Bedrijfsfinancieringen in de agrarische sector

Bedrijfsfinancieringen in de agrarische sector

Bij Credion realiseren wij ons goed dat de agrarische sector specifieke uitdagingen en behoeften heeft als het gaat om financiering. Dit vraagt om vakspecifieke kennis over uw sector en uw bedrijf. Of het nu gaat om het investeren in nieuwe machines, het uitbreiden van uw bedrijf of de financiering van landbouwgrond, ons speciale Agrarische Team geeft u deskundig advies over geld lenen en op maat gemaakte financieringsoplossingen. Onze specialisten spreken uw taal, kennen uw sector, snappen uw uitdagingen en zien waar de kansen liggen. Ons uitgebreide netwerk van financiële instellingen en investeerders staan klaar om in uw bedrijf te investeren. Wij adviseren u als agrarisch ondernemer graag over de beste financiering voor uw zakelijke lening.

Online vergelijken en aanvragen

Met welke banken en andere financierders werken wij?

Wij werken samen met een breed scala aan banken en andere financiers. Hierdoor zijn wij in staat om voor onze klanten de meest geschikte financieringsoplossing te vinden in de vorm van zakelijk krediet. Voor de agrarische sector werken wij onder andere samen met de drie grootbanken: ABN AMRO, ING en Rabobank. Een hypotheek op landbouwgrond kan de bank veel zekerheid bieden, waardoor het risico voor de bank relatief laag is. Mede door de intensieve samenwerking tussen Credion en de verstrekker, kan dit zorgen voor een scherpe rente en goed voorwaarden. Dit kan interessant zijn voor uw agrarische bedrijf.

Naast de drie grootbanken, werken we ook samen met andere banken. Agrarische bedrijven die dicht in de buurt van de Duitse grens liggen, worden regelmatig gefinancierd door de Duitse Volksbank. Daarnaast hebben we een breed netwerk van gespecialiseerde financiers die zich specifiek richten op de agrarische sector. Tot slot hebben wij toegang tot een groot netwerk van private investeerders en crowdfundingplatformen. Dankzij deze brede samenwerkingen, kunnen wij onze klanten altijd een passend en concurrerend financieringsaanbod doen. Zo proberen wij het voor u mogelijk te maken om ook door middel van alternatieve financieringsvormen de komende jaren verzekerd te zijn van het geleende bedrag.

Welke agrarische bedrijven helpen wij met financiering?

Diverse agrarische bedrijven kunnen bij ons terecht voor advies over vormen van bedrijfsfinanciering. Of het nu gaat om een familiebedrijf dat al generaties lang actief is in de melkveehouderij of een start-up die innovatieve technologieën toepast in de landbouw, onze specialisten staan klaar met advies over de financiering van de bedrijfsplannen. Hoewel we bij Credion veel verschillende typen agrarische bedrijven adviseren, vallen de meeste bedrijven onder een van deze vier categorieën: melkveehouderij, landbouw & akkerbouw, intensieve veehouderij en loonwerkbedrijven. Per geval geldt dat er specifiek wordt gekeken naar de situatie van het bedrijf. Voor geen twee bedrijven geldt hetzelfde advies. Daarom brengen we per bedrijf de situatie goed in kaart.

Melkveehouderij

Heeft u een melkveehouderij en bent u op zoek naar financiering voor de aankoop van grond of de uitbreiding van het bedrijf? Of loopt u tegen de stikstofwetgeving aan en heeft u aanvullende financiering nodig? Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste financieringsoplossing. Laat u adviseren door onze specialisten.

Landbouw en akkerbouw

Onze specialisten helpen uw landbouw en/of akkerbouwbedrijf bij het vinden van de juiste financieringsoplossing. Dit kan variëren van werkkapitaalfinanciering tot financiering van investeringen in bijvoorbeeld machines en gebouwen. Onze ervaren adviseurs begeleiden u in het gehele traject.

Intensieve veehouderij

Onder intensieve veehouderij vallen bedrijven met legkippen, vleeskuikens, varkens of vleeskalveren. Technische resultaten spelen een grote rol in combinatie met de prijzen en ontwikkelingen van het bedrijf. Deze sector is onderhevig aan strenge regelgeving. Bij Credion begrijpen we dat er hoge investeringen nodig zijn om te kunnen voldoen aan deze regels. Wij helpen uw bedrijf bij het vinden van de juiste financieringsoplossing. Bijvoorbeeld voor de aanschaf van nieuwe stallen, vernieuwen van de inventaris, aankoop van grond of de aankoop van machines.

Loonwerkbedrijven

Heeft u een loonwerkbedrijf? Ook dan helpen onze specialisten u graag. Bij deze bedrijven komt het vaak neer op maatwerk. Omdat deze bedrijven vaak te maken hebben met seizoensgebonden werkzaamheden, adviseren wij u graag over de mogelijkheden van leasen. In sommige gevallen is dit een betere oplossing dan investeren in dure machines en apparatuur. Per machine geven wij een specifiek advies over de financieringsoplossing die aansluit bij de behoefte van uw loonwerkbedrijf.

Zo werken wij

Hoe uw bedrijf er ook uitziet, onze werkwijze is voor elk agrarisch bedrijf hetzelfde. Bekijk hieronder ons stappenplan waarmee u een bedrijfsfinanciering kunt aanvragen.

  1. Quickscan: Wij doen een quickscan van uw bedrijf. We kijken naar uw wensen en de financiële cijfers. Op basis hiervan maken we een inschatting of de financiering haalbaar is. Deze quickscan is geheel kosteloos.
  2. Wensen in kaart: Als er uit de quickscan mogelijkheden komen, gaan we met u het gesprek aan. We bespreken uw wensen, bekijken de business angles en brengen de situatie in kaart.
  3. Ondernemersplan: Op basis van de door u verschafte informatie, maken wij een ondernemersplan. Deze leggen we voor aan de financiers.
  4. Vergelijken van aanbiedingen: We vergelijken de aanbiedingen van financiering die vergaard zijn door het ondernemersplan en we leggen de beste opties aan u voor.
  5. In gesprek: In samenspraak met u bekijken we wat de beste oplossing is. Daarna gaan we in gesprek met alle partijen.

U als ondernemer bent te allen tijde leidend en u bepaalt wat er gebeurt. Onze specialisten staan u bij met advies en vertellen u meer over de verschillende mogelijkheden. Neem nu de eerste stap en maak vrijblijvend een afspraak met de afdeling Agrarisch Noord of Agrarisch Zuid. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Welke banken financieren agrarisch?

Er zijn diverse banken die financiering verstrekken aan agrarische bedrijven. Wij werken onder andere samen met de drie grootbanken: ING, ABN AMRO en Rabobank. 

Welke bedrijven vallen onder agrarische financiering?

Credion denkt graag mee met de financieringsvraagstukken vanuit de agrarische sector. Waaronder de melkveehouderij, landbouw en akkerbouw, tuinbouw en loonwerkbedrijven. Zo helpen wij bijvoorbeeld melkveehouderijen met herfinanciering als daar behoefte aan is. Met ons brede netwerk vinden wij een passende oplossing voor ieder bedrijf in de agrarische sector.