Financiering op maat voor Van der Vlies Schoenen

Financiering op maat voor Van der Vlies Schoenen

Foto: Eddie Hoogendoorn en Victor Cleine (Credion)

Eddy Hoogendoorn is een rasechte ondernemer en sinds 2005 eigenaar van Van der Vlies Schoenen in Sliedrecht. De winkel is gevestigd aan het Merwedeplein aan de Kerkbuurt 33b midden in het dorp. ‘Het bedrijfspand lag sinds 1938 buiten het centrum,’ vertelt Eddy. ‘Een plek waar ik als stagiair ben begonnen. Op dat moment was het een woon-winkelpand. Ik zag het pand verslechteren dat was voor mij de aanleiding om op zoek te gaan naar een nieuwe locatie. Als voorzitter van Ondernemersvereniging Kerkbuurt in Sliedrecht was ik betrokken bij de herontwikkeling van het kernwinkel-gebied. In hartje centrum was een mooie zichtlocatie nog niet ingevuld. Dat was voor mij aanleiding om zakelijk te verhuizen. Privé woon ik nog op de oude locatie.’ 

De verbouwing is klaar. Het resultaat mag er wezen! Een uitnodigend pand dat je nergens anders vindt. Daarnaast is er een webshop, www.vandervliesschoenen.nl. Daar heeft Eddy een mooie groei laten zien. Toch adviseert Eddy zijn klanten het liefst in zijn winkel. Hij adviseert graag persoonlijk, met zijn team en een pedicure. Goede schoenen die er ook goed uitzien.

Verbouwing en inrichting pand

‘Voor de verbouwing en inrichting van het pand was ik op zoek naar een financiering,’ vervolgt Eddy. ‘Mijn huisbankier kon mij niet verder adviseren; want het ging om een huurpand, waardoor er weinig dekking was. Via mijn accountant Ewout Verschoor kwam ik in contact met Victor Cleine, adviseur Credion Ridderkerk.’

Victor: ‘Samen met mijn compagnon Paul van den Heerik ben ik in gesprek gegaan. We kenden elkaar al van BBN connect. Het gaat niet alleen om cijfers, maar ook om vertrouwen. We hebben goed naar de wensen van de ondernemer gekeken. Eddy zat in een woon-werkpand. Het pand heeft Eddy verkocht. Hij mag het nog een tijdje huren tegen een gunstig tarief. Bij de verkoop is een groot eigenwoningreserve meegekomen. Eddy wil een andere woning kopen en dat moet mogelijk blijven. We hebben goed gekeken naar alle opties en besloten om een klein stuk eigenwoningreserve in te brengen. In de aanvraag werd aangegeven, dit is de totale investering, dit komt er aan subsidies binnen en dit wordt er privé en uit de eigenwoningreserve ingebracht. Er liep ook een lening bij de huisbankier die mee in de financiering moest worden opgenomen. Daarnaast hebben we de looptijd van van twee naar vijf jaar kunnen oprekken. De financiering is opnieuw ingericht en ingesteld, zonder dat Eddy extra lasten krijgt. Eddy heeft het winkelpand verbouwd en op 9 maart 2023 was de opening.’

Sparringspartner

‘Dit traject is geslaagd dankzij de flexibiliteit van de ondernemer,’ zegt Victor. ‘Het was fijn schakelen.’ Ook Eddy is zeer te spreken over de samenwerking met Victor. ‘Hij is een sparringpartner met wie ik regelmatig contact had. Victor denkt mee en ziet kansen.’ 

Meer weten?

Wilt u weten waar voor u de kansen liggen? Laten we eens kennismaken. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek met uw regionale Credion vestiging. Na dit kennismakingsgesprek weet u wat uw mogelijkheden zijn en waar uw kansen liggen.