Credion helpt snelgroeiend Dimass aan financiering

Credion helpt snelgroeiend Dimass aan financiering

Foto: Frank Groot (Credion) en Peter Walraven

Toen Karien en Peter Walraven, directeur-eigenaren van Dimass besloten om een bedrijfspand te bouwen kwamen zij via een geldverstrekker bij Credion Noorden Midden Limburg terecht. Er was meteen een klik tussen de gedreven ondernemers en Frank Groot, Credion adviseur.

Dimass is in tien jaar met vijfentachtig medewerkers een snelgroeiend Europees fulfilmentbedrijf met zeven vestigingen in Nederland, België en Duitsland. Van elke webshopbestelling een positieve ervaring maken en dat positieve gevoel uitdragen door de hele order- en serviceketen. Dat is waar Dimass voor staat. ‘We zien de toekomst positief tegemoet,’ zegt Peter Walraven. ‘Het is niet alleen e-commerce wat in fulfilmenttrajecten gedistribueerd kan worden. Er zijn zoveel andere mogelijkheden. We oriënteren ons altijd op verschillende soorten markten. Dimass groeide zo hard, dat Peter een stap moest zetten naar een groter bedrijfspand. Er worden dertien bedrijfshallen gehuurd. Dat is niet efficiënt. En om alles onder één dak te houden is ervoor gekozen één groot bedrijfspand te bouwen. ‘We hebben eerst met vier andere partijen gesproken,’ zegt Peter. ‘We waren al anderhalf jaar bezig om de financiering rond te krijgen, maar zonder resultaat. Uiteindelijk zijn we met Credion in zee gegaan. Frank reageerde snel, binnen vier weken was de financiering rond. Hij begreep meteen wat we wilden. Het meteen goed afbakenen en het verwachtingspatroon goed neerzetten, dat is waar Frank goed in is.’

Uiteindelijk werd er een nieuw bedrijfspand gebouwd

‘Ik heb alles tegen het licht gehouden,’ zegt Frank. ‘Vanuit dat kader ben ik aan de slag gegaan en uiteindelijk werd er een nieuw bedrijfspand gebouwd. Dat Peter zelf de financiering niet rond kreeg had niet alleen te maken met COVID-19, maar ook met de snelle groei van het bedrijf. Dat past niet binnen de normen van een bank. Een bank kijkt naar het verleden van een bedrijf.’ Frank vervolgt: ‘Ik heb eerst een analyse gemaakt. De insteek was om een combinatie te maken (stapelfinanciering). Om risicodragend kapitaal, ook wel achtergestelde leningen, in te brengen en vervolgens terug te gaan naar de banken. Maar we hadden ook de mogelijkheid om naar het geheel te kijken. En dan is het mooi wanneer een partij als RiverBank, daar open voor staat. Bij deze bank is uiteindelijk de gehele financiering ondergebracht.’

Entrepreneurs onder elkaar

Het denken in kansen en meedenken was iets wat Peter enorm aansprak bij de RiverBank. Uiteindelijk wordt er een bedrijfspand gebouwd die met de groei van de onderneming kan worden uitgebreid. Risico’s in kaart brengen en deze afdekken door de kansen die er zijn, dat miste Peter bij de andere geldverstrekkers. ‘Het voelde nu als entrepreneurs onder elkaar.’

Frank is naast partner van Credion Noord- en Midden Limburg ook partner in Soeverein IFS. ‘Bij Soeverein bemiddelen we in privéfinancieringsaanvragen,’ zegt Frank. ‘Dat is een unieke combinatie. We kunnen zakelijk als privé personen verder helpen. Dat hebben we ook voor Peter gedaan. Zo blijven we in ieder geval met elkaar in contact.

Meer weten?

Wilt u weten waar voor u de kansen liggen? Laten we eens kennismaken. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek met uw regionale Credion vestiging. Na dit kennismakingsgesprek weet u wat uw mogelijkheden zijn en waar uw kansen liggen.