Different Doors opent deuren van innovatief en energieneutraal bedrijfspand

Different Doors opent deuren van innovatief en energieneutraal bedrijfspand

Foto: Sil Kuppens (Different Doors BV) en Frank Groot (Credion Noord- en Midden Limburg)

Sil Kuppens is eigenaar van het snelgroeiende en in 2011 gestarte bedrijf Different Doors BV, een unieke speler op het gebied van kwalitatief hoogwaardige houten garage- en voordeuren en bijhorende gevelafwerking. Klanttevredenheid, het leveren van maatwerk en een duurzame bedrijfsvoering staan bij het bedrijf hoog in het vaandel. Binnen dit gehele proces staat de optimale klantbeleving centraal. Het bedrijf telt 35 medewerkers.

Eerste duurzame en innovatie bedrijfsgebouw van Nederland

Sil vertelt: ‘Door de groei van Different Doors is het noodzakelijk nieuwbouw te realiseren. Tevens wordt dan ook onze wens om vanuit één locatie, met o.a. minder vervoersbewegingen en een nieuw machinepark, veel efficiënter te gaan werken ingevuld. Het wordt het eerste duurzame en innovatieve bedrijfsgebouw van Nederland, dat aan de energie-eisen van 2050 gaat voldoen. In dat jaar wil Nederland energieneutraal zijn. Dit sluit precies aan bij onze kernwaarden. We willen continu innoveren, vooroplopen en uiteraard toekomstbestendig en zo duurzaam mogelijk bouwen en dat zeker ook uitstralen in ons bedrijfspand. Zo kunnen we een maximale energiewinst en een prettigere werkomgeving realiseren. Om de nieuwbouw tot een succes te brengen is er een projectteam opgericht bestaande uit diverse innovatieve partijen, namelijk de TU/e, Gemeente Cranendonck, HoCoSto, CSB Installatietechniek, NRG Advies en Architectenburo ZIJN. Aan het einde van 2021 staat de verhuizing naar het nieuwe bedrijfsgebouw op de agenda. Echter voordat het zover is moet er nog wel veel gebeuren.’

Financiering

Voor de financiering van het pand ging Sil op zoek naar een financier. Daarvoor nam hij contact op met de drie grote banken, maar zonder resultaat. Op advies van zijn contactpersoon bij een bank, die het een heel mooi initiatief vond, kwam hij eind september 2020 in contact met Frank Groot van Credion Noord- en Midden Limburg. ‘Ik kende Credion nog niet en was best wel sceptisch. Waarom zou het Credion wel lukken, wat ons in die 2,5 jaar niet is gelukt?

Na een positief eerste gesprek hebben we de financieringsaanvraag bij Frank neergelegd. Vanuit zijn expertise en ervaring gaf hij gelijk al aan wel mogelijkheden te zien. Hij heeft contact met verschillende partijen en weet precies hoe een dergelijke financieringsvraag opgezet moet worden. ‘Wij hebben veel kennis van garagedeuren, marketing en productie, maar voor financieringen zijn er weer andere experts,’ zegt Sil. ‘Daar is Frank echt een kei in en heeft ons daar heel goed en professioneel in begeleid. Hij heeft direct geschakeld en diezelfde dag nog zaten we om tafel en was er meteen een klik’.

Binnen twee weken was de financiering geregeld

‘Sil kon snel schakelen, omdat zijn bedrijf volledig is gedigitaliseerd,’ zegt Frank. ‘De benodigde gegevens werden snel aangeleverd. En binnen een aantal dagen lag er een passend voorstel van de Volksbank (SNS Regiobank). Dit is een partij die met name vastgoedfinancieringen doet en die niet zozeer naar de groei van een onderneming kijkt. Binnen twee weken was de financiering geregeld en alles op afstand. Hoe mooi is dat!’

‘Frank wist de juiste connecties te leggen. Hij weet exact hoe dergelijke processen werken, en heeft me volledig ontlast’ zegt Sil. ‘Hij doet wat hij zegt en komt zijn afspraken na. Dat is heel prettig zakendoen. Ook was Frank heel duidelijk over wat wel en niet mogelijk was. Buiten dat hij de financiering heel snel had geregeld, was het ook nog tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden.

We blijven zeker goed in contact met elkaar. Voor toekomstige financieringen zullen we ook zeker de kracht van Credion weer inschakelen’.

Meer weten?

Wilt u weten waar voor u de kansen liggen? Laten we eens kennismaken. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek met uw regionale Credion vestiging. Na dit kennismakingsgesprek weet u wat uw mogelijkheden zijn en waar uw kansen liggen.