Een nieuwe sprong dankzij Credion voor OSVI Hospitality Group

Een nieuwe sprong dankzij Credion voor OSVI Hospitality Group

Foto: Johan Kamphuis (ING), Sayna Berends en Reinier Massaar (Credion)

De gedreven ondernemers Hendrik Karabagias en Sayna Berends zijn eigenaar van OSVI Hospitality Group. De onderneming heeft meerdere bedrijven onder haar hoede en sinds kort ook Iliana’s Greek Streetfood.

In 2019 heeft Reinier Massaar, adviseur Credion Zwolle, beide ondernemers aan een financiering geholpen voor de aankoop van het pand Las Rosas/Hanzehotel. Het betrof een financiering van twee miljoen euro, die Reinier in tweeëneenhalve week wist te regelen. Lees hier de hele successtory van 2019.

Financiering pand

‘In april 2021 zaten Hendrik en ik weer bij elkaar,’ zegt Reinier. ‘Dit keer voor de financiering van een pand aan de Melkmarkt in Zwolle om hier een Greek Streetfood formule in te starten onder de naam Iliana’s Greek Streetfood. Streetfood zie je tegenwoordig zeker niet alleen meer op straat. Ook echte streetfoodrestaurants worden op veel plekken in het land uitgerold.’

Hendrik: ‘Ik ben deze formule in november 2020 gestart met alleen afhalen en bezorgen. Het liep zo goed dat, toen er op het belangrijkste horecaplein in Zwolle een pand vrijkwam, ik meteen in actie ben gekomen om dit pand te kopen. Ik wil deze formule uitbouwen tot iets veel groters en wellicht tot een franchiseconcept.’

Mogelijkheden

‘Ik ben meteen voor Hendrik aan de slag gegaan,’ zegt Reinier. ‘We konden snel schakelen, omdat de cijfers voor 2020 al klaar waren. Hendrik weet inmiddels wat een bank belangrijk vindt. Hij had, ondanks Covid-19, goede omzetten gedraaid en de nieuw formule had zichzelf al bewezen. Met de oplopende omzetten en een gezonde exploitatie zag ik meteen mogelijkheden. Ik heb alle plannen en cijfers vertaald in een financieringsmemorandum en aan de huisbankier ING voorgelegd. Johan Kamphuis, accountmanager ING Zwolle, sprak meteen zijn vertrouwen uit. Mede op basis van de ondernemerschap en productiviteit van beide ondernemers is de financiering geregeld. Ik heb niet bij andere banken geshopt. Ik kijk altijd naar de beste deal voor mijn klant. En dat was in dit geval bij ING.’

Verbouwen

‘Het hele traject heeft nog wel even geduurd, omdat er nieuwe taxatierapporten van Hendrik zijn panden moesten komen,’ vervolgt Reinier. ‘Uiteindelijk is op 18 november 2021 de acte bij de notaris gepasseerd. Op dit moment wordt het pand verbouwd zodat er, naast afhalen en bezorgen, ook binnen kan worden gegeten. Het pand heeft nu veel meer mogelijkheden en een grotere keuken. In januari 2022 is het klaar en verwachten de ondernemers open te kunnen gaan. Tenminste als de coronamaatregelen zijn versoepeld. Afhalen en bezorgen is dan sowieso mogelijk.’

Radar van ons bedrijf

‘Reinier is een radar van ons bedrijf geworden,’ zegt Hendrik. ‘Hij is een fijn persoon om mee te werken en weet inmiddels veel van ons bedrijf. Zodoende kan hij snel schakelen en dat is fijn. Ik heb veel ambities en ben altijd op zoek naar nieuwe ideeën en horecaconcepten die ik in Zwolle kwijt kan. Als er zich kansen voordoen, schakel ik meteen. Niet stilzitten, maar kansen zien en pakken! En dan is het fijn als een partij als Credion daarin meebeweegt. Dankzij Credion hebben we opnieuw de sprong kunnen maken die we voor ogen hebben.’

‘We blijven zeker met elkaar in contact,’ zegt Reinier. ‘Hendrik en Sayna zijn ondernemers pur sang die niet stilzitten. Aan de overkant van het plein hebben ze ook weer plannen voor een nieuw restaurant. In januari gaan ze dat pand verbouwen en medio 2022 wordt dit heropend.’

Meer weten?

Wilt u weten waar voor u de kansen liggen? Laten we eens kennismaken. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek met uw regionale Credion vestiging. Na dit kennismakingsgesprek weet u wat uw mogelijkheden zijn en waar uw kansen liggen.