In volle vaart vooruit met RibX

In volle vaart vooruit met RibX

Foto vlnr: Alfons Remery (Credion) en Hans Dirkse

Hans Dirkse is een doortastende ondernemer en eigenaar van RibX B.V. Een bedrijf dat zich richt op de import, verkoop, verhuur en onderhoud van Rigid Inflatable Boats (RIB’s). Speedboten met een vast bodemgedeelte en een met lucht gevulde rubberen rand. Naast de verkoop van nieuwe RIB’s biedt het bedrijf ook een totaalconcept aan: reparatie en onderhoud van boten, verkoop van tweedehands modellen, levering van motoren, organisatie van evenementen en een stalling. Maatwerk staat bij het bedrijf hoog in het vaandel.

Zo’n twaalf jaar geleden kwam Hans in contact met een dealer die Infanta RIB’s vanuit Zuid-Afrika importeerde. Door zijn liefde voor boten werd Hans, op dat moment eigenaar van een allround watersportbedrijf, meteen enthousiast in een dealership voor RIB’s. Hans kreeg het importeurschap voor Nederland en een groot deel van Europa. Dat betekende wel dat zijn onderneming een krachtig businessimpuls moest krijgen. Er was een groeifinanciering van 175.000 euro nodig voor werkkapitaal om nieuwe RIB’s rechtstreeks bij de fabrikant in te kopen. Door te investeren in de voorraad kan je sneller leveren. ‘Nu kunnen we direct anticiperen op de markt’, aldus Hans.

De crowd als ambassadeurs

Hans vertelt over zijn eerste contact met Alfons Remery, adviseur van Credion Hilversum. ‘Credion heeft veertien jaar geleden ook een financiering voor mij verzorgd. En Alfons ken ik al geruime tijd. Credion bleek doortastender dan mijn huidige bank.’ ‘Om de financiering te kunnen realiseren, moest alles bij elkaar komen en kloppen. Samen het potentieel en de zakelijke mogelijkheden zien. Met Hans zijn accountant zijn de historische cijfers en de prognoses in beeld gebracht.

Een goede accountant is goud waard in zo’n traject. Al snel werd duidelijk dat de financiering het beste via crowdfunding kon worden ingestoken. De keuze viel op GeldvoorElkaar, een mooi en aansprekend platvorm. GeldvoorElkaar kent enthousiaste watersportfanaten en dat is de doelgroep waar RibX zich op richt,’ laat Alfons weten.

Een aaibaar product

‘Er moest veel voorwerk worden gedaan om het project goed en krachtig neer te zetten. Hans biedt een tastbaar en uniek dealership. Fundingpartners vinden het vaak interessant om hierin te participeren’, zegt Alfons. ‘Een RIB is een aaibaar product, dat dichtbij de doelgroep staat. Dat is natuurlijk een groot voordeel. Het gewenste financieringsbedrag is dan ook in anderhalve dag opgehaald.’ Hans is erg te spreken over zijn contact met Credion. ‘Alfons wist veel informatie te achterhalen, en ging er onvermoeibaar mee aan de slag. Hij weet exact hoe dergelijke processen werken, en heeft me echt ontlast. Alfons was een goede financiële rechterhand.’

In volle vaart vooruit!

‘De financiële roll out ligt achter ons, en extra bestellingen zijn inmiddels geplaatst. Het geld is overgemaakt. Een deel blijft in een depot van GeldvoorElkaar staan als deposito. Op dit moment kan ik nog met et werkkapitaal uit de voeten. We zijn op koers en gaan in volle vaart vooruit!’ aldus de ondernemer.

Weten waar voor u de kansen liggen?

Door het grote aanbod van verschillende financieringsvormen is het niet altijd duidelijk welke financieringsvorm voor u het meest geschikt is. Wij helpen u hier graag bij. Neem contact op met een Credion adviseur bij u in de regio voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.