Een financieringsaanvraag met persoonlijke impact

Een financieringsaanvraag met persoonlijke impact

Foto: Ronals Seinen (Credion) en Auke Groen (Groen Field Marketing)

Het in Leeuwarden gevestigde bedrijf Groen Field Marketing is een Field Marketing bureau, dat sinds 2014 wordt gerund door eigenaar Auke Groen. Het bedrijf houdt zich bezig met het presenteren en promoten van producten op retail niveau, met de focus op persoonlijke betrokkenheid. Ieder schap, elk product en elke display verdient dezelfde persoonlijke aandacht. Dit loopt als een rode draad door de organisatie. Daarnaast is het een belangrijk onderdeel in de communicatie met de klant en de ruim honderd medewerkers van het bedrijf.

Connective thinking

‘Onze projecten worden van begin tot einde persoonlijk begeleid,’ zegt Auke. ‘Dat betekent dat we de winkels van onze klanten persoonlijk bezoeken om te zorgen dat iets op de juiste plek staat, of dat iets extra opvalt met een display. Ieder product krijgt de aandacht die het verdient en wordt als het ware tot leven gebracht. We richten de schappen zo in, dat nieuwe artikelen extra worden uitgelicht. We zijn de link tussen merk en klant, oftewel connective thinking. Daarnaast werken we met een uniek transport- en monitoringsysteem, waardoor we ieder moment kunnen meekijken met de voortgang van de werkzaamheden. En ook het personeel dat in de winkels werkt, wordt door ons persoonlijk getraind.

Nieuwe locatie

Om een nog grotere diversiteit aan diensten te kunnen bieden en de klant nog beter van dienst te kunnen zijn, ben ik op zoek gegaan naar een locatie met magazijnruimte. In ons voormalige kantoor miste ik dat. Uiteindelijk is een geschikte locatie van 350 m2 gevonden, waarvoor ik een financiering nodig had. Allereerst ben ik met mijn huisbankier in gesprek gegaan. Dat liep op niets uit. In augustus 2021 kwam ik in contact met Ronald Seinen, adviseur bij Credion Noord-Nederland. Ronald heeft diverse partijen in zijn portefeuille en weet hoe hij een dergelijke financieringsaanvraag moet opzetten. Uiteindelijk is voor Collin Crowdfund gekozen.’

Eigentijdse manier van financieren

‘Ik heb meteen met Collin geschakeld en de case voorgelegd,’ zegt Ronald. ‘Bij Collin zijn ruim 30.000 investeerders actief. Het is een volwassen aanvulling op de bestaande financieringsmogelijkheden en een eigentijdse manier van financieren. Bedrijven die een lening aanvragen via dit platform worden eerst zorgvuldig doorgelicht. Auke zijn ondernemersplannen werden aangescherpt, vervolgens hebben wij deze plannen in een financieringsaanvraag en een pitch verwerkt.

Het is niet zo dat deze pitch dan meteen wordt geplaatst. Je hebt eerst investeerders nodig, voordat je live kunt gaan. Een deel van het financieringsbedrag dient uit het eigen netwerk te komen, de innercrowd. Dat is een vereiste. Auke heeft een krachtig netwerk en dat leverde al snel een flink deel van het bedrag op. Je geeft de mensen uit zijn omgeving ook de kans om mee te investeren in de onderneming. En dat wordt op prijs gesteld. Daarnaast krijgen ze een aardig rendement, die ze anders niet krijgen. De online aanvraag was al binnen 20 minuten gevuld. Auke is tot aan de plaatsing betrokken geweest en heeft meegekeken of de funding goed werd beoordeeld. Dat is het allerbelangrijkste. Als de oproep eenmaal online staat is het definitief.’

Compleet ontzorgen

‘Op 1 april 2022 zijn we begonnen in ons nieuwe pand,’ vervolgt Auke. ‘Nu kunnen we onze klanten compleet ontzorgen, ook logistiek gezien. Ik ben zeer te spreken over de dienstverlening van Ronald. We hebben bijzonder fijn samengewerkt.  De kracht van Credion zit hem in de kennis van zakelijke financieringen, korte lijnen, effectieve communicatie en betrokkenheid. Ik had geen ervaring met crowdfunding, maar het is me zeer goed bevallen.’

Meer weten?

Wilt u weten waar voor u de kansen liggen? Laten we eens kennismaken. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek met uw regionale Credion vestiging. Na dit kennismakingsgesprek weet u wat uw mogelijkheden zijn en waar uw kansen liggen.