Credion creëert groeikansen voor KinderOutlet

Credion creëert groeikansen voor KinderOutlet

Foto vlnr: Marco Nijman, Henri van Montfort (Credion) en Sanne Wellessen

Op 1 mei 2019 maakten Sanne Wellesen en Marco Nijman hun droom waar: ze werden eigenaar van het familiebedrijf KinderOutlet, een groothandel in kinderkleding. Het bedrijf is gevestigd in Veldhoven. Marco en Sanne voeren twee eigen kledingmerken met daarnaast zo’n 10 andere merken.

Ze willen het assortiment van de groothandel uitbreiden, om een nog grotere diversiteit aan kinderkleding te kunnen aanbieden. De twee eigen merken worden door henzelf ontworpen en in diverse naaiateliers geproduceerd. Door het ontwerpproces in eigen hand te houden kunnen de ondernemers effectief inhaken op nieuwe ontwikkelingen. Alle kleding, zo’n 120.000 stuks, wordt direct uit voorraad geleverd. Zo kan er snel en flexibel worden ingespeeld op de behoefte van de klant. Dat is dan ook de kracht van KinderOutlet. Naast een groothandel in kinderkleding is er speciaal voor consumenten een kinderkleding Outlet Store in Eindhoven. Via deze verschillende kanalen kan het bedrijf de complete markt bedienen. Bij het bedrijf zijn vijftien mensen in dienst.

De bank zag alleen maar bezwaren
 

Overnameonderhandelingen

Toen Sanne en Marco begin 2018 besloten om de groothandel in kinderkleding over te nemen gingen ze eerst zelf op zoek naar een financier. Het ging om een financiering van vijf ton. Ze namen contact op met een bankier. Het financieringsproces duurde echter heel erg lang. De bank zag alleen maar bezwaren, terwijl Marco en Sanne zelf vonden dat ze deze kans niet konden laten schieten. Op advies van de verkopende partij kwamen ze begin 2019 in contact met Credion Helmond. De vraag aan Credion adviseur Henri van Montfort was of hij de financiering kon regelen. Hij zag wel  mogelijkheden, mede vanwege zijn expertise en ervaring. De adviseur heeft contact met diverse partijen en weet precies hoe hij een dergelijke financieringsvraag moet opzetten.

Akkoord op financiering

Henri heeft direct geschakeld met de accountmanager van de financierende partij. Vervolgens werden Sanne en Marco erbij betrokken, de ondernemersplannen aangescherpt en een prognoseberekening gemaakt. Met Henri zijn kennis en kwaliteiten kregen ze binnen een maand een akkoord op de financiering. ‘Henri was de meedenkende geest die ons mee wist te krijgen,’ zegt Marco. ‘Hij wist ons al snel te overtuigen.’

Stapelconstructie

Henri van Montfort: ‘Het is een gestapelde financiering geworden van een aantal leningen. Via Collin Crowdfunding werd 250.000 euro bij elkaar gebracht en 100.000 euro via zusterplatform KNAB Crowdfunding, met wie Collin een samenwerkingsovereenkomst heeft. Verder is er sprake van een achtergestelde lening van de verkoper van 100.000 euro en een eigen inbreng van 50.000 euro.’

We hebben via Crowdfunding investeerders gevonden


Henri is tot aan de plaatsing betrokken geweest en heeft meegekeken of beide fundings goed werden beoordeeld. ‘Een goede beoordeling is het allerbelangrijkste,’ zegt Henri. ‘Want als de oproep eenmaal online staat kun je er verder niets meer aan veranderen.’’

Succesvolle samenwerking

‘Onze samenwerking is zo succesvol, omdat Sanne zo volhardend is,’ zegt Henri. Ze geeft niet op. Ze houdt vast aan haar doelstelling. Daarom zijn we uiteindelijk ook met elkaar in contact gekomen. Marco en Sanne zijn erg te spreken over hun contact met Credion. ‘Eén keer in de maand hebben we contact met Henri om de vinger aan de pols te houden. We hebben een goede klik met hem’, zegt Marco. ‘En ook de verkopende partij is zijdelings nog steeds betrokken’, aldus de ondernemer.

Weten waar voor u de kansen liggen?

Door het grote aanbod van verschillende financieringsvormen is het niet altijd duidelijk welke financieringsvorm voor u het meest geschikt is. Wij helpen u hier graag bij. Neem contact op met een Credion adviseur bij u in de regio voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.