Credion maakt overname Floor Facility Services mogelijk

Credion maakt overname Floor Facility Services mogelijk

Foto: David de Wit, Stijn de Wit en Michel Bierhuizen (Credion) op de Zomerborrel van Floor

Floor Facility Services uit Gouda is recent overgenomen door David en Stijn de Wit, met begeleiding van Credion. Het bedrijf is gespecialiseerd in het onderhouden en renoveren van vloeren. Daarnaast leveren zij andere specialistische diensten zoals dieptereiniging van sanitair en keukens en het reinigen van meubels. David en Stijn zijn al lang in deze branche werkzaam en waren gedreven om hun eigen onderneming te starten.

Overname

Toen de vorige eigenaar, Misjel de Jager, erkende dat David en Stijn de capaciteiten hadden om de organisatie naar een hoger niveau te tillen, kregen ze een unieke kans om de onderneming over te nemen. Met begeleiding van Credion Gouda – Woerden Lopikerwaard, onderdeel van de Avant groep, hebben ze de overname gerealiseerd.

Persoonlijke benadering

Floor Facility Services biedt specialistische schoonmaakdiensten en heeft naast de vestiging in Gouda ook een kleinere locatie in Amsterdam en twee mobiele bussen vanuit Veenendaal. Het bedrijf heeft als doel klanten volledig te ontzorgen en hoogwaardige dienstverlening te bieden die aan hun behoeften en verwachtingen voldoet. Door opdrachten van verschillende  klanten te bundelen, kunnen zij efficiënt werken en de klanten landelijk bedienen. “We hechten veel waarde aan een persoonlijke benadering, directe aansturing en teambuilding,” benadrukt David. We begrijpen het belang van een stimulerende werkomgeving en streven ernaar dit te versterken met ons jonge en dynamische team.”

David vervolgt: “Voor de overname hebben Stijn en ik professioneel advies ingewonnen bij onze accountant, Niels den Outer van Avant Accountants. Avant Accountants is een vooraanstaande accountantsorganisatie en net als Credion Gouda – Woerden – Lopikerwaard onderdeel van de Avant groep. 

Niels en Michel hebben geholpen bij de waardebepaling van de onderneming, het adviseren over de juridische structuur, het opstellen van een solide overeenkomst, het verstrekken van fiscaal advies en het begeleiden van het gehele traject tot aan de notaris. Niels heeft het due diligence onderzoek uitgevoerd. Voor de benodigde bedrijfsfinanciering was Michel Bierhuizen in de lead, een ervaren Credion-adviseur. 

Financieringsstructuur

“Het overnameproces omvatte een grondige inventarisatie en analyse van verschillende opties”, vertelt Michel. “Ik heb aangedrongen op de noodzaak van eigen inbreng en een achtergestelde lening, wat financiers aantrok. Naast de overnamefinanciering is er goed gekeken naar de werkkapitaalpositie en de investeringsplannen. Daarmee is een goede financieringsstructuur neergezet voor de komende jaren.”

Credion speelde een cruciale rol in de bedrijfsfinanciering, terwijl de Avant groep als geheel zich concentreerde op het totale proces van de overname. Het contact tussen Niels/Michel en David/Stijn verliep uitstekend, en Michel fungeerde als het eerste aanspreekpunt bij de financiers. 

Het hele proces, inclusief het financieringsmemorandum en de onderbouwing met cijfers, is met een solide financieringsoplossing bij de Rabobank snel afgerond. Op 21 april 2023 werd de financieringsaanvraag ingediend, en op 2 juni werd er officieel getekend bij de notaris. David is erg tevreden over de professionele en ontspannen aanpak van Michel. Ze blijven in contact met elkaar en streven ernaar om hun zakelijke relatie in de toekomst verder te versterken.

Meer weten?

Wilt u weten waar voor u de kansen liggen? Laten we eens kennismaken. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek met uw regionale Credion vestiging. Na dit kennismakingsgesprek weet u wat uw mogelijkheden zijn en waar uw kansen liggen.