Credion maakt het verschil met creatieve maatwerkoplossing

Credion maakt het verschil met creatieve maatwerkoplossing

Foto: Eduard de Groot en Wim Hiemstra (Credion)

Eduard de Groot is sinds september 2021 mede eigenaar van Work Together B.V. Een recruitmentbureau welke in Groningen is gevestigd. 

‘We zijn eind vorig jaar gestart en hebben inmiddels tien medewerkers in dienst. Onze focus ligt op mensen met een glimlach naar hun werk te laten gaan en dat doen we op een vernieuwende manier. We werken op basis van een zoekopdracht en niet op basis van een hiringfee. Daardoor is er geen financieel belang om een persoon bij de hoogste bieder te plaatsen en kunnen we echt eerlijk advies geven.’

Beginnende ondernemer

Eduard vervolgt: ‘Als investering wilde ik de woning van mijn ouders aankopen en verhuren aan mijn vader. Mijn ouders zijn onlangs gescheiden en mijn vader wilde in de woning blijven wonen. Voor de financiering had ik tevergeefs bij verschillende banken aangeklopt. Een bank wil geen hypotheek verstrekken aan een “beginnende” ondernemer. Ook was de woning niet vrij verhuurbaar en dat vindt een bank niet ideaal. Het valt namelijk onder de opkoopbescherming. Dat betekent dat de woning, als mijn vader eruit zou gaan, niet mag worden verhuurd. Na vier jaar vervalt die regeling. Om die looptijd te overbruggen had ik een financiering nodig.

Particuliere investeerder

Via Internet ben ik op zoek gegaan naar een vastgoedfinanciering. Ik heb bij verschillende partijen een offerte opgevraagd, maar iedereen zei dat ze mij niet konden helpen. En zo ben ik met Credion Noord-Nederland in contact gekomen. Al vrij snel zat ik met adviseur Wim Hiemstra om de tafel. In het begin was ik een tikkeltje terughoudend, omdat Credion met een startfee werkt. Wim heeft mij uiteindelijk weten te overtuigen en is meteen voor mij aan de slag gegaan. Hij had al een particuliere investeerder op het oog en binnen twee dagen was de financiering geregeld. Zo snel kan het gaan.’

Snel schakelen

‘Wij zijn een grote club binnen Credion, met een vestiging in Groningen, Leeuwarden en Marum,’ zegt Wim. ‘We draaien al een tijdje mee in de financiële wereld en hebben inzicht in wat past bij een partij. Daarnaast hebben we een groot netwerk met veel ervaring, creatieve maatwerkoplossingen en een enorme flexibiliteit. Dat maakt dat we snel kunnen schakelen. 
Eduard is een jonge, succesvolle ondernemer die net een bedrijf is gestart. En dat maakte de financieringsaanvraag een stuk complexer. Doorslaggevend was zijn doortastende houding, gekoppeld aan de dynamiek van de business waarin hij zich begeeft en zijn denken in mogelijkheden. Ook had Eduard zijn aanvraag duidelijk geformuleerd. De ondernemer weet precies waar hij behoefte aan heeft. Het gaat goed met zijn onderneming en als er ruimte voor is, wil hij de lening versneld aflossen. Dat vraagt om een stukje flexibiliteit. Ik heb hem in contact gebracht met een private belegger die uit de omgeving Groningen komt en binnen twee dagen was de financiering geregeld.’ 

Loan-to-value

Credion heeft honderdprocent loan-to-value (LTV) en ook de overdrachtsbelasting voor de ondernemer weten te financieren. LTV is het percentage waarin de leensom wordt afgezet tegen de waarde van het onderpand. Zo kon Eduard toch zijn huis aankopen. Dat maakte dat de puzzelstukjes perfect in elkaar pasten!

‘We hebben nu voor de toekomst een lijntje, een stuk verbinding met elkaar,’ vervolgt Wim. ‘Er is wederzijds vertrouwen, een stuk commitment en een goede klik. Voor zijn onderneming heeft Eduard nu niets nodig. En als de ondernemer weer iets van plan is, dan is Credion er voor hem.’

Meer weten?

Wilt u weten waar voor u de kansen liggen? Laten we eens kennismaken. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek met uw regionale Credion vestiging. Na dit kennismakingsgesprek weet u wat uw mogelijkheden zijn en waar uw kansen liggen.