Debiteurenfinanciering bij Credion

Debiteurenfinanciering bij Credion

Als ondernemer heeft u het druk genoeg met ondernemen. Voor veel bedrijven is debiteurenbeheer een tijdrovende klus die afleidt van het échte werk. Toch is het van vitaal belang dat het versturen en innen van facturen goed en tijdig verloopt. Te laat betalende debiteuren kunnen immers zorgen voor krapte in uw liquiditeit.

Online vergelijken en aanvragen

Waarom gebruik maken van debiteurenfinanciering? 

Debiteurenfinanciering heeft een aantal voordelen. Zo heeft u onder andere meer financiële ruimte voor investeringen, sneller de beschikking over uw geld en minder risico van niet betalende debiteuren. Ook levert het grote tijdsbesparingen op. Zo kunt u focussen op wat echt belangrijk is. Ondernemen! Hieronder bespreken we de belangrijkste voordelen van debiteurenfinanciering. 

Tijdsbesparing door debiteurenfinanciering

Het uitbesteden van het debiteurenbeheer zorgt voor een substantiële tijdsbesparing. Zo houdt u meer tijd voor het echte ondernemen. 

Sneller de beschikking over uw geld

Debiteurenfinanciering heeft nog een heel groot voordeel: u beschikt sneller over uw geld. Vaak al na een paar dagen. Zo kunt u uw liquiditeitspositie bewaken en uw bedrijfsvoering stabiel continueren ongeacht de betalingstermijn van uw debiteuren.

Lange betaaltermijnen overbruggen met debiteurenfinanciering

Heeft u veel klanten met lange betaaltermijnen? Debiteurenfinanciering helpt u met het overbruggen van deze lange betaaltermijnen, doordat openstaande facturen voorgefinancierd kunnen worden.

Meer financiële ruimte voor investeringen

Debiteurenfinanciering zorgt ervoor dat u minder afhankelijk bent van betaaltermijnen en het betaalgedrag van uw debiteuren. Deze financiële ruimte die hierdoor ontstaat kunt u gebruiken voor belangrijke investeringen in bijvoorbeeld benodigde apparatuur of de groei van uw onderneming.  

Verschillende vormen van debiteurenfinanciering

Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee vormen van debiteurenfinanciering: factoring en zakelijk krediet. Deze vormen van bedrijfsfinanciering worden hieronder verder toegelicht. 

Factoring

De financiering en uitbesteding van uw debiteurenbeheer wordt ook wel factoring genoemd. Bij factoring worden openstaande facturen voorgefinancierd, door- of verkocht aan een factoringbedrijf, die direct uitbetaald. 

Zakelijk krediet

Een zakelijk krediet is een bedrag dat voor een bepaalde tijd voor u is gereserveerd. U bepaalt zelf wanneer u het opneemt en wanneer u aflost, en betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. Wanneer het limiet voor uw zakelijke krediet wordt afstemt op uw debiteuren, is er sprake van debiteurenfinanciering. 

Heeft u vragen over debiteurenfinanciering? Onze specialisten staan voor u klaar! Maak vrijblijvend een afspraak. Wij hebben 53 kantoren, verspreid door heel Nederland, dus er is altijd een kantoor bij u in de buurt.

Veelgestelde vragen

Wat is debiteurenfinanciering?

Debiteurenfinanciering is het financieren van openstaande facturen van uw klanten. Hierbij wordt het openstaande bedrag direct op uw rekening gestort en hoeft u niet te wachten totdat de klant de factuur betaalt.

Aan welke voorwaarden dient mijn bedrijf te voldoen bij debiteurenfinanciering?

Wilt u ook aan de slag met debiteurenfinanciering? U dient dan te voldoen aan de volgende voorwaarden: 

  • Een jaaromzet van minimaal €100.000,-

  • Een minimaal debiteurenbedrag van €100,-

Waarom debiteurenfinanciering bij Credion?

Wij bieden al sinds 2001 de beste financieringsoplossingen voor ambitieuze ondernemers. Debiteurenfinanciering is zo’n oplossing. Wij zijn een van de grootste aanbieders van financieringsoplossingen in Nederland en kunnen daarom een scherp tarief bieden. Zonder in te boeten op service, uiteraard. We zorgen dat u geen omkijken meer hebt naar uw debiteurenbeheer en uw tijd helemaal kunt besteden aan dat waar u het beste in bent: ondernemen.