Een financiering waar muziek in zit

Een financiering waar muziek in zit

Foto: Shareef Badloe, Giordano Ashruf, Rashid Badloe en Crista Hendriksen (Credion)

Het Arnhemse dj- en producerscollectief Afro Bros, bestaande uit de broers Rashid en Shareef Badloe en Giordano Ashruf, maakte onlangs hun droom waar. De artiesten tekenden een contract bij Universal Music, een van de grootste platenlabels ter wereld. Een organisatie die honderden wereldberoemde artiesten onder contract heeft staan.

Afro Bros zelf scoorde hits met artiesten als David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike, Daddy Yankee, J. Blavin en Nicky Jam. Ook produceerden zij het nummer ‘X’ van Nicky Jam dat in minder dan een jaar 1,3 miljard keer gestreamd werd op YouTube. Rashid: ‘Het is een mega stap om als artiest een muziekcontract in de Verenigde Staten te tekenen. Toch peinzen we er niet over om Arnhem in te ruilen voor de States. We reizen liever heen en weer. Dat we succesvol zijn heeft te maken met de juiste dingen doen en er hard voor werken. Volharden en niet opgeven.’

Bedrijfspand kopen

Toen de ondernemers een bedrijfspand in Arnhem wilde kopen, gingen ze eerst zelf op zoek naar een financier. Ze namen contact op met hun huisbankier. Die kon hen niet helpen. Op advies van de bank kwamen ze in december 2020 met Crista Hendriksen van Credion Arnhem in contact. De vraag aan Crista was om de financiering voor de aankoop van een bedrijfspand te regelen. De Afro Bros hebben grote ambities. Het pand dat ze wilden aankopen moet dienen als creatieve locatie voor muziek, opnames en producties. Daarnaast is de wens om het deels te verhuren aan gelijkgestemden die ook in de muziek actief zijn.

Geen standaardprocedure

Het ging niet om een standaardprocedure,’ zegt Crista. ‘Hier moest goed naar worden gekeken. Er was namelijk sprake van drie BV’s en drie afzonderlijke personen die het pand wilden kopen. En niet iedere financier gaat hierin mee. Ik heb eerst gekeken of het via een bank kon, maar dat werd lastig. Uiteindelijk kwam ik bij Mogelijk Vastgoedfinancieringen terecht. Zij hebben de financiering, op naam van de drie partijen, verstrekt. Bij Mogelijk verstrekken investeerders een zakelijke hypotheek aan ondernemers. Zij focussen zich op het vastgoed, en kijken pas daarna naar de cijfers. Afro Bros heeft goede resultaten en het bedrijfspand is een nieuwbouwproject. De financiering was daardoor snel geregeld. Wel moesten de ondernemers zelf nog zo’n 30 procent van de totale investering inbrengen.

Binnen één week financiering rond

De gesprekken tussen Credion en Afro Bros vonden met name digitaal plaats en dan vooral via WhatsApp. Zo kon er supersnel en simpel worden gecommuniceerd. Dus op een heel moderne manier, die past bij deze tijd. ‘Crista heeft alles supersnel en goed voor ons geregeld,’ zegt Rashid. ‘Wij hoefden alleen de juiste documenten aan te leveren. En binnen een week was de financiering rond.’

Ook Crista haar ervaring is erg positief. ‘We hebben leuke gesprekken gehad, ondanks de corona hebben we elkaar ook face-to-face kunnen spreken, maar dan wel online. Uiteindelijk denk ik dat wij een mooie oplossing hebben gevonden voor deze situatie. En we blijven sowieso met elkaar in contact. Het heeft ook te maken met de groei die Afro Bros doormaakt en wat Credion daarin kan betekenen. De ondernemers houden mij op de hoogte. Als alles akkoord is kunnen ze over zo’n twee maanden het pand betrekken.’

Meer weten?

Wilt u weten waar voor u de kansen liggen? Laten we eens kennismaken. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek met uw regionale Credion vestiging. Na dit kennismakingsgesprek weet u wat uw mogelijkheden zijn en waar uw kansen liggen.