Groeikansen gecreëerd voor creatieve Cult-Art Shops in Nijverdal en Zwolle

Groeikansen gecreëerd voor creatieve Cult-Art Shops in Nijverdal en Zwolle

Foto: Marely Aaltink, Gert-Jan Aaltink en Reiniet Massaar (Credion)

Liefde voor het vak en een warme klantinteractie, dat zijn Gert-Jan en Marely Aaltink ten voeten uit. De bezielende ondernemers runnen hun Cult-Art Shops in Nijverdal en Zwolle. En dat gaat verder dan alleen een tattooshop. Lifestyle, maatwerk en beleving is de sleutel tot hun succes.

De eigenzinnige Gert-Jan doet al 25 jaar waar zijn hart ligt, namelijk tatoeëren en piercen. Mensen komen vanuit de hele regio. Bij hem komen ze voor de kwaliteit en bij een ander voor het plaatje. Gemiddeld zet hij zo’n 3 tattoos per dag. Daarnaast maakt hij muurschilderingen, airbrush en tekeningen. Zijn werken zijn heel divers, van realistisch tot abstract en zo tatoeëert hij ook. Het was altijd zijn droom om een eigen shop te hebben. Samen met Marely maakte hij zijn droom waar. Zij regelt alles en is het aanspreekpunt voor de klant. De twee vullen elkaar goed aan. Ze doen beiden waar ze goed in zijn. En daar zit hun kracht. Daarnaast runt het stel een biologisch, vegetarische lunchroom in Nijverdal.

Achter elke tatoeage zit een verhaal

Inmiddels is Cult-Art Shop uitgegroeid tot een professionele studio, waar meer dan alleen tattoos worden gezet. ‘Wij organiseren ook het Tattoofest en voor corona hadden we in Nijverdal liveoptredens van verschillende bands,’ zegt Gert-Jan. ‘Tegenwoordig is het geaccepteerd om een tattoo te hebben. Het is niet langer een uiting van rebellie, maar echt mainstream. Achter elke tatoeage zit een verhaal. Een mogelijkheid om je te uiten en een mooie aanleiding voor een gesprek.

Pand kopen

In 2020 kregen we de kans om het pand in Zwolle aan te kopen. Daarvoor klopten we bij onze huisbankier aan. Echter die zag geen mogelijkheden. Toen hebben we Reinier Massaar, Credion adviseur Zwolle ingeschakeld. Bij Reinier hadden we meteen een goed gevoel, die wilde ervoor gaan. Hij was duidelijk en liet regelmatig van zich horen.’

‘Via een kapper, in de straat bij Cult Art Shop die ik eerder geholpen heb met een financiering, ben ik met Gert-Jan en Marely in contact gekomen,’ zegt Reinier. ‘Op dat moment was de financieringsbereidheid bij alle partijen minimaal. Dat had mede te maken met de toen geldende coronamaatregelen. In de zomer van 2020 hebben de ondernemers de panden in Nijverdal en Zwolle laten taxeren en hebben we ingezet op een financiering via crowdfunding. Opnieuw gooide corona roet in het eten en moest de financieringsaanvraag worden uitgesteld. In die tussentijd hebben de ondernemers niet stilgezeten en de cijfers voor 2020 gereedgemaakt. Ondanks Covid-19 was het een winstgevend jaar.’

Het lukte niet om het via de bank te regelen

‘Ik heb een pitch gemaakt en de aanvraag neergelegd bij GeldvoorElkaar die haar vertrouwen uitsprak en de funding heeft ingekleed,’ vervolgt Reinier. ‘Het lukte me niet om het via een bank te regelen. Crowdfunding was de enige professionele oplossing. In augustus 2021 is de aanvraag online gekomen. Het financieringstraject duurde iets langer dan gepland. We hadden standaard een maand en die hebben we met tien dagen verlengd. Uiteindelijk is het gelukt om het volgestort te krijgen. Dat was het moment dat het contractueel kon worden afgehandeld. Op 2 december 2021 is de acte via de notaris gepasseerd. Het betreft de financiering van het pand in Zwolle en de overname van de financiering van het pand in Nijverdal.’

Bijzonder traject

‘Het was een bijzonder traject, met een aanzienlijke inspanning of het wel of niet zou lukken,’ vervolgt Reinier. ‘Dankzij de financiële injectie kunnen Gert-Jan en Marely verdere stappen zetten. Het gaf mij een motivatie om het voor elkaar te krijgen. Bij GeldvoorElkaar dachten ze er ook zo over. De toekomst voor Cult-Art Shop ziet er rooskleurig uit.’

Meer weten?

Wilt u weten waar voor u de kansen liggen? Laten we eens kennismaken. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek met uw regionale Credion vestiging. Na dit kennismakingsgesprek weet u wat uw mogelijkheden zijn en waar uw kansen liggen.