Samenwerken aan maatwerk voor Modexpress

Samenwerken aan maatwerk voor Modexpress

Foto: Lieuwe Teuwsen (Fundion), Henri van Montfort (Crediion), Rogier Worst (Fundion), John-Dithmar Menge (Credion) en Ton Aarts (Modexpress).

Modexpress is een onderneming met een duidelijke visie en grenzeloze ambitie. ‘We willen het meest succesvolle bedrijf zijn in fulfilment van mode- en lifestyleproducten’, zegt Ton Aarts, directeur van Modexpress. Modexpress is als logistieke dienstverlener actief in de distributie van mode. Het bedrijf is klant specifiek ingericht met maatwerk oplossingen.

Klanten zijn onder meer Suit Supply, NA-KD en Scapino. Dagelijks leveren ze vijftigduizend zendingen aan online retailers, winkels en consumenten vanuit zes locaties in Nederland. Technologie, data en mensen worden binnen het bedrijf slim ingezet. Bij Modexpress werken zo’n achthonderd mensen, waarvan vijfhonderd in vaste dienst. Het bedrijf opereert vanuit Helmond en Alphen aan den Rijn.

Groei doorzetten

‘Modexpress is een groot en goed lopend bedrijf’, zegt Henri van Montfort van Credion Eindhoven-Helmond. ‘Ze hebben tijdig hun dienstverlening naar e-commerce uitgebreid en hebben nu de expertise en organisatie om in te spelen op de snel veranderende marktvraag. Het bedrijft groeit zo’n vijftien procent per jaar. Die groei willen ze doorzetten en daar is een passende financieringsstructuur voor nodig, die robuust is en voor rust zorgt. Voor die financiering klopte Ton in oktober 2020 bij Credion aan. ‘Zelf ben ik niet zo bekend in de wereld van geldverstrekkers,’ zegt Ton. ‘Dat is de expertise van Credion. Daarom heb ik ze ingeschakeld. Henri kende ik al en samen met Credion adviseur John-Dithmar Menge bleek het een kundig, betrouwbaar en snel acterend team. Eind oktober is Credion voor ons aan de slag gegaan en voor het einde van het jaar was de financiering in nauwe samenwerking met Fundion door de financier goedgekeurd.’

MKB Groeilening

‘Wij hebben eerst een grondige analyse gemaakt en de aanvraag kwalitatief en kwantitatief gedetailleerd uitgewerkt,’ zegt John-Dithmar. ‘Vervolgens hebben wij de aanvraag bij een vijftal financiers voorgelegd. Al snel kwamen Lieuwe Teuwsen en Rogier Worst van Fundion met de MKB groeilening als voorstel.’ Fundion is een dienstverlener die kredietaanvragen voor verschillende financiers beoordeelt. ‘De MKB groeilening kan worden ingezet voor de financiering van groeikapitaal, bedrijfsovernames en de verruiming van het werkkapitaal voor MKB ondernemingen met een financieringsbehoefte tot € 5 miljoen,’ zegt Lieuwe Teuwsen.

Maatwerk

John-Dithmar vervolgt: ‘Ton en ik hebben intensief samengewerkt om alle gegevens goed en efficiënt bij Fundion aan te leveren. Begin december hebben wij een voorstel op hoofdlijnen ontvangen dat als basis voor verdere onderhandelingen diende. Eind december 2020 heeft Fundion een definitief voorstel opgesteld en in januari 2021 was de financiering uitgeboekt. Zo snel kan het gaan!’ Fundion had een aantrekkelijk maatwerk voorstel voor wat betreft de aflossing op 8 jaar, de rente en andere voorwaarden. De MKB groeilening kenmerkt zich doordat er geen zekerheden worden gevraagd. En dat is uitzonderlijk. Modexpress en Credion zijn er samen in geslaagd om Fundion zodanig te informeren, dat zij in korte tijd een grote mate van vertrouwen in het management en de onderneming hebben kunnen opbouwen. ‘Wij hebben alle handtekeningen voor 31 december gezet,’ zegt Ton. ‘Het geld is uiteindelijk in januari 2021 gekomen. Daarmee hebben we onze liquiditeitspositie versterkt en kunnen we nog verder groeien.’

Snel en transparant

De klant is erg te spreken over Credion en Fundion die de financiering snel voor elkaar hebben gekregen en maatwerk hebben toegepast. ‘We hebben dit samen mogelijk gemaakt,’ zegt Henri. ‘Het traject ging snel en transparant en het was goed georganiseerd. Door de goede voorbereiding konden we in het traject vaart maken en houden.’

Meer weten?

Wilt u weten waar voor u de kansen liggen? Laten we eens kennismaken. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek met uw regionale Credion vestiging. Na dit kennismakingsgesprek weet u wat uw mogelijkheden zijn en waar uw kansen liggen.