Succesvolle overname Decorette Woonatelier

Succesvolle overname Decorette Woonatelier

Foto: Micha Waagenaar, Marjolein Waagenaar-Berger en Hans Noteborn (Credion)

Begin 2021 maakten Marjolein Waagenaar-Berger en haar partner Micha hun droom waar: ze werden eigenaar van een succesvolle Decorette Woonatelier in Echt. Decorette is een totaaloplossing voor een persoonlijk interieur. Het aanbod bestaat uit raamdecoratie, zonwering, gordijnen, vloerbedekking, verf, behang en aanvullende woonaccessoires. Een concept met veel potentie en zeker ook in coronatijd. Corona heeft namelijk grote invloed op wonen. Men is meer thuis en heeft behoefte aan een aantrekkelijke leefplek. Moderniseren van de woning is een hot topic. Onlangs hebben ze het assortiment uitgebreid met kleine meubels om een nog grotere diversiteit aan interieurinrichting te kunnen bieden.

Marjolein en Micha kregen deze mogelijkheid, omdat de vorige eigenaren hun franchiseonderneming wilden verkopen. En dat was een mooie kans en een logische stap. Marjolein heeft ruime ervaring in de modewereld en veel gevoel voor interieurtrends. Zij is samen met een medewerkster het gezicht in de winkel. En Micha is communicatief heel vaardig, werkt nauwkeurig en komt zijn afspraken na. Daarnaast is hij heel handig. Dat zijn allemaal zaken die je nodig hebt om goed te kunnen ondernemen. Micha is samen met een aantal zzp'ers het gezicht van de buitendienst die bij de mensen thuis het interieur levert en plaatst.

Overnamefinanciering

Voor de overname was een financiering nodig. Het betreft de aankoop van de exploitatie, de goodwill en de inventaris. Zo kwamen beide ondernemers via een collega van Micha in contact met Credion Midden-Limburg. De vraag aan Hans Noteborn was of hij ze kon helpen bij het opstellen van een professioneel ondernemersplan. ‘Ik heb Marjolein en Micha gecoacht en letterlijk uitgedaagd,’ zegt Hans. ‘Ze hadden in eerste instantie het idee om de financiering via een crowdfunding platform te doen. Credion doet veel in alternatieve financieringen. We proberen altijd het beste product voor de klant te realiseren. Uiteindelijk wil je tot iets komen, waar de klant mee geholpen is. De kredietbehoefte bestond uit de goodwill, een stukje voorraad en een bedrijfsbus. Uiteindelijk is het een gestapelde financiering geworden. Een deel is via Qredits gefinancierd. Daarnaast is er sprake van een achtergestelde lening van de verkopende partijen en is de bedrijfswagen via een leaseconstructie tot stand gekomen.’

Succesvol

‘Onze samenwerking is zeer succesvol geweest’, zegt Marjolein. ‘We hadden het niet beter kunnen treffen met Hans. Hij is vriendelijk en oprecht en hij heeft ook belangeloos buiten de financiering om met ons meegedacht. Het eerste contact vond half januari 2021 plaats en dat heeft eind februari geleid tot een adviesovereenkomst. Halverwege maart is de aanvraag bij Qredits ingediend. En in die tussentijd heeft Hans ons geholpen bij het opstellen van een ondernemersplan. Het overnametraject heeft op 1 juli plaatsgevonden en op 13 juli zijn we opengegaan.’

Hoge gunfactor

Hans: ‘Qredits was eerst een beetje terughoudend, vanwege het ontbreken van ervaring in de interieurbranche. Maar ik heb aangegeven vertrouwen te hebben in deze ondernemers. Micha en Marjolein hebben een hoge gunfactor. Ze zijn heel proactief en spelen in op de behoefte van de markt. Zo hebben ze aansluiting gezocht bij een projectontwikkelaar die een modelwoning heeft. Deze moest worden aangekleed en dat wordt nu door hen verzorgd. Mensen die zo’n modelwoning komen bekijken zien dan de naam Decorette voorbijkomen. Zo komen ze ook weer aan nieuwe klanten. Dat vind ik heel ondernemend.’

‘Ook in de toekomst bljven we met elkaar in contact,’ zegt Marjolein. ‘Er is een mooie relatie opgebouwd en we hebben een bijzonder goede klik met Hans. Hij is een deskundig adviseur die goed naar de mogelijkheden en onze persoonlijke situatie heeft gekeken. Hans geloofde in ons initiatief en dat het mogelijk moest zijn om het te kunnen financieren.’

Meer weten?

Wilt u weten waar voor u de kansen liggen? Laten we eens kennismaken. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek met uw regionale Credion vestiging. Na dit kennismakingsgesprek weet u wat uw mogelijkheden zijn en waar uw kansen liggen.