Payrolling + krediet

De term payrolling is afgeleid van het Engelse woord 'payroll'. In simpel Nederlands: loonlijst. De dienst payrolling is afkomstig uit de Verenigde Staten en werd in de jaren 90 voor het eerst in Nederland geïntroduceerd. Naar schatting waren er in 2009 145.000 payroll krachten aan het werk in Nederland. De verwachting is dat dit verder zal oplopen tot boven de 220.000 in 2017.

Bijna driekwart van alle payroll medewerkers werkt binnen een mkb-bedrijf. De belangrijkste sectoren zijn horeca, groothandel, retail, industrie, overheid en onderwijs. Binnen de ICT-sector, de callcenter-branche, de tuinbouw en overige zakelijke dienstverlening neemt payrolling snel toe. Payrolling wordt gezien als een gespecialiseerde vorm van HR-dienstverlening waarbij de werknemers ter beschikking worden gesteld aan opdrachtgevers, veelal inleners genoemd. De opdrachtgevers zijn en blijven hierbij zelf verantwoordelijk voor de werving en selectie, de planning en de begeleiding van de medewerkers, oftewel de functionele aansturing van de medewerker op de werkvloer.

De payroller neemt, als juridisch werkgever, de administratieve verplichtingen en financiële risico’s over. Dankzij de payroll dienstverlening kunnen werkgevers het werkgeverschap inclusief risico’s, het contractbeheer en de verloning, van door henzelf geworven (flexibele) medewerkers, uitbesteden. Daarnaast heeft Credion afspraken met een aantal payroll organisaties over kredietfaciliteiten ten behoeve van deze dienstverlening.

Meer weten?

Laten we eens kennismaken. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek met uw regionale Credion vestiging. Na dit kennismakingsgesprek weet u wat uw mogelijkheden zijn en waar uw kansen liggen.