Krystel maakt horecadroom waar dankzij Credion Maashorst

Krystel maakt horecadroom waar dankzij Credion Maashorst

Foto: Krystel samen met haar medewerkers

Krystel Bakker (39) wilde altijd al haar eigen horecazaak. Maar niet zomaar één. Een lunchroom waar mensen met een verstandelijke beperking werken. Dankzij Credion Maashorst is zij inmiddels de trotse eigenaar van Bijzonder Genieten in Beuningen.

Het begon met een oproep op Facebook. De toenmalige eigenaar van Bijzonder Genieten zette zijn pand te koop. Krystel was meteen enthousiast. Ze was niet alleen trouwe bezoeker, maar riep al langere tijd dat zij ook zoiets wilde opzetten.

"Een vriendin plaatste daarom een reactie onder die oproep. Vanuit haar als een soort grapje, maar 3 weken later was het opeens heel serieus”, vertelt Krystel. Ze benaderde de eigenaar en wilde weten of het hele concept overgenomen kon worden. Met personeel en al.

"Toen ik binnenkwam om dit te vragen, zei hij al direct: ik weet waar jij voor komt. Hij wilde ook niets liever dan dat Bijzonder Genieten op dezelfde manier verder ging.

Een gouden tip

Samen met haar vriend Aart bracht ze een bod uit. Maar toen werd het pas écht serieus. Want hoe gingen ze dit financieel precies doen? De makelaar van het horecapand tipte haar contact op te nemen met Credion Maashorst. “Een gouden tip. Zonder Koen van Credion Maashorst had ik mijn droom niet waar kunnen maken”, vertelt ze. “Dan had ik de financiering nooit op tijd rond gekregen. Of misschien wel helemaal niet.

Koen Scheepers duwde haar en Aart in de juiste richting. “Om heel eerlijk te zijn: de kansen om een reguliere financiering te krijgen, waren inderdaad klein”, vertelt hij. Gelukkig kon het wel met behulp van investeerders. Waar Koen ook mee om tafel ging. “Ik heb een constructie bedacht waardoor zij er meer geld in konden stoppen dan ze in eerste instantie dachten. Hierdoor hoefde Krystel en Aart niet eens naar de bank. Dat bespaart ze rente en aflosdruk.

Zo kwam het dat Krystel een paar weken later al de sleutels van Bijzonder Genieten in handen had. Dat ze die nu dagelijks mag gebruiken, voelt voor haar nog steeds speciaal. “Het voelt eigenlijk niet als werken. Ik kom iedere dag wel moe thuis, maar zo voldaan. Het is zo’n mooi bedrijf en team dat we hebben."

Meer weten?

Wilt u weten waar voor u de kansen liggen? Laten we eens kennismaken. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek met uw regionale Credion vestiging. Na dit kennismakingsgesprek weet u wat uw mogelijkheden zijn en waar uw kansen liggen.