Credion maakt overname financiering mogelijk voor Bonsema Verpakking BV

Credion maakt overname financiering mogelijk voor Bonsema Verpakking BV

Foto: Marc Hendriks en Ruud Sunder (Credion)

Bonsema Verpakking BV is een bedrijf dat zich al meer dan 70 jaar richt op het leveren van hoogwaardige verpakkingsoplossingen voor opdrachtgevers in Noord-Nederland en daarbuiten. Het bedrijf heeft een uitstekende reputatie opgebouwd in de verpakkingsindustrie door voortdurend te streven naar innovatie, duurzaamheid en klanttevredenheid.

Met de vestigingen in Kolham en Hoogeveen en onlangs in Leeuwarden biedt Bonsema Verpakking een uitgebreide dekking voor Noord Nederland. Zodat zij de klanten in deze regio nog beter kunnen bedienen. Met de recente overname van Vermeulen Verpakkingen in Leeuwarden heeft Bonsema haar productiecapaciteit en afzetgebied verder uitgebreid en haar positie als marktleider in de verpakkingsindustrie nog meer versterkt.

Beste verpakking

De broers Marc en Hiscal Hendriks, die het bedrijf leiden, hebben een sterke handelsgeest en zijn vastbesloten om Bonsema Verpakking naar nieuwe hoogten te brengen. Marc is de directeur en Hiscal adviseert op de achtergrond. Ze werken nauw samen om het bedrijf te laten groeien en succesvol te maken en stellen zichzelf ten doel om de beste verpakkingen op de markt te brengen. Het brede assortiment verpakkingsproducten van Bonsema Verpakking, samen met de nieuwste machines en deskundige medewerkers in hun productiefaciliteit, stellen klanten in staat om alles te bieden wat ze nodig hebben om hun producten veilig te verzenden. Wat het bedrijf echt onderscheidt, is de mogelijkheid om op maat gemaakte dozen te produceren. Bonsema Verpakking is gefocust op uitbreiding in de regio en de overname van Vermeulen Verpakkingen was een logische keuze.

Overname

Hiscal legt uit hoe Credion hen heeft geholpen bij de financiering van die overname. ‘Ik had een gesprek met Ruud Sunder, adviseur Credion Noord Nederland, over een ander bedrijf waar ik eigenaar van ben en vroeg hem ook om hulp bij de financiering van deze overname. We hadden Vermeulen Verpakkingen aangekocht met een financieringsvoorbehoud en die financiering moest in een keer op korte termijn passeren. Ruud heeft veel contacten met financiers en begrijpt de taal van ondernemers. Dankzij Ruud zijn expertise verliep het financieringsproces snel en soepel.’

Totale koopsom financieren

Ruud vult aan: ‘Mijn eerste stap was om de financiering bij de huisbankier rond te krijgen en werkte daarbij nauw samen met Martin, de controller van het bedrijf. Ik heb informatie over het bedrijf verzameld, een informatie- en financieringsmemorandum opgesteld en deze bij de Rabobank ingediend. De bank was bereid de totale koopsom te financieren vanwege het indrukwekkende trackrecord en de sterke prestaties van het bedrijf. Als extra optie had ik een sale-leaseback op een aantal productiemachines achter de hand, maar uiteindelijk was dit niet nodig.’ 

Goede voorbereiding

De overname van Vermeulen Verpakkingen is inmiddels afgerond en er wordt momenteel hard gewerkt aan de integratie van Vermeulen in de Bonsema werkwijze, zodat beide locaties als één bedrijf kunnen samenwerken. ‘Dankzij een goede voorbereiding zijn de harde deadlines in de overname gehaald,’ zegt Martin. ‘Ruud heeft mij veel werk uit handen genomen en geholpen om snel te schakelen. Daarnaast heeft hij goed met ons meegedacht. Hij spreekt onze taal en dat is fijn. Een ander voordeel is dat we de expertise van een derde partij goed konden gebruiken om een frisse kijk op zaken te krijgen. We blijven zeker met elkaar in contact.'

Meer weten?

Wilt u weten waar voor u de kansen liggen? Laten we eens kennismaken. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek met uw regionale Credion vestiging. Na dit kennismakingsgesprek weet u wat uw mogelijkheden zijn en waar uw kansen liggen.