Ambachtelijke groei voor Venemafood dankzij Credion

Ambachtelijke groei voor Venemafood dankzij Credion

Foto: Ronald Seinen (Credion) en Stephan Venema (Venemafood)

Liefde voor het vak, innovatieve machines en een goede klantinteractie, dat is Venemafood ten voeten uit. Eigenaar Stephan Venema gebruikt zijn bakkerservaring om voor supermarktketens dagverse oliebollen en appelbeignets te produceren die naar pure ambacht smaken. En dit alles vindt plaats in de oliebollenfabriek in Sneek.

Kwaliteit, maatwerk en verantwoord ondernemen

Inmiddels is Venemafood uitgegroeid tot een toonaangevend en alsmaar groeiend bedrijf. De fabriek bakt in december al snel een half miljoen oliebollen per dag, die naar zo’n acht retailers in Nederland gaan. Venema zijn producten zijn bekroond met meerdere prijzen. Stephan: ‘Kwaliteit, maatwerk en verantwoord ondernemen staan bij mij hoog in het vaandel.’  De productielijn bestaat uit innovatieve apparaten, die Stephan samen met zijn broer heeft ontwikkeld. De aantallen en snelheid waarin Venemafood producten levert is uniek.

Nieuwe productielocatie

Venemafood is op de bestaande locatie uit haar jasje gegroeid. Vooral supermarktketens nemen steeds grotere volumes af. ‘Wil je als bedrijf succesvol blijven, dan moet je meegaan met de tijd,’ zegt Stephan. ‘En dat betekende dat er een nieuwe productielocatie moest komen.’ Echter voordat het zover was, moest er nog wel het een en ander gebeuren. Allereerst het vinden en aankopen van bouwgrond en het regelen van de financiering. Stephan klopte eerst zelf aan bij zijn huisbankier. De bank stelde voorwaarden aan de financiering, die Stephan lastig kon invullen. Daarom adviseerde Stephans accountant om met Credion contact op te nemen. ‘De eerste kennismaking met Ronald Seinen, adviseur Credion Friesland, was heel prettig,’ zegt Stephan. ‘We hadden meteen een goede klik. Hij vertelde hoe de financiële wereld in elkaar steekt en wat hij voor mij kon betekenen.’

Ronald: ‘Samen met Stephan zijn accountant heb ik de prognoses opgebouwd en een financiële businesscase geschreven. Vervolgens zijn we daarmee weer naar de huisbankier gegaan. Ik heb met hen meerdere gesprekken gevoerd en een en ander goed onderbouwd. Dat heeft de bank over de streep getrokken.

Bijzonder traject

Stephan vervolgt: ‘Ronalds begeleiding werkte enorm goed en we hadden er allebei honderd procent vertrouwen in dat de financiering zou lukken. Dat bleek terecht, want het uiteindelijke voorstel dat we kregen paste bij mijn situatie en wensen. Het was fijn dat de gesprekken met de bank via Ronald liepen. Hij weet waar hij over praat.’

‘Ik vond het een bijzonder traject,’ zegt Ronald. ‘Met een aanzienlijke spanning of het wel of niet zou lukken. Er hing namelijk veel van af. Daardoor is er een hechte relatie ontstaan. Dankzij deze financiële injectie kan Stephan een mooie groei realiseren.’

Het hele proces heeft drie kwart jaar geduurd. Uiteindelijk is het traject in december 2020 afgerond en nu kan Venemafood stappen zetten. Inmiddels is op 2 januari 2021 begonnen met de start van de bouw en daarmee is Venemafood klaar voor de toekomst!

Meer weten?

Wilt u weten waar voor u de kansen liggen? Laten we eens kennismaken. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek met uw regionale Credion vestiging. Na dit kennismakingsgesprek weet u wat uw mogelijkheden zijn en waar uw kansen liggen.