Alles over de bedrijfshypotheek

Alles over de bedrijfshypotheek

Als ondernemer weet u als geen ander dat het vinden van de juiste financiering belangrijk is voor het succesvol runnen van uw bedrijf. Elke euro telt. En dat snappen wij bij Credion. Daarom zijn wij gespecialiseerd in het vinden van slimme financieringsoplossingen voor ondernemers met ambitie. Een bedrijfshypotheek kan daarbij een slimme keuze zijn. Onze adviseurs staan voor u klaar om u van alle informatie en advies te voorzien die u nodig heeft bij het maken van de juiste keuzes voor uw bedrijf.

Online vergelijken en aanvragen

Hoe vraag je een bedrijfshypotheek aan?

Het aanvragen van een bedrijfsfinanciering is een belangrijk proces waarbij u als ondernemer wellicht behoefte heeft aan deskundig advies over uw financiële situatie. Daarom staan onze specialisten altijd voor u klaar om u te begeleiden bij het aanvraagproces en u te voorzien van alle informatie die u nodig heeft. Het aanvragen van een bedrijfshypotheek begint met het bepalen van het benodigde bedrag en de looptijd van de hypotheek. Ook wordt er gekeken naar de eigen inbreng. Vervolgens helpen wij u bij het vinden van de juiste geldverstrekker en het opstellen van een compleet financieel overzicht van uw bedrijf. Als alle benodigde informatie is verzameld en de hypotheekverstrekker uw kredietwaardigheid heeft beoordeeld, kan de hypotheek worden aangevraagd. Dankzij onze expertise en ons uitgebreide netwerk van financiers kunnen wij u helpen om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen en de beste voorwaarden voor uw bedrijfshypotheek te verkrijgen. 

Wat is de hypotheekrente voor bedrijven?

Als ondernemer wilt u natuurlijk de beste voorwaarden en tarieven voor uw bedrijfshypotheek. De hypotheekrente is hierbij een belangrijke factor. Bij Credion hebben we een uitgebreid netwerk van hypotheekverstrekkers en kunnen we u helpen om de beste rente en voorwaarden voor uw bedrijf te verkrijgen. Het rentepercentage voor een zakelijke hypotheek hangt af van een aantal factoren, waaronder de specifieke bedrijfssituatie en de risicocategorie waarin u bent geschaald. De risicocategorie bepaalt de debiteurenopslag (risico-opslag) die samen met de basisrente het uiteindelijke rentepercentage van uw hypotheek vormt. Wij helpen u om aan een hypotheek te komen met een rente die past bij uw situatie en een positieve bijdrage levert aan de financiële gezondheid van uw bedrijf. 

Fiscale voordelen van een bedrijfshypotheek

Een bedrijfshypotheek kan verschillende fiscale voordelen bieden voor uw bedrijf. Zo zijn de rentelasten van de bedrijfshypotheek in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar. Hierdoor betaalt u minder belasting over uw bedrijfswinst. Ook kunt u in sommige gevallen gebruikmaken van de investeringsaftrek, waarmee u een extra aftrekpost kunt creëren voor de aanschaf van bedrijfsmiddelen zoals vastgoed. Daarnaast kan het aflossen van de hypotheekschuld bijdragen aan een lagere winstbelasting voor uw bedrijf. Onze adviseurs vertellen u graag meer over de fiscale voordelen.

Financiering op maat met een bedrijfshypotheek

Elk bedrijf is uniek en heeft specifieke financieringsbehoeften. Daarom bieden wij bedrijfshypotheken op maat aan. Onze specialisten hebben ruime ervaring in het vinden van financieringsoplossingen die passen bij uw bedrijf en doelen. Samen met u kijken we naar de mogelijkheden en stellen we een financieringsplan op dat aansluit bij uw wensen en behoeften. Hierbij houden we rekening met factoren zoals de hoogte van de hypotheek, de looptijd, eigen vermogen, de rente en de kredietwaardigheid van uw bedrijf. Dankzij ons uitgebreide netwerk van financiers kunnen wij u helpen om de beste voorwaarden en tarieven te verkrijgen voor uw zakelijke lening.

