Van zolderkamer tot miljoenenbedrijf

Van zolderkamer tot miljoenenbedrijf

Foto: Marianne Leeuwrik, Kees Kiemel (Credion) en Ton Leeuwrik

Het snelgroeiende familiebedrijf De Groene Linde B.V. in Heiloo ontwikkelt etherische oliën, die bijdragen aan het welzijn van de mens. Oliën die al duizenden jaren worden gebruikt. Het zijn kostbare stoffen die gedestilleerd worden uit planten, bloemen en wortels.

Familiebedrijf

‘Etherische oliën zijn  eurpersoonlijkheden,’ zegt eigenaar Marianne Leeuwrik. ‘We creëren mengsels van 100% natuurzuivere etherische oliën rondom verschillende levensthema’s. Zo ontstaan er blends die ergens voor staan, bijvoorbeeld om je te beschermen. Het werken en omgaan met etherische oliën werkt verslavend. Marianne is 16 jaar geleden op een zolderkamertje begonnen en inmiddels zijn we uitgegroeid tot een miljoenenbedrijf. In 2015 is echtgenoot Ton Leeuwrik in het bedrijf gestapt. De oudste zoon Rico is ook werkzaam in het bedrijf en samen met het team geeft hij dagelijks aan c.a. 16 medewerkers leiding. Zodra we in ons nieuwe pand zitten, komt ook onze jongste zoon Tycho het team versterken.

Naast etherische oliën verkopen we kristallen. Daar willen we een groothandelsactiviteit van maken. Dat betekent dat we onze showroom moeten uitbreiden van 250 m2 naar 800 m2. Voor de tuinen rondom het gebouw, is er een bepaalde filosofie ontwikkeld. We gaan er een belevingstuin van maken. Zo creëren we een totaalbeleving. Mensen zijn op zoek naar self-care. Dat is een modebegrip geworden. Met ons brede assortiment willen we een olievlek over Nederland en België verspreiden.’

Groei

‘In 2016 ben ik met De Groene Linde in contact gekomen,’ zegt Kees Kiemel, adviseur Credion Heerhugowaard. ‘En in 2018 heb ik een financiering voor ze begeleid en onderzocht of een doorgroei naar een groter pand tot de mogelijkheden behoorde. Om een verdere groei te realiseren klopten ze onlangs weer bij mij
aan. Dit keer ging het over de verkoop van het bestaande gebouw, de aankoop van grond en het bouwen van een ruimer pand. Daar was een hypothecaire lenig voor nodig. Samen met de accountant zijn er allerlei documenten opgesteld. Ik heb me volledig geconcentreerd op het financieringsvraagstuk en heb gekeken bij welke taxateur ze het beste terecht konden. Dat is maatwerk. Ook was er sprake van een rechtsvormwijziging. Dat is door een fiscalist opgepakt. Vervolgens heb ik een bankenrondje gedaan. De huisbankier zag geen mogelijkheden. Uiteindelijk is voor ING gekozen. De Groene Linde heeft op een goed moment de overstap gemaakt naar een goede online propositie. Dat maakt dat het bedrijf gestaag kan blijven groeien.’

Nieuw pand

‘De uitbreidingen zijn gestart. We verwachten rond de tweede helft van februari 2023 het nieuwe pand te kunnen betrekken. Kees heeft ons met raad en  daad bijgestaan en ons volledig ontzorgd. Hij heeft verstand van zaken en alles goed geregeld, zodat wij alleen nog het contract hoefden te ondertekenen. Kees is een betrokken persoonlijkheid en zeer professioneel en kundig. We blijven zeker met elkaar in contact, want we zijn nog lang niet uitgegroeid.’

Meer weten?

Wilt u weten waar voor u de kansen liggen? Laten we eens kennismaken. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek met uw regionale Credion vestiging. Na dit kennismakingsgesprek weet u wat uw mogelijkheden zijn en waar uw kansen liggen.