Flexibele financiering voor AMPA Kunststof Kozijnen B.V.

Flexibele financiering voor AMPA Kunststof Kozijnen B.V.

Foto: Richard Buitink (Credion) en Paul Ambergen

Paul Ambergen is directeur van AMPA Kunststof Kozijnen B.V. Een organisatie die gespecialiseerd is in het leveren en monteren van kunststof kozijnen met isolerende beglazing. Het bedrijf onderscheidt zich op meerdere punten in de markt. Het is een betrouwbare en vakbekwame organisatie, die kwaliteit en service voorop heeft staan.

Groeiambities

Paul is een ondernemer puur sang met ruim 15 jaar ervaring in het vak. ‘We willen echt mooi werk maken,’ zegt Paul. ‘En doen alles in eigen beheer. We stoppen niet tot de klant tevreden is.’ De onderneming maakt een enorme groei door en heeft inmiddels 20 mensen in dienst. Daardoor kampt het bedrijf met ruimtegebrek en is het toe aan een uitbreiding. 
Paul wil niet langer een pand huren, maar zelf aan het roer staan. Hij heeft zijn groeiambitie kracht bijgezet door een kavel van 3000 m2 te kopen. Hier komt een nieuwbouwpand op van 500 m2 met een extra verdieping en showroom om klanten te kunnen ontvangen. Een investering, waardoor het bedrijf ook een omzetgroei kan realiseren. 

Nieuw pand op ruime kavel

‘Een nieuw pand op een ruimere kavel is een mooie basis om verder te groeien,’ vervolgt Paul. ‘Voor deze uitbreiding had ik een financiering nodig. Via een bekende uit het bankwezen, kwam ik in maart 2021 met Credion in contact. Al snel zat ik met Richard Buitink, adviseur Credion Deventer Zutphen om tafel. Dat klikte meteen. We hadden echt het gevoel dat hij er voor ons was. We hebben samen meerdere opties doorgesproken en gekeken naar de bestaande panden. Toen is de keuze gemaakt voor nieuwbouw.’ ‘Ik ben al in een vroeg stadium aangehaakt,’ vult Richard aan. ‘Zo heb ik Paul van begin af aan optimaal kunnen adviseren. Ik maak geen keuze tussen bestaande bouw of nieuwbouw. Door de voor- en nadelen in beeld te brengen en dan vooral financieel, kan Paul gefundeerd een keuze  maken. 

Stapelfinanciering

Eerst werd de aankoop van de grond mogelijk gemaakt, daarvoor is een kredietfaciliteit geregeld.  Vervolgens heb ik gekeken bij welke partners ik de financiering voor het nieuwbouwpand kon neerleggen. Ik heb een groot netwerk van geldverstrekkers. Uiteindelijk ben ik uitgekomen bij een informal, een privé-investeerder. Degene wilde de volledige financiering voor haar rekening nemen. Dit is een snelle en effectieve manier opgepakt. Door de combinatie van de lening van de informal en een kredietfaciliteit is de financiering voldoende flexibel en ruim om ook de verwachte groei financieel goed te managen’ 

Volledig ontzorgd

Paul is erg tevreden over de aanpak van Credion. ‘Richard heeft me volledig ontzorgd. Hij geeft advies op maat, is een prettige gesprekspartner en een luisterend oor. Hij dacht goed met ons mee, was begripvol en geduldig. Ik kreeg snel een oplossing voor mijn financieringsbehoefte, ook kijkend naar de toekomst. Ons bedrijf gaat verder groeien en vooral ook efficiënter werken. Op alle vlakken zijn we bezig met een professionaliseringsslag. Daarnaast willen we uitbreiden, zodat we een webshop voor de particuliere markt kunnen inrichten. 

Ook voor de toekomst blijven we met elkaar in contact. Afgesproken is dat we regelmatig bij elkaar komen om te kijken waar we staan en waar we als bedrijf naartoe gaan. In week 11 wordt gestart met de eerste voorbereidingen voor de bouw. We verwachten halverwege dit jaar het nieuwbouwpand te kunnen betrekken.’ 

Meer weten?

Wilt u weten waar voor u de kansen liggen? Laten we eens kennismaken. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek met uw regionale Credion vestiging. Na dit kennismakingsgesprek weet u wat uw mogelijkheden zijn en waar uw kansen liggen.