Passende financiering voor Zeeuwse Chalets BV

Passende financiering voor Zeeuwse Chalets BV

Foto: Rini de Looze (Administratiekantoor De Looze Financiën), Jan Deurloo (Zeeuwse Chalets BV), Ammar Al-Aaraji (ABN AMRO Bank) Hans van Dienst (Credion)

Jan Deurloo is een betrokken, maatschappelijk verantwoord ondernemer die sinds 2006 samen met Colinda Kort actief is als zelfstandig stacaravanmakelaar in Zeeland. Sinds 2016 is daar ook het eigenaarschap van Zeeuwse Chalets BV in Scharendijke bijgekomen, een showterrein in Zeeuwse chalets, dat hij samen met zijn vrouw en team runt.

‘Het zijn twee bedrijven die elkaar aanvullen en versterken’, zegt Jan. Als stacaravanmakelaar staan we centraal in de aan- en verkoop van chalets en stacaravans. We verkopen alleen stacaravans en chalets met behoud van de standplaats op een camping. Wij zijn zo enorm verweven in de markt en weten wat de vraag en het aanbod is. Door onze kennis zijn we regelmatig betrokken bij de realisatie van nieuwe projecten. Verder zoeken wij nieuwe eigenaren voor een leeg perceel op een camping. Die partijen brengen we dan samen. Wat we doen is uniek in de markt. Onze aanpak is vlot, laagdrempelige en eerlijk. Inmiddels hebben we een landelijk netwerk en zijn er franchisenemers die op deze manier opereren.

Onze corebusiness bij de Zeeuwse Chalets BV is het leveren van nieuwe mobiele bungalows, ook die hebben een standplaats nodig. Zo vullen beide disciplines elkaar feilloos aan. Bij Zeeuwse Chalets denken we mee over het ontwerp van de bungalows, we laten de chalets bouwen en zorgen voor het logistieke proces van levering en aansluiten op de plek. In Scharendijke hebben we een prachtig terrein waar tientallen chalets op show staan voor de verkoop.

Groeiambities

Voor het realiseren van de groeiambities van Zeeuwse Chalets moet ik investeren in extra chalets en daar is aanvullend werkkapitaal voor nodig. Via mijn accountant Rini de Looze ben ik met Hans van Dienst van Credion Zeeland in contact gekomen. Hans levert een oplossing die bij je past. Dat is zijn kracht. Daarnaast kent hij de omgeving waarin ik opereer. Dat gaf mij het vertrouwen dat ik met de juiste persoon aan tafel zat.’

Denken met de ondernemer mee

‘Wat we doen, doen we samen met de klant,’ vult Hans aan. We denken met de ondernemer mee. Ieder bedrijf is anders en heeft zijn eigen financieringsbehoefte. Het gaat om de ondernemer en zijn verhaal. Ik heb kritisch naar de cijfers en bedrijfsvoering van de onderneming gekeken en ook naar Jan zijn toekomstvisie. Gelukkig had Jan zijn toekomstvisie ook op papier staan en had zijn accountant alles cijfermatig uitstekend in beeld. Op basis van deze informatie heb ik een scan gemaakt hoe we de financieringsbehoefte het beste zouden kunnen invullen.  Aansluitend is een bankenrondje gedaan. De aanvraag is ook bij de huisbankier neergelegd, maar uiteindelijk is toch voor ABN AMRO gekozen. Dit was voor Jan de beste optie. Met de relatiemanager van ABN AMRO Ammar Al-Aaraji, had Jan meteen een goede klik. Het hele proces is heel efficiënt gegaan.’

Uitdagende aanvraag

Ammar: ‘Ik werk voor de retail-sector in het midden- en grootbedrijf en kijk altijd naar het complete plaatje. Het voordeel is dat Jan een goed verhaal had liggen en de onderneming al een tijdje meedraait. Jan wist mij met zijn bevlogen verhaal en toekomstvisie te overtuigen. Ik heb met Hans gesproken over het financieringsstuk en de haalbaarheid ervan. Ondanks dat het een uitdagende aanvraag was, geloofde ik erin. Alles liep vlot, dankzij een goede samenwerking. Hans weet precies waar de mogelijkheden bij de banken liggen en waar hij extern aansluiting kan zoeken. Een goede communicatie en wederzijds vertrouwen is de basis geweest voor deze case.’

‘Ammar heeft de financiering opnieuw opgezet, zegt Hans. ‘Hij stond er als ondernemer in, kijkend naar de toekomst van Zeeuwse Chalets. Hij heeft het mooi opgepakt en we hebben fijn samengewerkt. Het betreft een totale herfinanciering, een langlopende lening en een stukje rekeningcourantkrediet. Jan zijn financieringslasten zullen de komende jaren lager uitvallen.’

In toekomst investeren

‘Ook voor de toekomst blijft Hans betrokken,’ zegt Jan. ‘Hans neemt de tijd om echt met het beste voorstel te komen. Hij begrijpt exact waar ik behoefte aan hebt. We hebben de stappen, die we de komende jaren willen zetten, gedekt. Nu kunnen we verder in onze toekomst investeren.’

Meer weten?

Wilt u weten waar voor u de kansen liggen? Laten we eens kennismaken. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek met uw regionale Credion vestiging. Na dit kennismakingsgesprek weet u wat uw mogelijkheden zijn en waar uw kansen liggen.