De Langen & Van den Berg bouwt samen met Credion aan haar toekomst!

De Langen & Van den Berg bouwt samen met Credion aan haar toekomst!

Foto: Tomas van den Berg en Henri Blokland (Credion)

De Langen & Van den Berg uit Bergambacht ontwikkelt en bouwt en kijkt vooruit met een scherp oog voor de mens en zijn leefomgeving. Als het bedrijf bouwt dan bouwt het duurzaam en vakkundig waarbij duurzaam bouwen verder gaat dan alleen ‘gasloos’ bouwen.

Directeur-eigenaar DGA Tomas van den Berg: ‘Onze klanten, waaronder Gemeenten en projectontwikkelaars vragen hiervoor maatoplossingen. Oplossingen die wij kunnen bieden. Zo bouwen wij woningen die energie leveren in plaats van verbruiken met bouwmaterialen die in hoge mate kunnen worden hergebruikt en dus circulair zijn. Onze projecten worden vaker integraal in combinatie met een groene (woon)omgeving gerealiseerd en dragen daarmee bij aan een verbetering van de biodiversiteit en klimaatadaptatie waarmee wateroverlast, hittestress en nadelige gevolgen van droogte worden verminderd. Ons bedrijf is fors gegroeid. Daarom verhuizen we naar een groter pand op een zichtlocatie in Bergambacht. De grond is aangekocht en de eerste bouwwerkzaamheden zijn gestart.

Bijzonder pand

Het wordt een bijzonder pand, energieneutraal en natuurlijk zo ‘groen’ mogelijk gebouwd waarbij een warmte- en koudeopslaginstallatie zorgt voor de verwarming en koeling van het pand en het volledige dak voorzien is van zonnepanelen. Voor het buitenterrein en pand worden natuur inclusieve maatregelen getroffen: een groene inrichting met hagen, graskeien en pergola’s met ruimte voor insecten, egels en vleermuizen. Zo kunnen we onze medewerkers een perfecte werkplek bieden met bovendien goede faciliteiten om klanten, opdrachtgevers, leveranciers en onderaannemers te ontmoeten.’

Bankgarantiefaciliteit

‘In 2019 kwam ik voor het oversluiten van een bankgarantiefaciliteit, van de huisbankier naar Nationale Borg, in contact met Henri Blokland van Credion Gouda-Woerden-Oudewater-De Waarden,’ vervolgt Tomas. ‘Ik kende hem vanuit de periode dat hij mijn accountmanager was bij
de Rabobank. Na zijn start bij Credion hebben we contact gehouden. Door het oversluiten van de bankgarantiefaciliteit naar Nationale Borg werden de zekerheden op het onroerend goed vrijgespeeld voor toekomstige financieringsplannen. Dat bespaarde mij een hoop kosten.’

Elke opdracht een eigen benadering

‘Het is een mooi bedrijf, met prachtige projecten,’ zegt Henri. ‘Voor het financieren van het nieuwe kantoorpand trok Tomas wederom bij mij aan de bel. Elke opdracht vraagt om zijn eigen benadering. Ik vind het belangrijk om dicht bij de klant te staan en met hem mee te denken, en dan vooral met het oog op de toekomst.

Eerst heb ik in overleg met Tomas en zijn controller een financieringsmemorandum opgesteld. Tomas had van tevoren de hoogte van de financiering en bijbehorende zekerheden aangegeven. Ik heb dit vanuit mijn kennis en ervaring getoetst. Het verzoek was o.a. om geen privéborgstelling af te geven. Vervolgens hebben we diverse banken benaderd. Uiteindelijk is voor de Rabobank gekozen.

Flexibiliteit naar de toekomst

Ik heb flink onderhandeld. Zij hebben de behandelingskosten volledig geschrapt en de rente een stuk verder aangescherpt. En ook wordt de bestaande hypothecaire inschrijving, die Tomas op het huidige kantoorpand had, d.m.v. het verlenen van royement vrijgegeven bij de notaris. Voor het nieuw te bouwen kantoorpand is een hypothecaire lening afgesloten waarbij de nodige flexibiliteit naar de toekomst toe is ingebouwd (o.a. de mogelijkheid om boetevrij af te lossen).’

Beste financieringsdeal

‘Het was een succesvol traject,’ zegt Tomas. ‘Ieder heeft zijn eigen kennis en expertise ingebracht. En dat resulteerde in een zo optimaal mogelijke bedrijfsfinanciering die naadloos aansluit bij onze wensen. Henri is onafhankelijk en gaat altijd voor de beste financieringsdeal. Hij heeft voor ons een serieuze besparing weten af te dwingen. Tijdens het hele proces heeft Henri de wederzijdse verwachtingen goed gemanaged. Hij houdt de vinger aan de pols en regelt het!

Henri is ons aanspreekpunt voor alles wat met financieringen te maken heeft. Hij heeft veel kennis van zaken en is een prima sparringpartner. We kunnen op elkaar bouwen.’ 

Meer weten?

Wilt u weten waar voor u de kansen liggen? Laten we eens kennismaken. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek met uw regionale Credion vestiging. Na dit kennismakingsgesprek weet u wat uw mogelijkheden zijn en waar uw kansen liggen.