Herfinanciering

Herfinanciering

Scherp blijven op uw financieringen en bijbehorende voorwaarden is belangrijk voor zowel de bestendigheid en groeimogelijkheden van uw onderneming. Daarom adviseren wij om deze zaken regelmatig door te nemen met een specialist. En: soms zorgen externe factoren er voor dat u opnieuw moet kijken. Het kan goed zijn dat er een herfinanciering ter sprake komt.

Online vergelijken en aanvragen

Wat is herfinanciering?

Herfinancieren betekent dat u uw huidige financiering(en) oversluit voor een nieuwe bedrijfsfinanciering tegen andere voorwaarden. De bestaande financiering(en) wordt afgelost.

Wanneer is herfinanciering interessant?

Herfinanciering kan in veel gevallen interessant zijn. Herfinanciering van uw lening heeft effect op onder andere de geldende rentetarieven, voorwaarden en uw financiële ruimte. Hieronder bespreken we de meest voorkomende redenen.

Hoge rente

Heeft u op dit moment een financiering met hoge rente? Op dit moment liggen de rentevoeten relatief laag. Herfinanciering tegen huidige rentevoeten is daarom in veel gevallen gunstig.

Ongunstige voorwaarden

Soms blijken de voorwaarden van een nieuwe financiering veel gunstiger dan die van de huidige bedrijfsfinanciering. Dat kan u op de korte- en lange termijn veel voordeel opleveren.

Financiële ruimte

Ook kan het zijn dat u meer financiële ruimte nodig heeft om te kunnen investeren. Met een dergelijke groeiambitie is het absoluut belangrijk om ook de huidige financiering opnieuw te bezien en alle mogelijkheden tot herfinanciering zorgvuldig door te nemen.

Reduceren aantal financiers

Heeft u meerdere leningen bij verschillende financiers? Dan is het vaak aantrekkelijk om het aantal financiers te reduceren zodat een beter overzicht van de financiële status ontstaat. Bij herfinanciering los je alle bestaande financieringen af met één nieuwe financiering.

Onze financial engineers helpen u graag

Het uitzoeken van de mogelijkheden tot herfinanciering kan een complexe opdracht zijn. Helemaal als het niet behoort tot uw dagelijkse werkzaamheden. Het vergelijken van de verschillende mogelijkheden en voorwaarden ten opzichte van uw huidige situatie en met medeneming van uw ambities en uitdagingen: onze specialisten helpen u er graag bij. Zo kijken we in onze adviestrajecten niet alleen naar herfinancieringsmogelijkheden, maar ook naar andere manieren om uw ambities te verwezenlijken. Denk aan borgstellingskansen vanuit de overheid, subsidiemogelijkheden of financiering in de vorm van crowdfunding of leasing.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden tot herfinanciering?

Neem dan contact op voor een vrijblijvende afspraak met een van onze specialisten.

Veelgestelde vragen

Wat is herfinanciering?

Herfinancieren betekent dat u uw huidige financiering(en) oversluit voor een nieuwe financiering tegen andere voorwaarden. De bestaande financiering(en) wordt afgelost.

Waarom advies over herfinancieringen bij Credion?

Van gedegen advies tot het aanvragen en afsluiten van de financiering: we nemen u graag zoveel mogelijk uit handen. Van kennismaking tot handtekening zetten we ons in voor de best passende oplossing. Dat doen we met ons rijke netwerk van traditionele en alternatieve geldbronnen vanuit 47 vestigingen in heel Nederland. We hielpen al duizenden ondernemers aan miljarden financiering. En dat blijven we doen.

Wat zijn de voordelen van herfinanciering?

Een bestaande lening herfinancieren kan je geld besparen en meer overzicht geven. Zeker wanneer je als bedrijf blijft groeien is het verstandig om je financiering goed te vergelijken bij verschillende financiers. Gaat u van meerdere financiers naar één financier? Dan krijgt u een beter overzicht van de financiële status van uw onderneming. Ook leidt een herfinanciering in veel gevallen tot een verlaging van de maandelijkse kosten, vanwege de huidige lage rentevoet. Heeft uw huidige financiering ongunstige voorwaarden en/of sta je financieel sterker met je onderneming? Een herfinanciering maakt het mogelijk om deze ongunstige voorwaarden te herzien. Dat kan op korte- en lange termijn veel voordeel opleveren.

 

Wanneer is herfinancieren mogelijk?

Herfinancieren is altijd mogelijk. Maar kijk voordat je gaat herfinancieren goed naar de voorwaarden van de bestaande lening. Het kan namelijk zijn dat wanneer je vervroegd aflost, je een boete moet betalen omdat de financier rente misloopt. Vraag uw Credion adviseur naar advies.