe wijkt scheepsfinanciering af van reguliere financiering?

Scheepsfinanciering, in tegenstelling tot reguliere financiering, kent vaak een hoger risico vanwege de volatiele markt en de liquiditeit van scheepsinvesteringen. Daarom heeft Credion een aparte divisie opgezet die gespecialiseerd is in financieringen rondom de scheepvaart, Credion Ship Finance

 

Is investering van eigen vermogen noodzakelijk?

Het is vaak niet mogelijk om de gehele waarde van een schip te financieren door middel van een hypothecaire lening bij de bank. Het restant van de benodigde financiering kan worden ingelegd via alternatieve financiering of eigen vermogen.

Waarom maritieme financiering via Credion?

Credion heeft een aparte divisie die gespecialiseerd is in scheepsfinanciering. Credion Ship Finance bestaat uit specialisten met een passie voor de scheepvaart. Neem gerust contact op voor meer informatie en een kennismaking. Wij kijken ernaar uit u te ontmoeten.

Waarom financieringen in de vastgoedsector via Credion?

Onze specialisten zijn Financial Engineers. Dit betekent dat ze er volledig op ingericht zijn mee te denken over de grote lijnen als wel de kleinste details. Zodat de financiering op alle vlakken past. Wij maken graag een keer kennis. Vrijblijvend. Gewoon om te kijken of het klikt en waar we elkaar vinden. Want wij zijn nieuwsgierig naar u en uw plannen in de vastgoedsector.

Maak vrijblijvend een afspraak bij u in de buurt. Wij hebben 53 vestigingen door heel Nederland.

 

In welke deelmarkten van de vastgoedsector biedt Credion diensten aan?

De vastgoedsector bestaat uit verschillende deelmarkten, bijvoorbeeld woningvastgoed, zorgvastgoed, winkelvastgoed en de kantoren-en bedrijfsruimtemarkt. De dienstverlening van Credion focust zich voornamelijk op de winkelvastgoed, kantoren-en bedrijfsruimtemarkt en residentieel vastgoed (woningvastgoed, maar dan niet voor eigen gebruik maar voor verhuur).

 

Wat zijn bijkomende kosten voor zakelijk vastgoed financieren?

Voordat uw zakelijk vastgoed gefinancierd kan worden zijn er enkele kosten waar u rekening mee dient te houden. Na ons financieel advies, waarin uw financiële situatie beoordeeld wordt, volgt een taxatie van het betreffende vastgoed. Houdt ook rekening met veel voorkomende kosten zoals makelaarskosten, notariskosten en overdrachtsbelasting.

Is vastgoed financiering zonder eigen vermogen mogelijk?

Vastgoed financiering zonder eigen vermogen is niet mogelijk. U dient een gedeelte van het financieringsbedrag in te brengen.

Wat is bankvrij vastgoed financieren?

Bankvrij vastgoed financieren is een financieringsvorm waarbij uw vastgoed wordt gefinancierd door een private investeerder. Deze financieringsvorm is een goed alternatief wanneer u geen lening, of een beperkte lening kan afsluiten bij de bank. Een voorbeeld van een bankvrije financieringsvorm is crowdfunding.

Is het mogelijk om mijn zakelijke vastgoedfinanciering over te sluiten?

Herfinanciering van uw bestaande vastgoed is mogelijk bij Credion. In veel gevallen kunnen we door middel van een herfinanciering de maandelijkse lasten verlichten of betere voorwaarden bieden.

Waarom een vastgoedfinanciering bij Credion?

Credion is een specialist in bedrijfs− & vastgoedfinancieringen sinds 2001. Jaarlijks realiseren we voor ruim 1 miljard euro aan bedrijfs− & vastgoedfinancieringen. Met ruim 100 geldverstrekkers hebben wij het grootste netwerk van Nederland. Op zoek naar een onafhankelijke adviseur? Met ruim 50 vestigingen in Nederland is er altijd een vestiging bij u in de buurt.

Wat is een zakelijk krediet?

Een zakelijk krediet is een bedrag dat voor een bepaalde tijd voor u is gereserveerd. U bepaalt zelf wanneer u het opneemt en wanneer u aflost, en betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag.

Waarom zakelijk krediet bij Credion?

Een zakelijk krediet via Credion is snel geregeld. Credion heeft veel ervaring in de zakelijke kredietverlening en is een betrouwbare partner. Wij regelen zowel zakelijke kredieten voor grote bedrijven als voor ZZP’ers en starters. Doe een vrijblijvende aanvraag bij een vestiging bij u in de buurt en ontdek onze uitstekende service!

Hoeveel zakelijk krediet kan ik ontvangen?

Hoeveel zakelijk krediet u kunt ontvangen is afhankelijk van de financiële situatie van uw bedrijf. Zakelijke kredieten zijn mogelijk vanaf €25.000.

Is het mogelijk om mijn zakelijk krediet over te sluiten?

Via Credion is het mogelijk om uw zakelijke krediet over te sluiten. Neem contact op met één van onze adviseurs en ontdek of u uw lasten kunt verlagen.