Zo beperk je het rente- en aflossingsrisico bij een bedrijfshypotheek

Bij het afsluiten van een bedrijfshypotheek is het belangrijk om rekening te houden met het rente- en aflossingsrisico. Dit risico kan worden beperkt door het afsluiten van een hypotheek met een vaste rente en/of een langere rentevaste periode. Hierdoor weet u precies waar u aan toe bent en hoeft u zich geen zorgen te maken over rentestijgingen in de toekomst. Ook is het mogelijk om het geleende bedrag af te lossen met een annuïtaire of lineaire hypotheek, waardoor u periodiek aflost en de schuld steeds kleiner wordt. In sommige gevallen is er sprake van een hogere rente, maar kunt u extra aflossen of is er een mogelijkheid tot een lange looptijd. Wij adviseren u graag over de verschillende hypotheekvormen en de bijbehorende rente en aflossing.

Onderpand bij een bedrijfshypotheek

Bij het aanvragen van een bedrijfshypotheek is het onderpand van groot belang. Een bedrijfshypotheek wordt in de meeste gevallen verstrekt op basis van het onderpand van uw bedrijfspand. Hierbij wordt de waarde van het pand als zekerheid gesteld voor de hypotheekverstrekker. Het is daarom belangrijk dat het onderpand voldoende waarde heeft en goed verzekerd is. Laat u adviseren over de verschillende aspecten van het onderpand, zoals de taxatie, verzekering en onderhoudskosten.

De kosten van een bedrijfshypotheek

Bij het afsluiten van een bedrijfshypotheek komen verschillende kosten kijken. Naast de rentekosten zijn er ook kosten voor de taxatie van het onderpand, de notaris en de afsluitprovisie. Het is belangrijk om deze kosten in kaart te brengen voordat u een bedrijfshypotheek afsluit zodat u hier rekening mee kunt houden. Onze specialisten kunnen u helpen bij het in kaart brengen van de kosten van het zakelijk krediet en bij het vinden van de meest voordelige opties voor uw bedrijf.

Notariskosten bij een bedrijfshypotheek

Bij het afsluiten van een bedrijfshypotheek zijn ook notariskosten van toepassing. De notaris zal een hypotheekakte opstellen en deze registreren bij het Kadaster. Daarnaast zal de notaris de eigendomsakte van het pand opvragen en controleren op eventuele belemmeringen. De notariskosten zijn afhankelijk van de hoogte van de hypotheek en kunnen aanzienlijk zijn. Het is daarom belangrijk om de notariskosten in kaart te brengen bij het afsluiten van een bedrijfshypotheek.

Vragen over een bedrijfshypotheek?

Wilt u een bedrijfshypotheek aanvragen of heeft u vragen over de vormen van bedrijfsfinanciering? Onze adviseurs helpen u graag met op maat gemaakt advies. Neem vrijblijvend contact met ons op en maak een afspraak. Wij streven ernaar om binnen 24 uur een reactie te geven. Door onze 49 vestigingen in heel Nederland, zitten we altijd dichtbij.

Veelgestelde vragen

Wat is de looptijd van een bedrijfshypotheek?

De looptijd van een bedrijfshypotheek ligt vaak tussen de 10 en 20 jaar, en is mede afhankelijk van de hoogte en aantal  aflossingstermijnen waarin de hypotheek afbetaald wordt.

Welke rentepercentage rekenen jullie voor een zakelijke hypotheek?

Het rentepercentage voor een zakelijke hypotheek is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de specifieke bedrijfssituatie en de risicocategorie waarin u bent ingeschaald. De risicocategorie bepaalt de debiteurenopslag, ook wel risico opslag genoemd, die samen met de basisrente het uiteindelijke rentepercentage van uw hypotheek vormt.

Is het mogelijk om mijn zakelijke hypotheek over te sluiten?

Bij Credion is het mogelijk om uw zakelijke hypotheek over te sluiten. Neem contact op met één van onze adviseurs en ontdek of u uw maandelijkse lasten kunt verlagen.

Waarom een bedrijfshypotheek afsluiten bij Credion?

Credion is een specialist in bedrijfs− & vastgoedfinancieringen sinds 2001. Jaarlijks realiseren we voor ruim 1 miljard euro aan bedrijfs− & vastgoedfinancieringen. Met meer dan 140 geldverstrekkers hebben wij het grootste netwerk van Nederland. Op zoek naar een onafhankelijke adviseur? Met ruim 49 vestigingen in Nederland is er altijd een vestiging bij u in de buurt.