Heeft u een overbruggingskrediet nodig?

Heeft u een overbruggingskrediet nodig?

Soms gebeurt het dat u krap bij kas komt te zitten aan het eind van een (laag)seizoen. Bijvoorbeeld doordat uw opbrengsten uit het hoogseizoen niet genoeg zijn om het jaar te halen. Of misschien wilt u nieuwe producten, voorraad, personeel of apparatuur aanschaffen voor het hoogseizoen: daar is geld voor nodig. Geld dat er aan het eind van een laagseizoen vaak niet is. Een overbruggingskrediet kan dan een uitkomst bieden. Hiermee overbrugt u de periode (tussen de drie en twaalf maanden) tot aan het hoogseizoen.

Online vergelijken en aanvragen

Het overbruggingskrediet wordt ook wel een ‘aanvullend werkkapitaal’ genoemd, omdat het financieren van werkkapitaal in essentie hetzelfde is als een overbruggingskrediet. Afhankelijk van uw branche, de ervaringen van de geldverstrekker met uw branche en uw eigen zekerheden als bedrijf zijnde, worden de hoogte en rente van het krediet bepaald.

Overbruggingskrediet voor het MKB

Financiële uitdagingen en tegenvallers zijn u, als ondernemer binnen het MKB, hoogstwaarschijnlijk niet onbekend. Ze horen er nu eenmaal bij. In de praktijk betekent dit dat het soms lastig kan zijn om uw doelstellingen te behalen, een laagseizoen door te komen, u voor te bereiden op het hoogseizoen of belangrijke investeringen te doen.

Met een overbruggingskrediet voor het MKB wordt het voor u mogelijk om:

  • Nieuwe voorraad in te slaan
  • Een tijdelijk tekort aan inkomsten op te vangen
  • Nieuwe apparatuur in te kopen
  • Een debiteur die (nog) niet betaald heeft op te vangen
  • Te investeren in uw bedrijf

Hoe werkt een overbruggingskrediet?

Het aanvragen van een zakelijk overbruggingskrediet bij een bank kan lang duren. Te lang, vinden we bij Credion. Daarom leren we u, uw bedrijf en uw situatie graag beter kennen door middel van een persoonlijk gesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we de mogelijkheden voor uw bedrijf en dienen we zo snel mogelijk de overbruggingskrediet aanvraag in. Vaak komen er al financiële voorstellen op tafel binnen vijf werkdagen. Zo kunt u zich snel weer bezig houden met de groei van uw bedrijf.

Verschillende vormen van overbruggingskrediet

Er bestaan verschillende vormen van het overbruggingskrediet. We lichten ze hieronder voor u toe.

Zakelijke lening
Bij een zakelijke lening leent u een vast bedrag, dat u vervolgens in delen terugbetaalt verspreid over een aantal maanden.

Rekening-courantkrediet
Met deze constructie kunt u tot een bepaald (maximum) bedrag rood staan.

Factoring
In het geval van factoring, laat u uw debiteuren facturen voorfinancieren door bijvoorbeeld een factoringmaatschappij.

Fintech
Bij deze constructie wordt gekeken naar de mogelijkheid om een krediet met online technologie in te zetten voor uw bedrijf. Fintech financiers kunnen bepalen of u in aanmerking komt voor zo’n krediet.

Pin voorschot
Met een pin voorschot kunt u via uw pinautomaat een voorschot krijgen op uw verwachte omzet, met een bedrag tussen de 2.000 en 50.000 euro. U lost dit bedrag vervolgens dagelijks af binnen een periode van drie tot zes maanden. Deze constructie is ook mogelijk voor webshops met online betalingssystemen.

Welk overbruggingskrediet past bij uw bedrijf?

Welk overbruggingskrediet het beste past bij uw bedrijf is zo één-twee-drie niet te zeggen. Dat is per bedrijf verschillend en afhankelijk van verschillende factoren. Hierover gaan we graag met u in gesprek. Heeft u interesse in een zakelijk overbruggingskrediet? Of wilt u weten welke financieringsoplossing past bij uw financieringsbehoefte? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek in met een van onze financiële adviseurs.

Veelgestelde vragen

Wanneer komt uw bedrijf in aanmerking voor overbruggingskrediet?

Een overbruggingskrediet wordt alleen ingezet voor kortere periodes. Dit betekent dus in de praktijk dat er een bedrag aan u uitgeleend wordt in korte tijd, wat natuurlijk ook weer terugbetaald moet worden. Dat brengt voor de kredietverstrekker meer risico’s met zich mee dan bij het verstrekken van een reguliere lening. Het rentepercentage zal dan ook hoger uitvallen. De kredietverstrekker moet er zeker van zijn dat u dit kunt dragen.

Zorg er daarom voor dat uw administratie op orde en actueel is en schakel de hulp in van een financieringsadviseur, zodat u zeker weet dat u aan de voorwaarden van de geldverstrekker voldoet. Hiermee voorkomt u bovendien dat de aanvraag van uw krediet eindeloos (en onnodig) lang duurt.

Waarom zou u een overbruggingskrediet afsluiten bij Credion?

Credion is een specialist in bedrijfs− & vastgoedfinancieringen sinds 2001 en is de allereerste organisatie die het Keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB heeft ontvangen. Een keurmerk welke het professionaliseren van het vak van financieringsadviseur waarborgt. U bent bij ons dus verzekerd van uiterste deskundigheid en zorgvuldigheid.

Daarnaast doen wij uitsluitend zaken op basis van onze kernwaarden: realisatiekracht, inlevingsvermogen, deskundigheid, consistentie en accuraatheid. Zo helpen we u om het beste overbruggingskrediet voor u te vinden.

Het zou natuurlijk ook goed kunnen dat een ander soort financiering beter bij u past. Bekijk daarom ook onze pagina met andere financieringsoplossingen voor uw hulpvraag.

Wat is de werkwijze van Credion bij het aanvragen van een overbruggingskrediet?

Het aanvragen van een overbruggingskrediet kan bij Credion in 5 eenvoudige stappen:

  1. We leren elkaar kennen middels een persoonlijk adviesgesprek. Zo kunnen we beter inschatten wat u nodig heeft.
  2. Op basis van het gesprek en uw gegevens, maken we een adviesplan voor u.
  3. Gaat u akkoord met dit advies? Dan dienen we de aanvraag voor het overbruggingskrediet in. Hierbij putten we uit ons netwerk van ruim 130 geldverstrekkers.
  4. Op basis van de aanvraag komen er verschillende financieringsvoorstellen op tafel. We kijken samen met u wat de beste oplossing is voor uw hulpvraag.
  5. Tot slot sluiten we het overbruggingskrediet af, zodat u aan de slag kunt. Gefeliciteerd!

Heeft u interesse in een zakelijk overbruggingskrediet? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek in met een van onze financiële adviseurs.