Bedrijfsfinanciering die bij u en uw bedrijf past

Bedrijfsfinanciering die bij u en uw bedrijf past

Een bedrijfsfinanciering biedt u de mogelijkheid om uw zakelijke uitgaven te financieren. Bijvoorbeeld wanneer u net begint als ondernemer, uw huidige collectie uitbreidt of uw werkkapitaal wil financieren. Een zakelijk financiering biedt dan een uitkomst in veel gevallen.

Online vergelijken en aanvragen

Bedrijfsfinancieringen voor het MKB

Als ondernemer binnen het MKB kunt u een financieringsaanvraag doen bij Credion. Om u goed te kunnen helpen, hebben we onder andere uw bedrijfsplan nodig dat duidelijk inzicht geeft in uw financiële status en een prognose bevat voor de komende 1 tot 2 jaar. Op basis van uw hulpvraag, uw bedrijfsplan en uw persoonlijke situatie stellen we een deskundig financieel advies voor u op.

Hoe werkt een bedrijfsfinanciering?

Waar het vroeger gebruikelijk was om een lening aan te vragen bij een bank, zijn er tegenwoordig heel veel andere mogelijkheden om krediet aan te vragen. Dit komt onder andere doordat banken en kredietverstrekkers (in tegenstelling tot vroeger) vaak negatief of zeer kritisch reageren op aanvragen van ondernemers.

Dat heeft de deuren geopend naar alternatieven als crowdfunding, factoring en leasing. Indien u de juiste soort bedrijfsfinanciering heeft bepaald voor uw bedrijf en uw situatie, dan kan de aanvraag ingediend worden. Afhankelijk van het type financiering dat u heeft gekozen, zal u gedurende een bepaalde periode rente en aflossing betalen over het geleende bedrag.

Welke vormen van bedrijfsfinanciering zijn er?

Er zijn verschillende opties voor bedrijfsfinancieringen binnen het MKB, zoals een lening, leasing, factoring, crowdfunding, investeerders of een zakelijk krediet. We vertellen u er hieronder meer over.

Bedrijfslening

Een bedrijfslening, ook wel zakelijk lening genoemd, is een lening die u kunt afsluiten om uw bedrijf te starten of een grote investering te doen. U lost het geleende bedrag plus rente af over een periode van een aantal jaar.

Leasing

Binnen de optie van het leasen kunt u kiezen uit financial lease en operational lease. Bij financial lease bent u de (juridisch) eigenaar van het bedrijfsmiddel dat u aanschaft, maar de leasemaatschappij financiert het middel. U betaalt hier rente en aflossing over. Als u eenmaal klaar bent met betalen, blijft u de eigenaar van het middel. Bij operational lease blijft de leasemaatschappij eigenaar van het middel, al betaalt u wel een maandelijks bedrag.

Factoring

Factoring (oftewel een debiteurenfinanciering) houdt in dat een factoringbedrijf of de bank uw facturen overneemt en deze vrijwel direct betaalt.

Crowdfunding

Mocht uw bank u geen bedrijfsfinanciering willen verlenen, dan kunt u kiezen voor crowdfunding. Hierbij doet u een beroep op particuliere investeerders (en eventuele zakelijke investeerders). Er is dus sprake van meerdere financierders die uw kapitaal zullen financieren.

Investeerders

Naast crowdfunding kunt u ook op zoek gaan naar professionele, zakelijke investeerders in risicodragend kapitaal. Vaak       is er slechts één investeerder (partij) die deze investering op zich neemt.

Zakelijk krediet

Met een zakelijk krediet financiert u uw werkkapitaal. De looptijd is meestal korter dan een jaar. U kunt gebruikmaken van een rekening courant krediet, waarmee u tot een bepaald bedrag rood mag staan. Tevens kunt u dit krediet elk moment opzeggen.

Zo gaat het aanvragen van een bedrijfsfinanciering

We helpen u graag verder met uw bedrijfsfinanciering. Dat doen we in 5 eenvoudige stappen:

  1. We leren elkaar kennen middels een goed gesprek. Zo leren we u beter kennen en kunnen we beter inschatten wat uw hulpvraag is.
  2. Vervolgens maken we een adviesplan voor u. Zorgvuldigheid staat hierbij altijd voorop.
  3. Gaat u akkoord met advies? Dan dienen we de kredietaanvraag in en putten we uit ons netwerk van 140 geldverstrekkers.
  4. Op basis van de kredietaanvraag komen er verschillende financieringsvoorstellen op tafel. Samen bepalen we wat voor u de beste deal is.
  5. De sluiten de voorraadfinanciering af, zodat u aan de slag kunt. Gefeliciteerd!

Heeft u interesse in een zakelijke financiering? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek in met een van onze financiële adviseurs. Zo leren we elkaar kennen en kunnen we u het beste van dienst zijn.

Veelgestelde vragen

Waarom zou u een bedrijfsfinanciering afsluiten bij Credion?

We zijn er trots op dat we de eerste organisatie zijn die het Keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB heeft ontvangen. Dit keurmerk waarborgt de professionaliteit van het vak van financieringsadviseur. Wij helpen u dus gegarandeerd met de uiterste deskundig- en zorgvuldigheid.

Bovendien werken wij altijd op basis van onze kernwaarden: realisatiekracht, inlevingsvermogen, deskundigheid, consistentie en accuraatheid. Naast deze kernwaarden staat sterke betrokkenheid altijd centraal, streven we altijd naar de beste resultaten voor uw bedrijf en putten we uit een uitgebreid netwerk van geldverstrekkers.

Meer lezen over bedrijfsfinancieringen?

De opties binnen bedrijfsfinanciering zijn talrijk. Wellicht leest u er graag meer over of bent u benieuwd naar andere financieringsopties? Bekijk ook onze pagina met diverse financieringsoplossingen voor uw hulpvraag of neem contact op met een adviseur bij u in de regio. Zij staan u graag te woord.