Doorgroeimogelijkheden in vastgoed voor Audacia Vastgoed BV

Doorgroeimogelijkheden in vastgoed voor Audacia Vastgoed BV

Vastgoedondernemer Koen Overschie is eigenaar van Audacia Vastgoed BV en Zelfwoonhuisverkopen.nl. Dit laatste is een initiatief dat gericht is op het zelf verkopen van een woning zonder tussenkomst van een makelaar. In 2016 is Koen begonnen als particuliere belegger met het aankopen van vastgoed. Twee jaar geleden kwam de ondernemer via LinkedIn in contact met Marc van den Berg, Credion adviseur in Den Haag. ‘Koen zocht een sparringpartner die voor hem van toegevoegde waarde kon zijn,’ zegt Marc. ‘Hij had al een paar panden in zijn portefeuille en wilde verder uitbreiden. Daar hebben wij hem bij geadviseerd. Inmiddels staat de teller al op negen.’

Optimaliseren en uitbouwen

Marc vertelt: ‘We hebben deze zomerperiode met name gekeken hoe we Koen zijn vastgoedportefeuille konden optimaliseren en uitbouwen. Hiervoor hebben we de NIBC Vastgoed Hypotheek ingeschakeld en daar de plannen voorgelegd. Dat resulteerde in de aankoop van twee nieuwe panden, die gedeeltelijk werden gefinancierd met de overwaarde van Koen zijn vastgoedportefeuille.

‘Omdat het contact met NIBC uitstekend is en ik een goede relatie heb met directeur Dirk van den Beukel, is er voor deze bank gekozen,’ zegt Marc. ‘We doen regelmatig zaken. Ik kan goed met Dirk sparren en we begrijpen elkaar prima. De twee panden, waarvan Koen de overwaarde wilde benutten, waren ook bij NIBC gefinancierd. Dan ben je daar al binnen. En dan zie je ook dat zo’n proces heel soepel kan lopen. Dat is ook een groot voordeel voor de klant. Koen is zelf ook heel zakenkundig en snapt goed hoe de vastgoedwereld in elkaar steekt. Hij weet waar hij over praat en regelt zijn zaken graag goed. En dat is heel prettig.’

Groei mogelijk maken

De passeerdatum van de akte was bekend. We hadden nog zo’n twee weken, dus er moest snel worden gehandeld. Dat betekende dat een en ander op korte termijn moest worden gerealiseerd. Ondanks de vakantieperiode hebben Marc en Dirk zich daar volledig voor ingezet. ‘Dirk heeft er veel effort in gestoken om een en ander op tijd voor elkaar te krijgen,’ zegt Marc. ‘Dat een directeur dit persoonlijk doet, vind ik heel bijzonder!’ ‘We hebben Koen in onze boeken, en dat scheelt’, vult Dirk aan. ‘Onze Vastgoed Hypotheek oplossing is vaak heel fijn, en dan kan het snel gaan. Daardoor was de aanvraag ook vlot geregeld. Daarnaast kent Marc onze kaders. De kans van slagen is dan groot. We vinden het leuk om groei mogelijk te maken. Ook in dit geval kon NIBC helpen door overwaarde liquide te maken, wat de eigen inbreng voor de volgende aankoop was. Zo gaat het vliegwiel draaien. Je moet wel het lef hebben om het te doen, maar Koen is een echte ondernemer en hij heeft inmiddels een mooie vastgoedportefeuille opgebouwd,’ aldus Dirk. De ‘buy to let’ markt is volop in ontwikkeling. En daar is Koen Overschie een mooi voorbeeld van.

Optimale mix

‘Marc is een deskundig adviseur die goed naar de mogelijkheden en mijn persoonlijke situatie heeft gekeken’, zegt Koen. ‘Hij denkt met je mee en reageert snel. En dat is heel prettig. Daarnaast heeft hij een groot netwerk.’ Marc: ‘Ook voor de toekomst blijven we met elkaar in contact. Er is een mooie relatie opgebouwd. Koen wil doorgroeien, zijn vastgoedportefeuille verder uitbreiden en uiteindelijk grotere projecten gaan doen. Credion kan meer bieden dan alleen het verzorgen van de financiering. We kijken naar de optimale mix.’

Weten waar voor u de kansen liggen?

Door het grote aanbod van verschillende financieringsvormen is het niet altijd duidelijk welke financieringsvorm voor u het meest geschikt is. Wij helpen u hier graag bij. Neem contact op met een Credion adviseur bij u in de regio voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.