Smaakvolle Turkse patisserie in Rotterdam

Smaakvolle Turkse patisserie in Rotterdam

Foto: Victor Cleine (Credion) en Mehmet Burak Uzunkaya

Mehmet Burak Uzunkaya is sinds februari 2022 eigenaar van Patisserie Destina. Het bedrijf is gevestigd aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam en focust zich voornamelijk op Turkse delicatessen. Dagelijks bereidt de familie Uzunkaya vele lekkernijen, waaronder verse taartjes, bonbons, baklava, sarma, bruids- en verjaardagstaarten.

Kwaliteit en smaakbeleving

‘Ik run de patisserie samen met mijn moeder,’ zegt Mehmet. ‘Zij vult mij aan en indien nodig springen andere familieleden bij. Wij onderscheiden ons door ons vriendelijke karakter en de kennis en ervaring die we hebben opgedaan in de patisseriewereld. Daarnaast kijk ik altijd waar de kansen liggen. Ik vind het enorm belangrijk om kwaliteit en een smaakbeleving te bieden. De smaak hangt af van vele factoren. We werken uitsluitend met hoge kwaliteitsproducten en authentieke ingrediënten. Ik wil dat onze lekkernijen er goed uitzien en vooral ook heerlijk smaken! Je kunt in onze winkel, die een authentieke Turkse uitstraling heeft, ook eten. Daarnaast leveren we aan bedrijven en verzorgen we de catering voor verschillende gelegenheden.’ 

Daadkrachtige ondernemer

Toen Mehmet besloot om voor zichzelf te beginnen kwam hij in maart 2022 via zijn boekhouder Yunus Oksak van Oksak Administratie in contact met Victor Cleine, adviseur Credion Ridderkerk. Victor vertelt: ‘Ik heb al jaren een goede relatie met Yunus Oksak. We kennen elkaar uit mijn ABN AMRO tijd. Via hem kwam de vraag of ik een financiering voor Mehmet kon regelen. Een jonge ondernemer en derdejaarsstudent geneeskunde, die sinds februari 2022 eigenaar is van een prachtige en authentieke patisserie. Ik heb met de ondernemer kennisgemaakt en was meteen onder de indruk van de patisserie. De winkel ziet er goed en verzorgd uit.’

Victor vervolgt: ‘Eerst heb ik gekeken hoe de financiering het best te realiseren is. Ik kijk dan vooral naar de persoon. Wat voor een vlees heb ik in de kuip? Mehmet is een jongen met een duidelijk visie die ook nog een passie heeft. Het is een daadkrachtige ondernemer en zijn moeder is het culinaire brein. Ze vullen elkaar goed aan. En dat is hun kracht! Daarnaast had de patisserie al omzet gedraaid. Dat scheelt! Op basis daarvan heb ik een plan opgesteld. Ik heb de aanvraag vanuit een ondernemersvisie onder andere bij Qredits ingediend. Daarbij was de visie en hoe Mehmet dit concept verder gaat brengen, doorslaggevend. Qredits heeft een goed aanbod gedaan en daarmee is Mehmet akkoord gegaan.’

Financiering voor inrichting productieruimte

‘Ik heb alle vertrouwen in Victor. Hij heeft goede kennis van zaken,’ zegt Mehmet. ‘Hij weet precies hoe de hazen lopen. Om de continuïteit van ons bedrijf te kunnen borgen was er een financiering nodig voor de inrichting van de productieruimte. Het ging om speciale apparatuur die uit Turkije moest komen. Zo krijgt de winkel een authentieke uitstraling die hoort bij dit soort patisserieën. 

Victor was daarnaast een goede leermeester voor mij. Hij heeft me geleerd om de zwakke punten in ons voordeel te laten werken en meegekeken waar de kansen liggen. En dat heeft een mooi resultaat opgeleverd. Dat had ik zelf nooit voor elkaar gekregen. Victor en ik blijven zeker met elkaar in contact. In de toekomst wil ik namelijk een bezorgservice opzetten. Op dit moment ligt mijn focus op de productie en het stabiliseren van de machines, zodat ik op schaal taarten kan produceren.’

Meer weten?

Wilt u weten waar voor u de kansen liggen? Laten we eens kennismaken. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek met uw regionale Credion vestiging. Na dit kennismakingsgesprek weet u wat uw mogelijkheden zijn en waar uw kansen liggen.