Investeerders

Investeerders

Het financieren via investeerders heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van bancaire leningen. Vaak wordt er anders aangekeken tegen risicofactoren, er is meer ruimte voor persoonlijke visie en de voorwaarden kunnen anders uitpakken. Uiteraard zijn er ook nadelen. En die nadelen hangen vaak samen met het soort investeerder en de voorwaarden.

Online vergelijken en aanvragen

Soorten investeerders

Er zijn vele soorten investeerders, geschikt  voor verschillende bedragen en financieringsvormen. Hieronder bespreken we er een aantal:

Venture capital fonds

Venture capitalists, ook wel durfkapitalisten, zijn investeringsfondsen die investeren in een beginnend, vaak snel groeiend bedrijf. Banken zijn vaak huiverig om te investeren in startups, het risico is immers groter. Wanneer u bedrijf nieuw is en een hoog groeipotentieel heeft, kan de investering door venture capitalists een interessante optie zijn.

Business angel

Een business angel, ook wel informele investeerder genaamd, investeert vaak ook in startups met een hoog groeipotentieel. De business angel investeert met eigen geld. Het grote verschil met venture capital fondsen is dat de business angel met eigen geld investeert, dit zijn over het algemeen lagere bedragen dan de venture capitalists.

Crowdfunding

Bij crowdfunding wordt uw kapitaal opgehaald bij vele kleine partijen of individuen. Door een aantrekkelijk plan op te stellen en een goed crowdfundingplatform te selecteren, kunt u in korte tijd een solide kapitaal ophalen. Lees meer over crowdfunding.

Participatiemaatschappijen

Bij een participatiemaatschappij, ook wel private equity of beleggingsmaatschappij genoemd, wordt geld beheerd van grotere beleggers. Het voordeel is dat grotere bedragen mogelijk zijn, daar er meer beleggers zijn.

Rechtstreeks aan tafel met potentiële investeerders

Om goede keuzes te maken ten aanzien van uw financieringsbehoefte, is kennis van de markt en bijbehorende risico’s heel belangrijk. Wij hebben die kennis en delen die graag met u. Samen kunnen we uw ambitie concretiseren en omzetten in een reële vraag. Die vraag zetten we uit binnen ons netwerk van private investeerders, participatiemaatschappijen en andere bronnen van geld. Met onze ervaring wijzen we u snel en goed de weg. En u zit vervolgens rechtstreeks aan tafel met die partijen waarvan wij weten dat ze geïnteresseerd zijn.

Benieuwd wat we voor u kunnen doen? Neem dan contact op en maak vrijblijvend een afspraak. We hebben 51 vestigingen door heel Nederland. Altijd dichtbij, dus.

Veelgestelde vragen

Wat is de termijn van investering?

Credion biedt verschillende oplossingen voor investering. Zo zijn er investeerders die een korte termijn investering aan willen gaan of partijen die een lange termijn investering aan willen gaan. Zogenaamde business angels, informal investors en venture capitalisten vallen meestal onder korte termijn investeerders. Een korte investeringstermijn ligt meestal tussen de 1 tot 5 jaar, terwijl een lange termijn investering tientallen jaren kan omvatten.

Kan ik als investeerder ook contact met jullie opnemen?

Wilt u geld investeren in ambitieuze MKB bedrijven of zoekt u een betere bestemming voor uw vermogen, kapitaal of spaargeld? Kijk dan eens op CredionFunding. Bij CredionFunding worden regelmatig interessante projecten aangeboden die op zoek zijn naar een investeerder. Misschien wel naar u!

Waarom kiezen voor investeerders via Credion?

Wij hebben jarenlange ervaring met het aanbieden van oplossingen voor ambitieuze ondernemers. We realiseerden al miljarden aan financieringen voor duizenden ondernemers uit het MKB. Of eigenlijk: samen met deze ondernemers. Want financieren is maatwerk en voor maatwerk moeten we elkaar eerst goed kennen.

Onze financial engineers focussen dan ook vooral op het kennismaken en analyseren. Pas dan komen ze met een betrouwbaar en transparant advies. Op maat. Voor u.