Wederzijds vertrouwen leidt tot succesvolle financiering: Credion maakt het mogelijk

Wederzijds vertrouwen leidt tot succesvolle financiering: Credion maakt het mogelijk

Foto: Maikel Steenhuis en Wim Hiemstra (Credion)

AM Handelsonderneming in Leek is drie jaar geleden opgericht door Maikel Steenhuis en zijn partner Anna, met als doel een succesvolle handelsonderneming te creëren. Ondanks de onzekerheid van het starten van een nieuw bedrijf, heeft Maikel de uitdaging aangenomen. In de beginfase lag de focus op de handel in auto's en het inkopen van faillissementspartijen. Maar dat leverde niet de verwachte winsten op. Maikel heeft waardevolle lessen geleerd over de complexiteit en risico's van deze markten. Twee jaar geleden heeft hij de onderneming geoptimaliseerd. Tegenwoordig is AM Handelsonderneming een solide en veerkrachtig bedrijf, gespecialiseerd in de handel van gebruikte motoren. Deze strategische verschuiving heeft geleid tot aanzienlijke groei. Met twee showrooms en binnenkort ook een werkplaats, biedt het bedrijf een breed scala aan motoren variërend van MP3-motoren tot Shoppers-motoren.

Betrouwbare en professionele speler

Maikel is enthousiast over de nieuwe richting van het bedrijf. Hij benadrukt: "De motorbranche is prachtig. Klanten komen met specifieke doelen naar ons toe en weten precies wat ze willen. Het proces verloopt relatief eenvoudig en gestroomlijnd." De groeiende motorenmarkt biedt talloze kansen voor succes. Met uitgebreide expertise en diepgaand inzicht in de motorindustrie, positioneert AM Handelsonderneming zich als een betrouwbare en professionele speler. Ze voldoen aan de behoeften van klanten, of het nu gaat om een specifiek type motor of deskundig advies bij het maken van een keuze. Klanttevredenheid staat hoog in het vaandel. Naast het leveren van hoogwaardige motoren blijft Maikel investeren in groei.

Werkkapitaal

Maikel startte zijn onderneming met verkoopwinst uit de eigen woning en steun van mensen in zijn directe omgeving. De snelle groei van zijn bedrijf vereiste echter extra werkkapitaal om uit te breiden en grotere omzetten te genereren. “Met geld maak je geld” is Maikel zijn motto. Via internet kwam hij in contact met Wim Hiemstra, adviseur Credion Noord-Nederland. Maikel is bijzonder enthousiast over het contact: "Vanaf het eerste moment voelde het goed. Wim heeft zich volledig ingezet om mij te helpen met de herfinanciering van een te dure lening en mijn uitbreidingsplannen. Hij is goed op de hoogte van de markt." Wim daarnaast heeft veel vertrouwen in Maikel als ondernemer: "Ik geloofde in hem en was enorm onder de indruk van zijn prestaties. Hij heeft in korte tijd een aanzienlijke omzet gegenereerd.”

Herfinanciering

Wim: “Ik heb de aanvraag voor herfinanciering en uitbreidingsplannen geanalyseerd en verschillende financiers benaderd. Dat bleek niet eenvoudig. Uiteindelijk heeft Capital Box de lening verstrekt. Als een gerenommeerd financieringsbedrijf gespecialiseerd in leningen voor ondernemers zoals Maikel, bood Capital Box de gewenste flexibiliteit en transparantie, evenals gunstige financieringsmogelijkheden. Maikel bouwt nu een solide relatie op met Capital Box, waarbij ze zijn groeiende omzet kunnen zien en vertrouwen op uitbreidingsmogelijkheden van het bedrijf rond juli 2023.”

Sterker financieel fundament

"We blijven zeker in contact met Wim,’ zegt Maikel. “Hij heeft een herfinanciering met gunstigere voorwaarden voor ons geregeld en we hebben toekomstige afspraken gemaakt. We bereiden ons nu voor op de volgende stap, waarbij we een nog sterker financieel fundament opbouwen. Want ook voor onze toekomstige groeiambities hebben we meer financiële ruimte nodig." Maikel streeft ernaar om in 5 jaar aanzienlijke groei te realiseren, waarbij vertrouwen een essentiële factor is. Hij vertrouwt erop dat Credion de beste deals voor hem kan regelen en toegevoegde waarde kan bieden. Dit vormt het begin. En Credion heeft vertrouwen in Maikel als ondernemer.

Meer weten?

Wilt u weten waar voor u de kansen liggen? Laten we eens kennismaken. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek met uw regionale Credion vestiging. Na dit kennismakingsgesprek weet u wat uw mogelijkheden zijn en waar uw kansen liggen.