Constructief samenwerken aan bedrijfsuitbreiding Gebr. Lafeber Transport BV

Constructief samenwerken aan bedrijfsuitbreiding Gebr. Lafeber Transport BV

Foto: Michel Bierhuizen (Credion) en Ton Lafeber.

Gebr. Lafeber Transport B.V. is gevestigd in Gouda. Een familiebedrijf opgericht in 1934 met inmiddels de derde generatie aan het roer: de broers Ton en Bas Lafeber. Hun corebusiness is het verzorgen van speciaal transport en warehousing van materialen voor rail-bouw. Het bedrijf heeft de ambitie om de stevige groei voort te zetten en heeft vijf eigen vrachtwagens op de weg en huurt er gemiddeld 6-7 vrachtwagen dagelijks in.

Bouwen aan een evenwichtig netwerk

Gebr. Lafeber Transport BV werkt effectief vanuit een partnership samen met collega-ondernemers door het hele land. ‘Zo bouwen we aan een evenwichtig netwerk,’ zegt Ton. ‘Een dergelijke relatie is gebaseerd op wederzijds vertrouwen, en op de intentie om voor een langere periode samen te werken. Daar profiteren onze klanten ook van. Zo kunnen we flexibel en gestructureerd inspelen op de wensen van de klant, en hen efficiënter bedienen. Dat is ook waar we ons nog meer op willen richten.’

Van begin tot eind begeleid

Het bedrijf is gespecialiseerd in het faciliteren van projecten voor de railbouw. Om het railmateriaal op te slaan wordt gebruik gemaakt van een nabij liggend terrein van 7000 m2. In overleg met de verhuurder kon dit terrein worden aangekocht. Michel Bierhuizen, adviseur van Credion Gouda-Woerden-Oudewater*, heeft het financieringsproces van de aankoop van begin tot eind begeleid. Op advies van hun accountant, Van Loon Accountants uit Gouda, kwamen Ton en Bas in 2018 in contact met Credion. De vraag aan Credion was of zij de financiering voor de aankoop van de grond kon regelen. ‘De aankoop van grond speelde al geruime tijd,’ zegt Michel. ‘Vanuit die vraagstelling zijn we met elkaar in contact gekomen. Het is een mooi bedrijf dat hard is gegroeid. Ik zag meteen mogelijkheden.’

Een beetje bouwen met elkaar

Michel vertelt: ‘We hebben eerst een aantal gesprekken gevoerd over hoe de financiering kon worden ingericht. Daarna hebben we de financieringsaanvraag, samen met Ton en zijn accountant, zorgvuldig voorbereid. Ik heb constructief meegedacht over hoe we de financiering voor elkaar konden krijgen. Een beetje bouwen met elkaar. Dit was echt een traject waarbij we de ondernemer hebben begeleid van hersenspinsel tot en met het tekenen bij de notaris.’ De aanvraag werd bij verschillende banken neergelegd, die vervolgens een offerte uitbrachten. Michel heeft onderhandeld over de financiering, en daar is een heel mooie deal uitgekomen. ‘Lafeber is een mooi en solide bedrijf. De banken willen zo’n bedrijf graag hebben,’ zegt Michel.

Een nog beter aanbod

‘De bank met de meest gunstige voorwaarden had natuurlijk mijn voorkeur,’ zegt Ton. ‘En daar is ook voor gekozen. Eén van de banken had al een goed voorstel gedaan. En op het laatste moment kwam Maurits Presseisen namens de ING met een nog beter aanbod. Ik had al wat zaken bij de ING lopen. Daardoor hoefde ik niet al mijn bankzaken over te hevelen. Michel heeft ons volledig ontzorgd, en in het voortraject goed geadviseerd en geholpen. Bovendien heeft hij een prima deal weten te realiseren. Het heeft veel gunstiger uitgepakt dan ik had verwacht. Verder is er een bestaande financiering meegenomen die al wat langer liep. Deze is opnieuw afgesloten, maar dan tegen betere voorwaarden,’ aldus Ton.

Weten waar voor u de kansen liggen?

Door het grote aanbod van verschillende financieringsvormen is het niet altijd duidelijk welke financieringsvorm voor u het meest geschikt is. Wij helpen u hier graag bij. Neem contact op met een Credion adviseur bij u in de regio voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

*onderdeel van de Avant Groep