Alles wat je moet weten over factoring

Alles wat je moet weten over factoring

Als ondernemer heeft u het druk genoeg met ondernemen. U heeft waarschijnlijk geen tijd over voor een tijdrovende klus als debiteurenbeheer die u afleidt van uw échte werk. Toch is het van groot belang dat het versturen en innen van facturen goed en tijdig verloopt. Te laat betalende debiteuren kunnen namelijk zorgen voor krapte in uw liquiditeit. Per factuur moet dit goed geregeld zijn. Factoring kan hiervoor een oplossing bieden.

Online vergelijken en aanvragen

Wat is factoring?

Maar wat is factoring? Met factoring kunt u de cashflow van uw bedrijf verbeteren door openstaande facturen direct om te zetten in liquide middelen. De openstaande facturen worden verkocht aan het factoringbedrijf die u direct uitbetaald. Onze experts staan klaar om u te begeleiden bij het vinden van de juiste oplossing die past bij uw specifieke behoeften. 

De voordelen van factoring

Factoring biedt diverse voordelen voor ondernemers die op zoek zijn naar een stabiele cashflow en financiële flexibiliteit. Factoring zorgt ervoor dat u direct toegang heeft tot het geld dat uitstaat bij klanten. U hoeft niet te wachten op betalingstermijnen en uw openstaande facturen worden gelijk omgezet in beschikbare middelen. Dit stelt u in staat om snel aan financiële verplichtingen te kunnen voldoen.

Een ander voordeel is dat het factoringbedrijf het debiteurenbeheer van u overneemt, ongeacht het aantal debiteuren. Hierdoor kunt u zich focussen op wat u lief hebt: ondernemen. Ook krijgt u goed inzicht in welke facturen nog niet zijn betaald. Bovendien biedt factoring bescherming tegen oninbare vorderingen, aangezien het factoringbedrijf het kredietrisico op zich neemt. Dit vermindert het risico van wanbetaling. Bij Credion kennen we de waarde van factoring als een krachtige financieringstool. Dus als u op zoek bent naar een geldverstrekker, dan is factoring het overwegen waard.

Factoring aanvragen: hoe werkt het?

Het aanvraagproces maken wij zo eenvoudig en transparant mogelijk. Het begint allemaal met een vrijblijvend gesprek waarin we uw specifieke behoeften en doelstellingen in kaart brengen. Onze ervaren adviseurs zullen u begeleiden bij het verzamelen van de benodigde documentatie. Vervolgens analyseren we uw situatie grondig en selecteren we de beste opties. 

We helpen u om de beste keuze te maken die past bij uw bedrijf. Er is altijd een expert beschikbaar voor al uw vragen. Deze begeleiding kan zowel online als fysiek plaatsvinden bij een kantoor bij u in de buurt. Start eenvoudig de aanvraag online. 

Factoring voorwaarden: waar moet je op letten?

Wanneer u de alternatieve financieringsvorm factoring overweegt, is het essentieel om aandacht te besteden aan de verschillende voorwaarden. Het is belangrijk om de tarieven en vergoedingen van het factoringbedrijf te begrijpen. Daarbij is het handig om goed te letten op verborgen kosten of administratieve vergoedingen. Verder is het van belang om de minimale en maximale factuurbedragen te controleren. Dit kan namelijk invloed hebben op de flexibiliteit van uw financieringsbehoeften. 

Ook is het raadzaam om goed te kijken naar de duur van het contract en eventuele opzegtermijnen. Transparantie en professioneel debiteurenbeheer zijn belangrijke aspecten om een gezonde klantrelatie te behouden. Wij begrijpen dat u door al deze voorwaarden het bos niet meer kan zien. Daarom adviseren wij u graag over de verschillende factoringbedrijven met hun voorwaarden. Zo kunt u weloverwogen een beslissing maken en vindt u een factoring partner die voldoet aan uw specifieke behoeften. 

Factoring kosten: wat zijn de tarieven?

