Bedrijfsmiddelen leasen

Bedrijfsmiddelen leasen

Met equipment leasing beschikt u over de broodnodige bedrijfsmiddelen zonder dat u voor een enorme, eenmalige investering komt te staan. U koopt de bedrijfsmiddelen niet, in plaats daarvan worden ze ter beschikking gesteld tegen een bepaalde vergoeding. U houdt hiermee werkkapitaal over, voorkomt een banklening en kunt wel op een geavanceerde manier uw bedrijfsvoering opzetten, voortzetten of uitbreiden.

Online vergelijken en aanvragen

2 soorten equipment leasing: financial lease en operational lease

In de basis zijn er 2 soorten van equipment leasing: financial leasing en operational leasing. Beide vormen hebben hun voor- en nadelen. Uw Credion adviseur helpt u bij het selecteren van de beste opties.

Financial lease

Financial lease is een lening waarbij u het volledige bedrag krijgt wat u kunt gebruiken om bedrijfsmiddelen aan te schaffen. Het is een lening met een looptijd van een afgesproken aantal jaar. Het grote verschil met de andere vormen van equipment leasing, is dat het bedrijfsmiddel wat u aanschaft daadwerkelijk uw eigendom is. Dit biedt vele voordelen, maar u moet hierbij ook rekening houden met onderhoud en reparaties aan het bedrijfsmiddel.

Operational lease

Bij operationele lease, least u de bedrijfsmiddelen en zijn deze niet uw eigendom. Het voordeel is dat u maandelijks betaalt voor het gebruik van het object en u zich geen zorgen hoeft te maken over onderhoud en reparaties. 

Sale-and-lease-back

Als u krap zit in uw liquiditeit, is bijlenen niet altijd de beste keuze. Wij kunnen ook adviseren en arrangeren rondom zogenaamde sale-and-lease-back oplossingen. U kunt op deze manier snel extra werkkapitaal vrijmaken, zonder dat u hoeft te snijden in de productie. Uw bedrijf draait dus gewoon door.

Ook deze constructie kent vele aspecten die onze specialisten graag uitleggen en uiteindelijk afstemmen op uw persoonlijke situatie. Zo garanderen we de beste oplossing voor u en uw onderneming.

Is leasing dé oplossing voor u?

Dat hangt helemaal af van uw specifieke situatie. Daarom zullen onze specialisten dit eerst uitvoerig met u doornemen. Wat zijn uw wensen, ambities en uitdagingen? Wat heeft u precies nodig, hoe lang en hoeveel? Pas als dat allemaal duidelijk is, komen onze financial engineers met een passende oplossing.

De aanbieders van leasing oplossingen zijn talrijk en hebben elk hun eigen set van eisen en mogelijkheden. Wij maken deze inzichtelijk en adviseren over de beste opties. Uiteraard zijn we pas klaar als u tevreden bent.

Meer weten? Neem contact op voor een afspraak.

Veelgestelde vragen

Wat is de looptijd van een lease?

De looptijd van een bedrijfsmiddelen lease bedraagt tussen de 2 en 8 jaar. De lease dient afgelost te zijn voordat het bedrijfsmiddel economisch is afgeschreven.

Wat zijn de verschillen tussen Operational - en Financial Lease?

De verschillen zijn voornamelijk zichtbaar als je kijkt naar wat er bij het leaseovereenkomst is inbegrepen. Denk hierbij aan de wegenbelasting, verzekering en onderhoud. Bij Operational Lease is dat allemaal geregeld bij de betreffende Leasemaatschappij.

Bij Financial Lease ben je zelf verantwoordelijk voor de wegenbelasting, verzekering en het onderhoud. Door deze keuzevrijheid betaal je nooit te veel en kun jij zelf bepalen welk onderhoud je laat uitvoeren.

 

Is leasen duur?

Wie in één keer het aankoopbedrag betaald, is qua directe kosten zeker goedkoper uit. Maar je kan het ook anders bekijken: door te leasen hou je geld vrij voor de groei van je onderneming. Hierdoor kun je investeringen blijven doen die niet mogelijk zouden zijn als je de auto uit eigen middelen had betaald. U Credion adviseur kan u informeren over de eventuele maandlasten bij leasing.

Waarom leasing oplossingen van Credion?

Onze adviseurs denken met je mee. Zo beoordelen ze welke leasemaatschappij en welke vorm van leasen het beste past bij uw bedrijf en de situatie waarin het bedrijf zich bevindt. Credion helpt om een lease tegen de best mogelijke voorwaarden te realiseren. Op zoek naar een onafhankelijke adviseur? Maak kennis met een van onze 97 adviseurs, verspreid door heel Nederland.