Hofstede de Paradijshoeve breidt horeca-activiteiten uit met Café Dique

Hofstede de Paradijshoeve breidt horeca-activiteiten uit met Café Dique

Foto: Harriëtte Mesland, Piet Plaisier, Dick de Jong (Credion), Marieje Plaisier, Martijn van Schanke

In 2014 transformeerde de familie Plaisier de voormalige boerenschuur van Hofstede de Paradijshoeve, in Ridderkerk, tot een unieke horecalocatie voor vergaderen, ontmoeten en trouwen. Gevestigd in een historisch pand aan de rand van de Crezéepolder, een prachtig gebied wat veel recreanten, wandelaars en andere bezoekers trekt. Vanwege de ontwikkeling van het Deltanatuurgebied, in 2010, kreeg de agrarische grond van de familie een andere bestemming. Door deze ontwikkeling moest er een nieuwe invulling aan het bedrijf worden gegeven. De oude boerenschuur die vrijkwam, werd omgebouwd tot een evenementenlocatie.

Uitbreiding

In 2021 is dochter Marieje, inmiddels de 5e generatie, in de maatschap van haar ouders gestapt. Zij woont samen met Martijn van Schanke met wie zij gezamenlijk met haar ouders het bedrijf runt. Martijn heeft de Middelbare Hotelschool afgerond en een bachelor commerciële economie gedaan. ‘Marieje en ik wilden de activiteiten uitbreiden door de bedrijfswoning om te bouwen tot een horecagelegenheid,’ zegt Martijn. ‘Voor die uitbreiding was een financiering nodig. De eerste plannen dateerden al van vóór corona en werden positief door de huisbank ontvangen, echter doordat corona haar intrede deed wilde de bank het plan niet meer in behandeling nemen.

Eind 2021 kwam Dick de Jong, adviseur Credion Drechtsteden, in beeld. Marieje en ik hadden al een financieringsplan opgesteld. Samen met Dick hebben we dat geoptimaliseerd. Dick keek over onze schouders mee en gaf duidelijk advies. Het was een prettige en intensieve samenwerking.’

Andere route bewandeld

‘Ik was meteen enthousiast over de plannen,’ vult Dick aan. ‘Ze zitten op een  mooie zichtlocatie. Daarnaast hadden ze zich al bewezen met de bestaande activiteiten van Hofstede de Paradijshoeve. Een volgende stap was logisch. Ze gaan iets speciaals creëren, een verrijking voor het gebied. Er is niets vergelijkbaars in de nabijheid. Er was een financiering voor een beperkt aantal jaren nodig. Banken willen namelijk eerst een bewezen exploitatie zien. Omdat beide ondernemers trouw waren aan de huisbankier, heb ik eerst contact met hen gezocht. Door corona wilden ze geen nieuwe horeca-initiatieven financieren. Uiteindelijk heb ik een andere route bewandeld. We verwachten dat de banken over een aantal jaren wel geïnteresseerd zijn.’

Financiering in twee fases

‘We zagen zoveel kansen,’ vervolgt Martijn. ‘En dan is het fijn dat iemand als Dick er vertrouwen in heeft en er echt voor wil gaan. De financiering is in twee fases gegaan. Een deel is bij een particuliere investeerder ondergebracht. En voor de andere helft kwam Dick, via een vermogensbeheerder uit de regio, met een tweede investeerder aan. In augustus 2022 waren beide financieringen rond en konden we starten met de verbouwing. We verwachten begin 2023 klaar te zijn. Het lunchcafé gaat café ‘Dique’ heten. Je kunt er binnenlopen voor een kopje koffie maar ook voor een heerlijke lunch en borrel.

Netwerk

Dick heeft de financiering voor elkaar gekregen, omdat hij weet hoe het financieringslandschap in elkaar steekt. Dick zijn netwerk is heel belangrijk geweest.  Mensen hebben vertrouwen in hem. Hij is continu op zoek gegaan naar nieuwe oplossingen. Hij heeft als ondernemer naar de case gekeken en in mogelijkheden  gedacht. Het was een bijzonder prettige samenwerking. Zonder Dick hadden we de financiering nooit voor elkaar gekregen. We blijven zeker met hem in contact, want ook voor de toekomst liggen er mooie uitdagingen.’ 

Meer weten?

Wilt u weten waar voor u de kansen liggen? Laten we eens kennismaken. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek met uw regionale Credion vestiging. Na dit kennismakingsgesprek weet u wat uw mogelijkheden zijn en waar uw kansen liggen.