Innovatieve toekomstbestendige milieustraat voor Boers Riooltechniek

Innovatieve toekomstbestendige milieustraat voor Boers Riooltechniek

Foto: Henk Boers en Jan Boers

Boers Riooltechniek en Wegdekreiniging is een innovatief familiebedrijf, dat gevestigd is op bedrijventerrein Klaverveld In Oud-Vossemeer (Zeeland). Het familiebedrijf wordt gerund door Jan Boers en zijn vrouw. In 2016 is ook zoon Henk in het bedrijf gestapt. Het bedrijf vindt haar oorsprong in 1988 en is vooral actief in Zeeland en Noord-Brabant. Het is gespecialiseerd in rioolontstopping en wegdekreiniging.

Bijdragen aan een waardevolle samenleving

‘Onze werkzaamheden bestaan vooral uit regulier onderhoud en calamiteiten dienstverlening,’ zegt Jan. ‘De werkzaamheden worden uitgevoerd met gespecialiseerd materiaal. Als er een ongeval is geweest ligt er vaak olie op het wegdek. Het was een uitdaging om de olie op een milieuverantwoorde manier te verwerken. Wij sluiten als bedrijf onze ogen niet voor deze nieuwe ontwikkelingen. In alles wat je doet moet je bijdragen aan een waardevolle samenleving. Wij spelen daar graag een rol in.

Milieustraat

Meedenken met onze klanten bij het vinden van een passende oplossing. Zo is het idee van een op de werkzaamheden toegespitst bedrijfspand met milieustraat ontstaan. Hier wordt onder andere olie uit afvalwater gescheiden, zodat het apart kan worden afgevoerd en ook weer kan worden hergebruikt voor andere doeleinden. Tevens zullen de  transportkosten verminderen door een lager gewicht. De uitbreiding heeft als tweede doel het regenwater op te vangen zodat dit hergebruikt kan worden bij de reinigingswerkzaamheden. Heel het buiten terrein wordt zo aangelegd dat al het regenwater kan worden opgevangen in een aan te leggen opvangbuffer. Inmiddels maken ook andere bedrijven, die met wegdekreiniging bezig zijn, gebruik van onze milieustraat.’ Al deze aanvullende bedrijfsactiviteiten vroegen om een flinke investering.

Boers Riooltechniek en Wegdekreiniging - Credion Zeeland

Foto: Nieuwe mileustraat van Boers Riooltechniek en Wegdekreiniging

Ieder zijn vak en deskundigheid

‘Via Schipper Accountants kwam ik in augustus 2018 in contact met Jan Boers’ zegt Hans van Dienst, Credion adviseur Zeeland. ‘Ik had meteen een klik met Jan. Hij stond open voor advies. Ieder zijn vak en deskundigheid. Zo stond hij er ook in. Ik kan Jan beschrijven als een echte doorpakker die zoveel mogelijk zelf doet. Hij is praktisch, nuchter en resultaatgericht. Het is een mooi voorbeeld van ouderwets ondernemerschap. De schouders eronder en ervoor gaan.

Het is fijn dat we al vrij vroeg in het proces met elkaar in gesprek kwamen. Een en ander was al in een ontwikkelfase en dat is goed om te zien.’ Aanvankelijk was het een uitdaging om een perceel met een oppervlakte van ruim 1.700 m2 voor de milieustraat te verkrijgen, maar door het slimme advies van Credion heeft Jan Boers dat toch voor elkaar gekregen.

Samen met de accountant

‘Het ging om een flinke investering, deels met het oog op de toekomst,’ zegt Hans. ‘Ik heb gekeken hoe we het voor elkaar konden krijgen. Samen met Jan zijn accountant heb ik een financiële rapportage opgesteld. We kijken altijd eerst naar de businesscase, de cijfers en hoe het financierbaar is. Zo krijg ik een goed beeld van wat de mogelijkheden zijn. We hebben met verschillende banken een gesprek gevoerd. De huisbankier kon er geen invulling aan geven. ABN AMRO vond wel de oplossing. Uiteindelijk hebben zij de financiering verstrekt, tegen prima condities en voorwaarden. Dat is een heel mooi resultaat.’

Boers Riooltechniek - Credion Zeeland

Foto: Credion opent deuren voor ondernemers. Hans van Dienst (adviseur Credion Zeeland) en Jan Boers.

Rechterhand op financieel gebied

‘In dit proces heeft Credion goed meegedacht,’ zegt Jan. ‘We hebben als team samengewerkt. Dat is mooi en constructief werken geweest. Hans is heel ervaren, heeft goede contacten, denkt in oplossingen en kan goed aansturen. Ik kreeg een oplossing voor mijn financieringsbehoefte. En ABN AMRO is een prettige partij om zaken mee te doen. We begrijpen elkaar goed. Er is een klik. Credion heeft mij echt goed geholpen als rechterhand op financieel gebied! De milieustraat is nu bedrijfsklaar en in augustus / september 2020 is de officiële opening van de milieustraat.

Meer weten?

Wilt u weten waar voor u de kansen liggen? Laten we eens kennismaken. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek met uw regionale Credion vestiging. Na dit kennismakingsgesprek weet u wat uw mogelijkheden zijn en waar uw kansen liggen.