Van sloepverhuur tot duurzame chalets: Hoe Lejo Sloepverhuur uitgroeide tot Park De Driesprong

Van sloepverhuur tot duurzame chalets: Hoe Lejo Sloepverhuur uitgroeide tot Park  De Driesprong

Foto: Willian en Marco van Tol en Kevin van Kempen (Credion)

In 2010 bundelde het echtpaar Willian en Marco van Tol hun krachten en richtten ze Lejo Sloepverhuur op. Met vier sloepen startten ze hun avontuur. Hun onderneming groeide snel uit tot iets groters. Oorspronkelijk alleen gericht op sloepverhuur, ontwikkelden ze ook plannen om chalets te gaan verhuren. Wat eerst begon als een hobby, werd een belangrijk onderdeel van hun bedrijf en zo ontstond naast Lejo Sloepverhuur, Park De Driesprong.

In 2020 kreeg het duo de kans om een perceel te kopen. Ze creëerden hier faciliteiten voor mensen die een sloep wilden huren en hadden daarnaast nog ruimte om duurzame chalets te bouwen. Het nieuwe perceel ligt op een unieke locatie in Nieuwveen (gemeente Nieuwkoop) en biedt voor elk wat wils. Fietsen en wandelen zijn populaire activiteiten in de omgeving en de bollenstreek ligt binnen handbereik. Daarnaast zijn Nieuwkoop, Uithoorn, Leiden en de Hollandse Plassen gemakkelijk per boot te bereiken. Al met al is het park de perfecte uitvalsbasis voor iedereen die op zoek is naar avontuur en ontspanning in een prachtige en historische omgeving.

Aankoop grond

‘Het aankopen van de grond was niet zonder uitdagingen,’ zegt Willian. ‘Want het perceel had een agrarische bestemming die we moesten omzetten naar recreatie. Het proces van vergunningen aanvragen duurde maar liefst 1,5 jaar, voordat alles rond was. Daarnaast waren banken en financiers terughoudend om een lening te verstrekken. Gelukkig bracht de plaatselijke bank ons in contact met Kevin van Kempen, adviseur Credion Alphen aan den Rijn. Ondanks terughoudendheid in de financieringsmarkt, slaagde Kevin erin om de financiering rond te krijgen dankzij zijn expertise en creativiteit. Zijn inbreng was voor ons van onschatbare waarde.’

Persoonlijk contact

Kevin had uitgebreide gesprekken met beide ondernemers over hun goed doordachte ideeën. De bestemming was al omgezet naar recreatie en er zat flink wat overwaarde op hun privéwoning. Hij zag veelbelovende aanknopingspunten. ‘Na telefonisch contact ontmoette ik Willian en Marco persoonlijk op hun terrein,’ zegt Kevin. ‘We bespraken wat voor hen belangrijk is en wat ik belangrijk vind voor hun financieringsvraagstuk. Persoonlijk contact is belangrijk voor mij om een echte klik te hebben. Willian en Marco zijn ware ondernemers die naast hun gewone baan ook nog een business runnen.’ 

Credion biedt diverse mogelijkheden en zoekt altijd naar de beste opties die aansluiten bij de behoeften van de klant. Na een financieringsscan en overleg met twee financiers bleken de plannen haalbaar. Twee crowdfundingplatforms boden offertes aan en de keuze viel op Collin Crowdfunding vanwege een aflossingsvrije periode van 6 maanden. De financiering loopt 5 jaar, waarna herfinanciering van de restschuld nodig is.

Willian vertelt: ‘Binnen 5 weken was de financiering rond, dankzij de voortvarendheid en de expertise van Kevin. Ook zijn we dankbaar voor de steun van alle investeerders die ons streefbedrag binnen enkele minuten bereikten. We richten ons nu op ons doel om medio juli 2023 onze gasten te ontvangen in de tweepersoons chalets.’ De bouwontwikkelingen én de start van de verhuur zijn te volgen op www.parkdedriesprong.nl

Credion staat klaar voor ondernemers en niet-ondernemers en vindt altijd een oplossing. Laat je creativiteit de vrije loop en ga eens praten met de experts bij Credion!

Meer weten?

Wilt u weten waar voor u de kansen liggen? Laten we eens kennismaken. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek met uw regionale Credion vestiging. Na dit kennismakingsgesprek weet u wat uw mogelijkheden zijn en waar uw kansen liggen.