Oomen Opslag bouwt aan torenhoge ambities

Oomen Opslag bouwt aan torenhoge ambities

Foto: Hans van Klaveren (Credion), Stephanie Oomen-Hoffman, Emile Oomen en Frans Oomen

Spraakmakend en gedurfd, zo kun je de jonge ondernemer Emile Oomen noemen. Samen met zijn vrouw Stephanie en vader Frans runt hij sinds 2015 Oomen Verhuizers uit Katwijk aan Zee. Eén van de snelst groeiende ondernemingen van Nederland. 

Emile is een ondernemer met een enorme drive. Hij heeft een duidelijke visie en grenzeloze ambitie om de onderneming flink te laten groeien. Emile weet de organisatie continu en snel op te schalen. Met groei komt ook complexiteit en Frans weet die goed te managen, waardoor het groeitempo er in blijft. Ondertussen stuurt Stephanie het verhuisbedrijf operationeel aan. Een stevig fundament voor de groei op lange termijn.

Unieke verhuisservice

Oomen Verhuizers onderscheidt zich op meerdere punten in de markt. Innovatie voert de boventoon. Vanuit de verhuisactiviteiten heeft Oomen een unieke verhuisservice ontwikkeld, Oomen Opslag. Deze biedt, naast het vervoeren van inboedel, ook een volautomatische opslaglocatie voor de goederen van de klanten. Deze opslag is volledig gedigitaliseerd en biedt een totaaloplossing.

Niet langer huren

Voor de opslag werd in 2018 een loods gehuurd. Al snel was de maximale capaciteit van 50 containers bereikt. ‘We wilden niet langer huren, maar zelf aan het roer staan,’ zegt Emile. ‘We hebben onze torenhoge ambities kracht bijgezet door een opslag van 24 meter neer te zetten.’

Oomen Opslag is inmiddels gevestigd in het imposante bouwwerk, waar nu 250 containers zijn gestald. Een speciaal ontwikkelde gerobotiseerde containerkraan plaatst ze automatisch in de opslag. Hiervoor waren extra financiële middelen nodig. Via de ING kwam de onderneming met Hans van Klaveren van Credion Bollenstreek in contact. Hans werd al snel enthousiast door de drive van de ondernemers.

Innovatieve ideeën

Hans vertelt: ‘Emile durft de geijkte paden te verlaten en innovatieve ideeën toe te laten. Hij kijkt verder dan de verhuisbranche.’ ‘De verhuissector is een traditionele sector en zijn vaak familiebedrijven,’ vult Frans aan. ‘Bij ons is dat andersom. Mijn zoon is begonnen en ik ben erbij gekomen. We zijn niet belast met een legacy van: ‘zo deden we het altijd al en zo blijven we het doen’. Innovatie is voor ons heel belangrijk.’

‘De banken waren in eerste instantie terughoudend, maar wel bereid om equipment te financieren,’ zegt Hans. ‘De financiering voor de gehele loods was toen ook nog te vroeg. Deze opslagfaciliteiten zijn geheel nieuw. Daarnaast is het een jong en sterk groeiend bedrijf.’

Concrete plannen

‘Om de financiering uiteindelijk te realiseren, moest er veel gebeuren,’ vervolgt Hans. ‘Als tussenpersoon wist ik welke stappen we moesten nemen. De plannen werden uitgewerkt tot concrete plannen. Uiteindelijk verstrekte de huisbankier ABN Amro leningen van ca. 3,5 miljoen euro voor de eerste fase.’ Op 16 maart 2020 is gestart met de bouw van de loods en op 17 oktober werden de eerste containers erin gezet.

‘We hebben aan Hans een goede partner,’ zegt Frans. ‘Hij spreekt de taal van de bank en komt uit die wereld. Daarom durfden we het los te laten. Inmiddels is een tweede fase doorgezet voor de opslag van 500 containers. Deze aanvullende financiering van 2 miljoen is ook geregeld door Hans. In februari 2021 is gestart met de tweede fase. We blijven voor vervolginvesteringen zeker met Credion in contact.’

Meer weten?

Wilt u weten waar voor u de kansen liggen? Laten we eens kennismaken. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek met uw regionale Credion vestiging. Na dit kennismakingsgesprek weet u wat uw mogelijkheden zijn en waar uw kansen liggen.