Commercieel vastgoed financieren? Credion realiseert het!

Commercieel vastgoed financieren? Credion realiseert het!

Banken worden steeds voorzichtiger met de financiering van commercieel vastgoed. De Rabobank verstrekt vrijwel geen geld meer om commercieel vastgoed te financieren, en ook andere banken volgen deze trend. Vooral het MKB ondervindt hiervan de gevolgen. Dit betekent echter niet dat er niets meer mogelijk is. Ondernemers ontdekken alternatieve geldbronnen en worden steeds creatiever in het vinden van oplossingen.

Financiering van uw commercieel vastgoed

Terwijl de banken voorzichtig zijn, blijft de behoefte aan commercieel vastgoed groot. Ondernemers die hun bedrijf zien groeien, zoeken een bedrijfspand dat past bij hun ambities. Daarnaast ontdekken steeds meer mensen het rendement dat commercieel vastgoed verhuren oplevert. Daarom zoeken ondernemers steeds vaker naar andere manieren om de aankoop van hun bedrijfspand of vastgoed voor de verhuur te financieren.

Investeren in commercieel vastgoed is aantrekkelijk

In tegenstelling tot banken investeren andere partijen steeds meer (indirect) in commercieel vastgoed. Dit komt onder meer doordat de rente historisch laag staat. Een spaarrekening levert vrijwel niets op, terwijl het rendement op vastgoed groot blijft. Hierdoor zijn bijvoorbeeld eigentijdse oplossingen ontstaan als crowdfunding, business angels en platformen die investeerders en ondernemers bij elkaar brengen. Ook niet-bancaire geldverstrekkers (zoals Credion) zijn een goed voorbeeld van alternatieve manieren om commercieel vastgoed te financieren.

Financiering commercieel vastgoed door niet-bancaire partijen

Credion maakt gebruik van de grote hoeveelheid kapitaal die momenteel op de markt is. Als verstrekker van financieringen voor commercieel vastgoed putten wij uit meer dan zestig traditionele en minder traditionele geldbronnen. Hierdoor kunnen wij iedere ondernemer een oplossing op maat bieden. Wij kijken altijd uitgebreid naar uw situatie en uw wensen. Uw laatste jaarrekeningen zijn niet zo belangrijk, maar de courantheid van het vastgoed des te meer. Wanneer uw bedrijfspand of vastgoed voor de verhuur courant en van goede kwaliteit is, is er veel mogelijk!

Wilt u meer weten? Neem vrijblijvend contact op met een Credion vestiging bij u in de buurt!

Veelgestelde vragen

Wat is commercieel vastgoed?

Onder commercieel vastgoed verstaan we gebouwen of terreinen (zoals bijvoorbeeld fabrieken of bedrijfspanden) die voor commerciële doeleinden gebruikt worden, maar vaak niet voor eigen gebruik bedoeld zijn.

Wanneer is investeren in commercieel vastgoed interessant?

Investeren in commercieel vastgoed is op dit moment erg interessant. Dit komt door de historisch lage rente; geld op een spaarrekening levert vrijwel niets op. De return of investment van investeringen in commercieel vastgoed is echter relatief hoog en het bedrijfsobject behoudt vaak zijn waarde.  Dat maakt investering in commercieel vastgoed in veel gevallen interessant.

Waarom commercieel vastgoed financiering via Credion?

Credion maakt gebruik van de grote hoeveelheid kapitaal die momenteel op de markt is. Als verstrekker van financieringen voor commercieel vastgoed putten wij uit meer dan zestig traditionele en minder traditionele geldbronnen. Hierdoor kunnen wij iedere ondernemer een oplossing op maat bieden, die past bij uw situatie en wensen. Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met een Credion vestiging bij u in de buurt!