Factoring

Factoring

Als ondernemer heeft u het druk genoeg met ondernemen. Voor veel bedrijven is debiteurenbeheer een tijdrovende klus die afleidt van het échte werk. Toch is het van vitaal belang dat het versturen en innen van facturen goed en tijdig verloopt. Te laat betalende debiteuren kunnen immers zorgen voor krapte in uw liquiditeit.

Direct een afspraak maken

Wat is factoring?

Factoringen is een alternatieve vorm van financiering. Dit verbetert de cashflow en u hoeft niet meer te wachten op de gehanteerde betalingstermijn. De openstaande facturen worden verkocht aan het factoringbedrijf die direct uitbetaald. Dit biedt vele voordelen.

Tijdsbesparing met factoring

Veel ondernemers, of eigenlijk: steeds meer ondernemers, kiezen voor factoring. Een vaak gehoord argument is de substantiële tijdsbesparing die het uitbesteden van het debiteurenbeheer oplevert. Meer tijd voor het echte ondernemen is uiteindelijk wat elke ondernemer wil. 

Sneller uw geld met factoring

Factoring heeft nog een heel groot voordeel: u beschikt sneller over uw geld. Vaak al na een paar dagen. Zo kunt u uw liquiditeitspositie bewaken en uw bedrijfsvoering stabiel continueren ongeacht de betalingstermijn van uw debiteuren.

Wij maken graag kennis met u. Vrijblijvend, uiteraard. Maak een afspraak met één van onze specialisten. Wij hebben 49 vestigingen verspreid door heel Nederland.

Veelgestelde vragen

Wat is factoring?

Factoringen is een alternatieve vorm van financiering. Dit verbetert de cashflow en u hoeft niet meer te wachten op de gehanteerde betalingstermijn. De openstaande facturen worden verkocht aan het factoringbedrijf die direct uitbetaald. Dit biedt vele voordelen.

Wat is debiteurenfinanciering?

Debiteurenfinanciering is het financieren van openstaande facturen van uw klanten. In plaats van wachten tot uw klant de factuur betaalt, krijgt u het geld direct op de rekening gestort. Zo heeft u ruimte om te investeren in uw bedrijf, rekeningen te voldoen en/of uw personeel te betalen. Debiteurenfinanciering wordt ook wel factoring genoemd.

Wat zijn de voordelen van factoring?
  • Sneller liquiditeit tot uw beschikking. Het bekendste voordeel van factoring. Na de overdracht van uw factuur ontvangt u direct uw geld. Hierdoor kunt u verder investeren en dus je bedrijf laten groeien.
  • Minder administratieve lasten en tijdswinst. Bij factoring wordt uw debiteurenadministratie overgenomen. Wat betekent meer tijd voor uw core business.
  • Strakke betalingstermijnen. Het inschakelen van een factormaatschappij geeft een duidelijk signaal af aan uw debiteuren. Dit kan ervoor zorgen dat rekeningen ook sneller worden betaald.
Waarom factoring bij Credion?

Wij bieden al sinds 2001 de beste financieringsoplossingen voor ambitieuze ondernemers. Factoring is zo’n oplossing. Wij zijn een van de grootste aanbieders van factoringoplossingen in Nederland en kunnen daarom een scherp tarief bieden. Zonder in te boeten op service, uiteraard. We zorgen dat u geen omkijken meer hebt naar uw debiteurenbeheer en uw tijd helemaal kunt besteden aan dat waar u het beste in bent: ondernemen.