Credion helpt Bandel aan extra financiële armslag

Credion helpt Bandel aan extra financiële armslag

Foto: Victor Cleine (Credion) en Ciska Bandel en Erik Bandel.

Familiebedrijf Bandel Facilitaire Diensten in Zoetermeer is sinds 2015 een internationaal opererend bedrijf en actief op de gebieden transport, koerier, opslag en verhuizing. Het bedrijf verzorgt dedicated transport en reguliere opdrachten. Bij dedicated vervoer worden een of meerdere voertuigen geheel aangepast aan de wensen van de klant. Hierdoor is het mogelijk om de eigen huisstijl door te voeren in het gehele transport. De focus van Bandel ligt op een langetermijn relatie met de klant.

Eric Bandel sr. voert samen met zijn vrouw de scepter binnen het bedrijf. Daarnaast werken ze samen met een aantal bekenden. ‘We doen op deze manier allemaal waar we goed in zijn,’ zegt Eric. ‘Dat is een groot pluspunt. Betrokken en gemotiveerd personeel komt de bedrijfsresultaten ten goede. Immers zij zijn de ambassadeurs van ons bedrijf. En als bedrijf kijken we altijd waar de kansen liggen.

Lening veel te duur

Via Fidor Accountants & Belastingadviseurs kwam ik in contact met Victor Cleine, Credion adviseur Ridderkerk. Vrij recent is Victor onder de vlag van Fidor gekomen voor de afdeling financieringen. Mijn accountant had geconstateerd dat de lening die ik had veel te duur was. Hij adviseerde om deze door Victor opnieuw in te laten richten.’ 

Victor: ‘Ik ben bij de ondernemer langsgegaan en heb geluisterd naar wat hem drijft en wat zijn toekomstplannen zijn. Op basis daarvan is gekeken welke financieringsvorm daar het beste bij past. Ik vind het belangrijk om dicht bij de klant te staan en met hem mee te denken. Ik ga redelijk ver in het zoeken naar creatieve oplossingen. In het geval van Eric was herfinanciering bij een bank geen optie.

Flexibel krediet

Ik heb toen factoring aangeboden en uitgelegde hoe het werkt. Samen hebben we drie offertes doorgelopen en zowel naar tarieven en voorwaarden gekeken. Er sprong één partij uit, dat was DebitRoom. De door hen geboden oplossing sloot goed aan bij Eric zijn wensen, een flexibel krediet. DebitRoom zit tussen factoring en een rekeningcourantkrediet in. Het is een Vintech die op basis van een algoritme een analyse maakt van de transacties over de rekening en daarover bepaalt wat het krediet kan zijn. Het is een redelijk eenvoudig product. Je betaalt een vast rentepercentage per aanvraag, zonder opnamekosten.

Werkkapitaal financieren

Via een PreScan heb ik een aantal (bedrijfs)gegevens ingevuld en binnen tien minuten waren de resultaten zichtbaar. Omdat het positief was kon het bedrag minus de rentekosten, direct worden uitgekeerd. Momenteel ben ik met DebitRoom in gesprek over de aflosdatum. Deze staat nu op maximaal 90 dagen.  Als deze anders kan worden ingericht biedt het de ondernemer meer armslag. Het is een vernieuwend en flexibel systeem en kan volledig online worden afgesloten. Een fijne manier van werkkapitaal financieren. Eric ging van een rentedruk van 25% naar 8%. Zo heeft hij meer rendement en kan hij gemakkelijker meegroeien met zijn omzet.’

Rust gebracht

‘Wat ik er fijn aan vindt is dat DebitRoom geen zekerheden vraagt,’ vervolgt Eric. ‘Het product is heel stapelbaar en het heeft ons veel rust gebracht. De uitstaande facturen worden voorgefinancierd en dat is fijn. Ik kan me nu richten op de uitbreiding. Dat is ook de reden dat ik hiervoor heb gekozen. En daarnaast het gemak, de snelheid en het tarief.

De samenwerking met Victor was bijzonder prettig. Hij is duidelijk, snel en de lijnen zijn kort. Victor staat er als een ondernemer in en neemt veel zaken uit handen. We blijven zeker met elkaar in contact.’

Meer weten?

Wilt u weten waar voor u de kansen liggen? Laten we eens kennismaken. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek met uw regionale Credion vestiging. Na dit kennismakingsgesprek weet u wat uw mogelijkheden zijn en waar uw kansen liggen.