Bij factoring komen kosten kijken. Deze tarieven variëren tussen de verschillende factoringbedrijven en zijn gebaseerd op verschillende factoren. Meestal wordt het tarief bepaald op basis van het factuurbedrag, de betalingstermijn en het risicoprofiel van de debiteuren. Het is gebruikelijk dat de factoringbedrijven een bepaald percentage van het factuurbedrag als vergoeding in rekening brengen. Dit percentage ligt vaak tussen de 1-5%. 

Daarnaast kunnen er andere kosten in rekening gebracht worden zoals administratieve kosten, financieringskosten en eventuele kosten voor kredietverzekering. Bij Credion begrijpen we het belang van transparantie als het gaat om factoring tarieven. Onze experts staan voor u klaar om u inzicht te geven in de kosten en tarieven, ook de extra kosten die in rekening gebracht kunnen worden. Zo heeft u een volledig beeld van de factoring tarieven. 

Factoring uitbetaling: hoe snel kun je je geld krijgen?

Het voordeel van factoring is dat de uitbetaling snel gebeurt. Zodra de facturen zijn ingediend, kunt u binnen een kort tijdsbestek over uw geld beschikken. De snelheid van deze uitbetaling hangt af van het factoringbedrijf. Over het algemeen is dit binnen 24-48 uur na goedkeuring van de facturen. Het exacte tijdsbestek kan ook afhankelijk zijn van factoren zoals de omvang en complexiteit van de facturen. Onze samenwerking met betrouwbare factoringbedrijven stelt ons in staat om uw geld zo snel mogelijk beschikbaar te maken. Zo staan wij altijd klaar voor onze klanten.

Vragen over factoring?

Wilt u gebruik maken van factoring? Onze adviseurs helpen u graag met op maat gemaakt advies. Neem vrijblijvend contact met ons op en maak een afspraak met één van onze specialisten. Of vraag een vrijblijvende offerte aan. Wij streven ernaar om binnen 24 uur te reageren. Door onze 49 vestigingen verspreid door heel Nederland, zit er altijd een kantoor in de buurt. 

Veelgestelde vragen

Wat is factoring?

Factoringen is een alternatieve vorm van financiering. Dit verbetert de cashflow en u hoeft niet meer te wachten op de gehanteerde betalingstermijn. De openstaande facturen worden verkocht aan het factoringbedrijf die direct uitbetaald. Dit biedt vele voordelen.

Wat is debiteurenfinanciering?

Debiteurenfinanciering is het financieren van openstaande facturen van uw klanten. In plaats van wachten tot uw klant de factuur betaalt, krijgt u het geld direct op de rekening gestort. Zo heeft u ruimte om te investeren in uw bedrijf, rekeningen te voldoen en/of uw personeel te betalen. Debiteurenfinanciering wordt ook wel factoring genoemd.

Wat zijn de voordelen van factoring?
  • Sneller liquiditeit tot uw beschikking. Het bekendste voordeel van factoring. Na de overdracht van uw factuur ontvangt u direct uw geld. Hierdoor kunt u verder investeren en dus je bedrijf laten groeien.
  • Minder administratieve lasten en tijdswinst. Bij factoring wordt uw debiteurenadministratie overgenomen. Wat betekent meer tijd voor uw core business.
  • Strakke betalingstermijnen. Het inschakelen van een factormaatschappij geeft een duidelijk signaal af aan uw debiteuren. Dit kan ervoor zorgen dat rekeningen ook sneller worden betaald.
Waarom factoring bij Credion?

Wij bieden al sinds 2001 de beste financieringsoplossingen voor ambitieuze ondernemers. Factoring is zo’n oplossing. Wij zijn een van de grootste aanbieders van factoringoplossingen in Nederland en kunnen daarom een scherp tarief bieden. Zonder in te boeten op service, uiteraard. We zorgen dat u geen omkijken meer hebt naar uw debiteurenbeheer en uw tijd helemaal kunt besteden aan dat waar u het beste in bent: ondernemen.