Flexibele financieringsoplossing voor Wim van Breda BV

Flexibele financieringsoplossing voor Wim van Breda BV

Foto: Dick van Breda, Frank de Haas (abcfinance), Arjan Staal (Credion) en Mart Janssen (abcfinance)

Wim van Breda BV in Geldermalsen is een familiebedrijf dat sinds 1957 bestaat. Het levert de meest effectieve machines voor weg, berm en sloot onderhoud. Periodiek introduceert het bedrijf nieuwe producten en vinden er bijzondere innovaties plaats. Zo won het de Innovatieve Award van de Groene Sector Vakbeurs 2022 met het Mowhawk-camerasysteem. Deze techniek lokaliseert bermafval en ongewenste planten op basis van beeldherkenning en het meet de gewasstand.

‘Als bedrijf kijken we altijd waar onze kansen liggen,’ zegt aandeelhouder Dick van Breda. Hij is de tweede generatie. ‘We leveren kapitaalintensieve machines die inventief vermogen en flexibiliteit vragen. Machines waarmee we een specifiek probleem voor onze klant oplossen. Elke opdracht vraagt om zijn eigen benadering en maatwerk. Door onze focus weten wij exact welke machine een klant nodig heeft. Als je ergens goed in wilt zijn, moet je je specialiseren. Voor de machines die wij verhuren was een flexibele leaseconstructie nodig. We hebben Arjan Staal, adviseur bij Credion Rivierenland, gevraagd ons daarbij te adviseren. De verhuur van machines, inclusief onderhoud, is een nieuwe tak binnen ons bedrijf. Er is veel vraag naar, vooral bij starters die dan zelf niet hoeven te investeren in een kapitaalintensieve machine. Ze huren het voor een periode van twee à drie jaar. Vaak neemt een klant na zo’n periode, de machine over.’

Paraplu faciliteit ‘as simple as abc'

Arjan: ‘Vijf jaar geleden startte ik samen met Stouten & Wijnen Accountants, Credion Rivierenland. Dick is klant van het accountantskantoor, zo ben ik met hem in contact gekomen. Inmiddels heb ik hem bij verschillende financieringstrajecten begeleid, waaronder de nieuwbouw van zijn werkplaats. Vrij snel kwam de vraag om een flexibele leaseconstructie voor de machines die hij verhuurt op te zetten. 

Ieder jaar komen er nieuwe machines bij, die onder een paraplu faciliteit worden gefinancierd. Dit heb ik samen met Mart Janssen van abcfinance opgetuigd. Mart bood een maatoplossing die veel flexibiliteit geeft en niet te strakke voorwaarden kent. Dick vindt het belangrijk om partner van zijn klant te zijn en heeft behoefte aan flexibiliteit.

De door abcfinance geboden oplossing sluit goed aan bij zijn wensen.’ abcfinance is specialist in innovatieve en flexibele financieringsoplossingen en is merk- en bankonafhankelijk. Met vestigingen in Eindhoven en Utrecht levert/verstrekt abcfinnance lease en factoring faciliteiten.

Een samenwerking met meerwaarde

Mart: ‘Wij vinden het belangrijk om dicht bij de klant te staan en met ze mee te denken. We gaan redelijk ver in het zoeken naar creatieve oplossingen. In het geval van Dick gaat het om een maatwerkoplossing. We kunnen zelfs seizoenpatronen in de leaseconstructie verwerken. Als een tractor door een loonwerker wordt gebruikt, dan is dat seizoensafhankelijk. Bouw je er een seizoenpatroon in, dan betaalt een klant in de winterperiode minder. In het geval van Wim van Breda BV gaat het om een vendor leaseconstructie. Wij sluiten de financiering dan op het bedrijf, dat vervolgens een overeenkomst aangaat met de eindklant. Bij Dick hebben we Obligofaciliteit ingerekend. Daarmee regelt hij de financiële ruimte vooraf, zodat hij deze snel en efficiënt kan inrichten.

Volledig ontzorgd

Dick: ‘Arjan heeft mij van het juiste financiële advies voorzien en volledig ontzorgd. Hij kan scherpere deals maken, omdat hij inzicht heeft in de kansen en waar de geldstromen vandaan komen. Dat is een enorm voordeel. Daarnaast kent hij onze onderneming als geen ander. Verder waren Credion en abcfinance goed op elkaar ingespeeld, waardoor alles gestroomlijnd verliep.’ 

Meer weten?

Wilt u weten waar voor u de kansen liggen? Laten we eens kennismaken. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek met uw regionale Credion vestiging. Na dit kennismakingsgesprek weet u wat uw mogelijkheden zijn en waar uw kansen liggen.