Een financiering op rolletjes voor Bike Store

Een financiering op rolletjes voor Bike Store

Foto: Frank Thelen, Annetta Thelen en Pepijn Grimbrère (Credion)

De ondernemer Frank Thelen en zijn partner Annetta startten in 2019 met Frank’s Fietsen Service. Met een busje reed Frank rond om fietsen op locatie te repareren. Al snel groeide de behoefte om een fysieke winkel te openen. En in maart 2020 was Bike Store Veghel een feit. Bike Store heeft een breed assortiment fietsen en accessoires van gerenommeerde merken en een breed scala aan diensten waarmee ze letterlijk zorgen dat je fiets soepel blijft draaien. Je vindt bij Bike Store mensen met passie voor fietsen.

Fietsen is het nieuwe sociaal

Annetta vertelt: ‘Inmiddels is het exact een jaar geleden dat we in Veghel zijn gestart. De business ging meteen goed. Fietsen is het nieuwe sociaal geworden. Steeds meer mensen pakken de fiets om erop uit te gaan, of als alternatief voor het openbaar vervoer en de sportschool. Toen we ook in Den Bosch een vestiging konden openen, hebben we die kans meteen gegrepen. Alleen was er wel een financiering nodig voor onder andere voorraden en inventaris. Daarvoor waren al  bezig, maar we kregen het zelf niet rond. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een partij die ons wel aan de financiering kon helpen. Zo kwamen we met Pepijn Grimbrère van Credion Rosmalen in contact. Hij zag meteen mogelijkheden.’ Het eerste gesprek vond plaats bij Credion op kantoor. ‘Persoonlijk contact en verbinding maken vind ik heel belangrijk,’ zegt Pepijn.’

Crowdfunding

‘Pepijn heeft ons ondersteund om de financiering voor elkaar te krijgen,’ zegt Annetta. ‘We hebben alle benodigde stukken aangeleverd. Hij heeft ons geadviseerd en continu op de hoogte gehouden van het proces. Uiteindelijk kwam naar voren dat Crowdfunding de beste optie was. Pepijn heeft een en ander snel en pragmatisch opgetuigd. Er moest veel voorwerk worden gedaan om het project goed en krachtig neer te zetten. Je wilt mensen geïnspireerd krijgen om mee te doen.’

Financieringsbedrag met een paar minuten opgehaald

Pepijn: ‘In deze tijd is het best lastig om een startup te financieren. Er zijn slechts enkele partijen die daarin mee willen denken. Geldvoorelkaar is daar één van. Zij stonden er positief tegenover. Toen hebben we de aanvraag meteen doorgezet. Geldvoorelkaar is een crowdfunding platform. De opdracht wordt online geplaatst en als deze opengaat kunnen investeerders reageren. Er is altijd een periode dat een bedrag is volgestort. In dit geval is het heel snel gegaan. Het gewenste financieringsbedrag is binnen een paar minuten opgehaald. De eigenaar van het pand, dat de ondernemers huren, heeft voor de eigen inleg gezorgd. Normaal gesproken is dat tussen de 20 en 30 procent. Veel winkels staan leeg. Voor een vastgoedpartij snijdt het mes dan aan twee kanten. Hij helpt een ondernemer aan een startkapitaal en zijn pand is dan verhuurd.’

‘Pepijn is tot aan de plaatsing betrokken geweest en heeft meegekeken of de funding goed werd beoordeeld,’ zegt Annetta. ‘Een goede beoordeling is het allerbelangrijkste,’ vult Pepijn aan. ‘Want als de oproep eenmaal online staat kun je er verder niets meer aan veranderen.’’

Vloeiend, snel en soepel

‘De samenwerking met Pepijn was heel plezierig,’ vervolgt Annetta. ‘Het hele proces is vloeiend, snel en soepel verlopen. Eind maart gaan we open. De order voor de fietsen is geplaatst en we zijn nu bezig met het opknappen van het pand. Ook voor de toekomst blijven we met elkaar in contact. We willen een duurzame relatie opbouwen.’

Meer weten?

Wilt u weten waar voor u de kansen liggen? Laten we eens kennismaken. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek met uw regionale Credion vestiging. Na dit kennismakingsgesprek weet u wat uw mogelijkheden zijn en waar uw kansen liggen.