Commercieel vastgoed financieren? Credion realiseert het!

Commercieel vastgoed financieren? Credion realiseert het!

Banken worden steeds voorzichtiger met de financiering van commercieel vastgoed. De Rabobank verstrekt vrijwel geen geld meer om commercieel vastgoed te financieren, en ook andere banken volgen deze trend. Vooral het MKB ondervindt hiervan de gevolgen. Dit betekent echter niet dat er niets meer mogelijk is. Ondernemers ontdekken alternatieve geldbronnen en worden steeds creatiever in het vinden van oplossingen.

Terwijl de banken voorzichtig zijn, blijft de behoefte aan commercieel vastgoed groot. Ondernemers die hun bedrijf zien groeien, zoeken een bedrijfspand dat past bij hun ambities. Daarnaast ontdekken steeds meer mensen het rendement dat commercieel vastgoed verhuren oplevert. Daarom zoeken ondernemers steeds vaker naar andere manieren om de aankoop van hun bedrijfspand of vastgoed voor de verhuur te financieren.

Investeren in commercieel vastgoed is aantrekkelijk

In tegenstelling tot banken investeren andere partijen steeds meer (indirect) in commercieel vastgoed. Dit komt onder meer doordat de rente historisch laag staat. Een spaarrekening levert vrijwel niets op, terwijl het rendement op vastgoed groot blijft. Hierdoor zijn bijvoorbeeld eigentijdse oplossingen ontstaan als crowdfunding, business angels en platformen die investeerders en ondernemers bij elkaar brengen. Ook niet-bancaire geldverstrekkers (zoals Credion) zijn een goed voorbeeld van alternatieve manieren om commercieel vastgoed te financieren.

Financiering commercieel vastgoed door niet-bancaire partijen

Credion maakt gebruik van de grote hoeveelheid kapitaal die momenteel op de markt is. Als verstrekker van financieringen voor commercieel vastgoed putten wij uit meer dan zestig traditionele en minder traditionele geldbronnen. Als niet-bancaire vastgoedfinancier zijn wij minder gebonden aan de strenge regels die momenteel voor banken gelden. Hierdoor kunnen wij iedere ondernemer een oplossing op maat bieden. Wij kijken altijd uitgebreid naar uw situatie en uw wensen. Uw laatste jaarrekeningen zijn niet zo belangrijk, maar de courantheid van het vastgoed des te meer. Wanneer uw bedrijfspand of vastgoed voor de verhuur courant en van goede kwaliteit is, is er veel mogelijk!

Wilt u meer weten? Neem vrijblijvend contact op met een Credion vestiging bij u in de buurt!

Veelgestelde vragen

Wat zijn bijkomende kosten voor zakelijk vastgoed financieren?

Voordat uw zakelijk vastgoed gefinancierd kan worden zijn er enkele kosten waar u rekening mee dient te houden. Na ons financieel advies, waarin uw financiële situatie beoordeeld wordt, volgt een taxatie van het betreffende vastgoed. Houdt ook rekening met veel voorkomende kosten zoals makelaarskosten, notariskosten en overdrachtsbelasting.

Is vastgoed financiering zonder eigen vermogen mogelijk?

Vastgoed financiering zonder eigen vermogen is niet mogelijk. U dient een gedeelte van het financieringsbedrag in te brengen.

Wat is bankvrij vastgoed financieren?

Bankvrij vastgoed financieren is een financieringsvorm waarbij uw vastgoed wordt gefinancierd door een private investeerder. Deze financieringsvorm is een goed alternatief wanneer u geen lening, of een beperkte lening kan afsluiten bij de bank. Een voorbeeld van een bankvrije financieringsvorm is crowdfunding.

Is het mogelijk om mijn zakelijke vastgoedfinanciering over te sluiten?

Herfinanciering van uw bestaande vastgoed is mogelijk bij Credion. In veel gevallen kunnen we door middel van een herfinanciering de maandelijkse lasten verlichten of betere voorwaarden bieden.

Waarom een vastgoedfinanciering bij Credion?

Credion is een specialist in bedrijfs− & vastgoedfinancieringen sinds 2001. Jaarlijks realiseren we voor ruim 1 miljard euro aan bedrijfs− & vastgoedfinancieringen. Met ruim 100 geldverstrekkers hebben wij het grootste netwerk van Nederland. Op zoek naar een onafhankelijke adviseur? Met ruim 50 vestigingen in Nederland is er altijd een vestiging bij u in de buurt.