Crowdfunding als alternatieve financieringsbron

Crowdfunding als alternatieve financieringsbron

U heeft vast al eens gehoord van crowdfunding. Deze relatief nieuwe vorm van financieren is sterk in opkomst in Nederland en daarbuiten. We vertellen u graag over de mogelijkheden en aandachtspunten.

Wat is crowdfunding?

Bij crowdfunding wordt “de crowd” ingezet om een project of initiatief te financieren. In plaats van het aanhaken van een of meerdere grotere investeerders, wordt het benodigde kapitaal opgehaald bij meerdere kleinere partijen en/of individuen. Vaak gebeurt dit via een speciaal crowdfunding platform en wordt alles online afgehandeld.

Werkt crowdfunding?

Kort gezegd: ja. Deze manier van financieren wint aan populariteit, helemaal sinds banken de financieringskraan steeds verder dicht zetten. Kleinere kapitaalkrachtigen blijven op zoek naar interessant rendement en vinden dat steeds vaker rechtstreeks bij de bron: de ondernemer en/of onderneming. Helemaal met de toename van solide crowdfundingplatformen, wordt het realiseren van een financiering middels crowdfunding steeds toegankelijker voor alle partijen. Er zijn inmiddels vele succesvolle voorbeelden.

De voordelen van crowdfunding

Een van de grootste voordelen van financiering middels crowdfunding is de toegankelijkheid. Met een aantrekkelijk plan, een onderbouwd prospectus en de keuze voor een geschikt platform heeft u al snel toegang tot heel veel potentiële investeerders. De looptijd van een crowdfundingactie is vaak kort en doordat de investering per deelnemer vaak laag is, is de beslissingstijd ook korter. Dit betekent dat u snel aan een solide kapitaal kunt komen. Ander voordeel is dat de afhankelijkheid van een grote partij minder groot is.

Meer weten over de voordelen van crowdfunding? Neem dan contact op. We nemen graag de mogelijkheden met u door.

De risico’s van crowdfunding

Net als bij elke vorm van financiering, kent ook crowdfunding bepaalde risico’s. Zowel voor de investeerder als voor de ondernemer. Wij adviseren dan ook graag bij crowdfundingtrajecten. Zo snijdt u zich als ondernemer niet onbedoeld in de vingers.

Wij denken in oplossingen. En crowdfunding kan maar zo een uitstekende oplossing zijn voor uw financieringsbehoefte. Neem gerust contact op met een van onze specialisten om van gedachten te wisselen.