Een rooskleurige toekomst voor Las Rosas in Zwolle

Een rooskleurige toekomst voor Las Rosas in Zwolle

Foto vlnr: Hendrik Karabagias, Reinier Massaar (Credion) en Sayna Berends

Hendrik Karabagias en Sayna Berends zijn eigenaar van OSVI Hospitality Group. De onderneming heeft meerdere bedrijven onder haar hoede waaronder Las Rosas Grand Café-Restaurant, Hanze Hotel Zwolle, Vaca Negra Steak & Grill, Brasserie In Den Hoofdwacht en Zwolsch Schaftlokaal.

Aankoop pand

Hendrik en Sayna waren op zoek naar een financier voor de aankoop van het pand Las Rosas/ Hanzehotel aan het Rodetorenplein in Zwolle. Het pand werd door beide ondernemers gehuurd. De verhuurder wilde het pand verkopen en Hendrik en Sayna hadden het kooprecht in het huurcontract staan. Ze hadden slechts zes weken de tijd om het aankoopbedrag bij elkaar te krijgen. Daarna zou het pand in de reguliere verkoop gaan.

Uitdaging

Na ruim drie weken financieringsstress kwam Hendrik via internet in contact met Reinier Massaar, van Credion Zwolle. In zijn gesprek met Reinier heeft Hendrik over zijn bedrijf verteld en het pand dat hij kon aankopen. ‘Hendrik vertelde over zijn uitdaging om in tweeëneenhalve week tijd twee miljoen gefinancierd te krijgen en vroeg of Credion daar iets in kon betekenen,’ zegt Reinier.

‘Het pand van de Librije hebben we in 2019 aangekocht,’ zegt Hendrik. ‘Het bedrag werd gefinancierd door onze huisbankier. Echter voor de aanvraag van het onroerend goed van Las Rosas kwamen we in een andere categorie bij onze bank terecht. Via de accountmanager van de bank ontvingen we een lijst met gegevens die we moesten aanleveren. Ik zag meteen dat er veel tijd in ging zitten. En juist tijd hadden we niet!’  

Reinier vertelt: ‘Een dag voor mijn vakantie hebben Hendrik en ik elkaar voor het eerst ontmoet op het terras bij Las Rosas. Hendrik presenteerde een aantal kerngetallen uit de jaarrekening, die een goed beeld van de financiële positie van de onderneming gaf. Ik dacht meteen: ‘dat moet gefinancierd kunnen worden!’. Vervolgens ben ik aan de slag gegaan. Ik heb verschillende banken benaderd voor het uitbrengen van een offerte, waaronder ook de huisbankier. We moesten gezien de tijdsdruk, de opdracht breed uitzetten. De ING kwam al snel met een interessant voorstel en zeer goede voorwaarden over de brug. De bank had het proces voortvarend opgepakt. Toen ging alles in een stroomversnelling. Ook de huisbankier, die zich eerst afzijdig hield, liet van zich horen. Uiteindelijk is voor de ING gekozen. Ze hadden een aanbieding gedaan voor de totale financiering van de panden Las Rosas en de Librije. Tevens werd er een extra lening afgesloten via een Fintech kredietverstrekker. Dit bedrag konden de ondernemers gebruiken om de investeringsfase door te komen,’ aldus Reinier.

Meerwaarde

Hendrik is bijzonder te spreken over het proces. ‘In twee weken tijd hadden we het bedrag bij elkaar en op 1 oktober konden we deze fantastische locatie kopen,’ zegt Hendrik over Las Rosas. ‘En dit alles dankzij Reinier. Zijn deskundigheid en ervaring waren van grote meerwaarde. Ik ben bijzonder te spreken over Reinier zijn actieve aanpak.’

Alles is in gang gezet. Hendrik heeft grote ambities. Hij heeft de visie om een horecaomzet in zwolle te halen van 15 miljoen. Hij is constant op zoek naar nieuwe ideeën en horecaconcepten die hij in Zwolle kwijt kan. ‘Credion blijft zeker in beeld’, zegt Hendrik. ‘Reinier staat er als ondernemer in en was mijn financiële rechterhand.’ Reinier: ‘Het meest bijzondere is dat ik Hendrik voor het eerst een hand heb gegeven op 20 augustus en op 4 september hadden we van de ING een offerte voor de financiering van drie miljoen. Dat kom je nauwelijks meer tegen. Van begin tot eind heeft de ING dit proces voortvarend opgepakt.’

Weten waar voor u de kansen liggen?

Door het grote aanbod van verschillende financieringsvormen is het niet altijd duidelijk welke financieringsvorm voor u het meest geschikt is. Wij helpen u hier graag bij. Neem contact op met een Credion adviseur bij u in de regio voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.