Credion helpt jonge ondernemer aan glasheldere financiering!

Credion helpt jonge ondernemer aan glasheldere financiering!

Foto: Rico van Nielen, Arnold Nonnekes (SVEA Finans) en HansVerhaagen (Credion)

De jonge ondernemer Rico van Nielen startte in oktober 2020 de onderneming Rico’s Glas en Gevelreiniging en klopte bij Credion aan voor een financiering. Een van zijn opdrachtgevers is Roompot Vakantieparken. Het bedrijf bestaat uit 4 werknemers.

Bundelen onze krachten

‘Ik had al een tijdje de wens om een eigen onderneming te beginnen,’ zegt Rico. ‘Anderhalf jaar geleden trok ik de stoute schoenen aan. Inmiddels is Rico’s Glas en Gevelreiniging in Vlissingen een feit. We reinigen onder andere glas, gevels en daken op een veilige en grondige manier. Ook werk ik samen met collega-bedrijven. Er is veel concurrentie, maar ook veel werk. We bundelen onze krachten. Zo ben ik ook met Roompot Vakantieparken in contact gekomen. Als ondernemer kijk ik kritisch naar waar de kansen liggen. En ook naar de uitstraling van mijn personeel. Ik vind dat heel belangrijk. Ze zien er altijd goed verzorgd uit. Zij zijn immers het visitekaartje van het bedrijf.’

Serieuze groei

Het bedrijf staat aan de vooravond van een serieuze groei en daarom ging Rico op zoek naar financieringsmogelijkheden. Via verschillende contacten kwam hij bij Hans Verhaagen, adviseur Credion Zeeland terecht. Als startende ondernemer hoef je niet bij de bank aan te kloppen. Zij stellen hoge eisen aan financieringen, zeker als het om jonge bedrijven gaat.

Hans: ‘Ik maak altijd een inventarisatie van iedere nieuwe case en kijk dan wat de beste oplossing is. Toch zie ik dat deze steeds vaker liggen bij alternatieve financieringsvormen. Oplossingen als factoring zijn helemaal van deze tijd en hebben de toekomst. Het voordeel is dat een factoringmaatschappij niet kijkt hoelang een bedrijf bestaat. Ze kunnen startende bedrijven helpen die een groei doormaken. Rico bleek geïnteresseerd in deze financieringsvorm.

Factoring

'Ik heb factoring al vaker succesvol toegepast. Waar banken vaak terughoudend zijn bij financieringen voor jonge bedrijven, is het bijzonder om te zien hoe goed deze financieringsvorm kan werken. Bij factoring neemt de factoringmaatschappij de debiteuren van de klant over. De uitgaande facturen worden dan direct uitbetaald door de factoringmaatschappij, zodat de klant snel over zijn geld kan beschikken. Daarnaast neemt de factoringmaatschappij ook het risico over als een rekening niet wordt betaald. In dit geval is voor SVEA Finans Factoring gekozen, een Zweeds bedrijf met een vestiging in Reeuwijk. In de samenwerking met SVEA kwam alles bij elkaar: alles paste en alles klopte. Maatwerk leveren is het mooiste wat er is.’

Juiste financieel advies en volledig ontzorgd

‘De snelheid van uitbetaling geeft mij de kans om mijn personeel en crediteuren tijdig te betalen,’ zegt Rico. ‘Daarnaast kan ik investeren in extra materieel en een bus aanschaffen. Zo ben ik klaar om nieuwe stappen te zetten en me volledig te richten op het ondernemerschap. Ik wil graag doorgroeien naar nog grotere projecten. Hans heeft mij van het juiste financiële advies voorzien en volledig ontzorgd. Hij zat kort op de financieringsaanvraag. Binnen een maand was alles geregeld, vanaf het eerste contact totdat het limiet beschikbaar was.’

‘We blijven zeker met elkaar in contact, sowieso om de vinger aan de pols te houden,’ vervolgt Hans. ‘Daarnaast hopen we Rico te kunnen helpen met de groei van zijn bedrijf.’

Meer weten?

Wilt u weten waar voor u de kansen liggen? Laten we eens kennismaken. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek met uw regionale Credion vestiging. Na dit kennismakingsgesprek weet u wat uw mogelijkheden zijn en waar uw kansen liggen.