Financiering in de scheepvaart

Financiering in de scheepvaart

Omdat het financieren van professionele beroepsvaart écht een vak apart is, hebben wij een speciale desk met adviseurs: Credion Ship Finance.

Online vergelijken en aanvragen

Scheepsfinanciering voor nieuwe of bestaande schepen

Zoekt u financiering voor het aanschaffen van een bestaand schip of wilt u een nieuw schip laten bouwen? Heeft u groeiplannen? Wij zijn er voor ambitieuze ondernemers in de scheepvaart die hun vak serieus nemen. Dat doen wij namelijk ook.

Maritieme financiële experts

Onze adviseurs zijn niet zomaar een tussenpersoon, zij zijn financial engineer. Dat betekent dat ze kundig, betrouwbaar, transparant, maar ook zeker creatief adviseren over verschillende financieringsvormen in de scheepvaart. Ze putten daarbij uit meer dan 110 geldbronnen. Niet alleen uit de traditionele bancaire sector, maar ook uit alternatieve vormen van funding. U krijgt dus het best passende financieringsadvies met uitstekende voorwaarden. Ons netwerk reikt namelijk verder dan de standaardoplossingen.

Kennismaken?

Uiteraard is een kennismaking met onze specialisten van Credion Ship Finance vrijblijvend. Pas na deze kennismaking en bij een duidelijke klik, gaan we aan de slag. We adviseren en begeleiden gedurende het hele traject. Een echte samenwerking dus.

Veelgestelde vragen

Wat is scheepsfinanciering?

Scheepsfinanciering is de financiering van een bestaand of nieuw te bouwen schip.

Hoe wijkt scheepsfinanciering af van reguliere financiering?

Scheepsfinanciering, in tegenstelling tot reguliere financiering, kent vaak een hoger risico vanwege de volatiele markt en de liquiditeit van scheepsinvesteringen. Daarom heeft Credion een aparte divisie opgezet die gespecialiseerd is in financieringen rondom de scheepvaart, Credion Ship Finance

 

Is investering van eigen vermogen noodzakelijk?

Het is vaak niet mogelijk om de gehele waarde van een schip te financieren door middel van een hypothecaire lening bij de bank. Het restant van de benodigde financiering kan worden ingelegd via alternatieve financiering of eigen vermogen.

Waarom maritieme financiering via Credion?

Credion heeft een aparte divisie die gespecialiseerd is in scheepsfinanciering. Credion Ship Finance bestaat uit specialisten met een passie voor de scheepvaart. Neem gerust contact op voor meer informatie en een kennismaking. Wij kijken ernaar uit u te ontmoeten.