Alternatieve financiering: ontdek de mogelijkheden bij Credion

Alternatieve financiering: ontdek de mogelijkheden bij Credion

Als u op zoek bent naar geld om uw bedrijf te laten groeien, ligt het voor de hand om naar de bank te gaan voor een lening. Dit is echter lang niet (meer) altijd de beste oplossing. Er zijn namelijk veel alternatieve financieringsvormen, die in uw situatie misschien wel veel gunstiger zijn. De laatste jaren zijn er bovendien steeds meer vormen van alternatieve financiering bijgekomen (denk bijvoorbeeld aan crowdfunding) waardoor u nog makkelijker een oplossing kunt vinden die echt bij u past.

Online vergelijken en aanvragen

Op deze pagina leest u welke alternatieve vormen van financiering er zijn, en hoe Credion u kan helpen uw plannen te realiseren.

Wat is alternatieve financiering?

Alternatieve financieringen zijn eigenlijk alle financieringen die niet worden verstrekt door de bank. Een lening van een bank is dus geen alternatieve financieringsvorm, maar crowdfunding en samenwerken met investeerders bijvoorbeeld wel. De afgelopen tijd zijn er mede dankzij technologische ontwikkelingen steeds meer alternatieve financieringsmogelijkheden.

Welke alternatieve financieringsmogelijkheden zijn er?
 

Investeerders

Een van de bekendste alternatieve financieringsvormen is het aantrekken van investeerders. De investeerder brengt geld in, en krijgt in ruil daarvoor een belang in het bedrijf. Dit betekent dat de investeerder ook strategisch kan meedenken over de koers van uw onderneming.

Crowdfunding

Bij crowdfunding wordt de financiering niet ter beschikking gesteld door één of meerdere grotere investeerders. In plaats daarvan wordt het geld opgehaald bij vele kleinere partijen en individuen, oftewel “de crowd”. Met de opkomst van speciaal ontwikkelde online crowdfunding platforms is dit een steeds eenvoudiger en aantrekkelijker vorm van alternatieve financiering.

Leasing

Leasing is een oplossing waarbij u voor een vast bedrag per maand gebruik kunt maken van bedrijfsmiddelen. Hierdoor hoeft u geen grote investeringen te doen, en houdt u kapitaal over om in andere zaken te investeren. Als u snel liquiditeit wilt creëren, is het zelfs mogelijk uw eigen bedrijfsmiddelen te verkopen en terug te leasen.

Factoring

Dankzij factoring hoeft u zich geen zorgen meer te maken over te laat betalende debiteuren. Bij factoring wordt het debiteurenbeheer uitbesteed aan een factoringmaatschappij of bank. Deze bedrijven schieten het factuurbedrag voor, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over een gebrek aan liquiditeit.

Vastgoedfinanciering

Als u zakelijk vastgoed wilt realiseren, moet u dit steeds vaker alternatief financieren. De banken verstrekken minder makkelijk leningen voor zakelijk vastgoed, en dus is een financiering zonder bank vaak de enige oplossing. Gelukkig zijn er vele alternatieve zakelijke vastgoedfinancieringen, variërend van traditioneel tot minder traditioneel. Daarnaast is het herfinancieren van zakelijk vastgoed een uitstekende oplossing om uw liquiditeitspositie te verbeteren.

Subsidies en overheidsregelingen

Naast bovenstaande oplossingen zijn ook subsidies, belastingregelingen en andere overheidsregelingen vormen van alternatieve financiering. Deze financieringen worden immers niet door een bank geleverd.

Credion helpt u de juiste alternatieve financiering te vinden

Credion helpt bedrijven en ondernemers al sinds 2001 aan alternatieve financieringen. Op basis van onze ruime ervaring en persoonlijke aanpak kijken wij altijd welke alternatieve financiering de beste oplossing is voor uw situatie. Dit kan ook een combinatie van financieringsvormen zijn. Zo kunnen verschillende alternatieve financieringsvormen worden gestapeld, of kan een alternatieve financiering worden gecombineerd met een lening bij de bank. Dankzij ons uitgebreide netwerk kunnen wij u verder in contact brengen met de juiste partijen om uw bedrijfsfinanciering te realiseren. Ook op het gebied van overheidsregelingen kunnen onze financiële experts u ondersteunen. Ze weten precies welke regelingen er zijn, en welke voor u relevant zijn. Credion is dus hét adres voor al uw niet-bancaire financieringsadvies!

Neem gerust contact op voor meer informatie en een kennismaking. Wij kijken ernaar uit u te ontmoeten.