Kinderdagverblijf de Zwingeltjes in nieuwe groeifase

Kinderdagverblijf de Zwingeltjes in nieuwe groeifase

Foto: Bas de Nijs (Credion), Melissa en Dimphy Brans 

Dimphy en Melissa Brans, moeder en dochter, zijn het gezicht achter Kinderdagverblijf de Zwingeltjes in Fijnaart. Ze zijn op 1 februari 2012 gestart in Zwingelspaan met een buitenschoolse opvang. Inmiddels is dat uitgegroeid tot een flexibel kinderdagverblijf met vier vestigingen op geringe afstand van elkaar. Kenmerkend voor het bedrijf is de kleinschaligheid, persoonlijke aandacht, veiligheid en flexibiliteit.

‘Ieder kind is uniek. We willen een kind graag prikkelen en stimuleren in hun persoonlijke ontwikkeling’, zegt Dimphy.  Het succes hebben de dames te danken aan hun bevlogenheid. Ze houden van doorpakken en steken de handen uit de mouwen. Daarnaast hebben ze vijftien betrokken medewerkers in dienst die heel belangrijk voor ze zijn. De Zwingeltjes bieden flexibele opvang aan. Dat is heel uniek. Het betekent dat ouders niet gebonden zijn aan vaste opvangdagen per week. ‘De ouders betalen alleen wanneer het kind bij ons aanwezig is,’ zegt Dimphy. ‘Daar zit onze kracht.’ Inmiddels hebben ze 270 kinderen onder hun hoede.

Dilemma: bedrijfspand huren of kopen

De ondernemers huren al geruime tijd drie bedrijfspanden in Fijnaart en Heijningen. Ze worstelden al een tijdje met het dilemma: bedrijfspanden blijven huren of een pand aankopen. Als je net bent gestart geeft huren flexibiliteit. Maar nu ze langer aan het ondernemen zijn willen ze meer opbouwen. Dimphy vertelt: ‘Ik had eerst een gesprek bij de huisbankier om een indicatie te krijgen van de kansen. Echter lukte het niet om het pand, dat we wilden kopen, gefinancierd te krijgen. Ondanks dat we een goed lopend bedrijf hebben.

Gecombineerde financieringsoplossing

Via een adviesbedrijf in verzekeringen kwamen we met Bas de Nijs, adviseur van Credion West-Brabant, in contact.’ Alle mogelijkheden op een rij gezet ‘De ondernemers vroegen mij mee te denken of een financiering haalbaar was,’ zegt Bas. ‘Ik ben op zoek gegaan naar verschillende platformen om het bedrijfspand te kunnen financieren. We werken namelijk zowel met banken als beleggers samen. Ik heb alle mogelijkheden op een rij gezet. Als je verschillende aanbieders wilt vergelijken is het handig om alle kosten en voorwaarden voor de financiering goed in beeld te hebben.’ Dimphy: ‘Het proces is verrassend snel gegaan. Bas heeft echt vaart gemaakt. Er moest rap worden geschakeld, omdat het pand al snel op de markt kwam. Bas heeft een stukje onrust weggenomen en ons echt geholpen. Hij heeft de juiste contacten en weet de weg in financieringsland.’

Bas geeft aan: ‘Het is uiteindelijk een gecombineerde constructie geworden. Het grootste deel van de financiering rust op het pand op basis van hypotheekrecht. Daarnaast was een tweede financiering nodig, welke is gefinancierd op het rendement van het bedrijf. Via Mogelijk.nl is het vastgoed gefinancierd en bij Funding Circle de tweede lening.’

Nog een pand kopen

‘Over ca. 5 jaar willen we nog een pand aankopen. Huren is namelijk zonde,’ zegt Dimphy. ‘En dan zal Credion ook wel weer om de hoek komen kijken.’

Meer weten?

Wilt u weten waar voor u de kansen liggen? Laten we eens kennismaken. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek met uw regionale Credion vestiging. Na dit kennismakingsgesprek weet u wat uw mogelijkheden zijn en waar uw kansen liggen.