Credion brengt Westra Transport verder

Credion brengt Westra Transport verder

Foto vlnr: Klaas Westra, Aukje Westra, Aukje Westra, Siemon Westra en René van de Graaf (Credion). 

Het familiebedrijf Klaas Westra Transport dat begin jaren 60 in Nes is begonnen, maakte de afgelopen jaren een gestage groei door. Het heeft ondertussen vijftien vrachtwagens op de weg. ‘Wil je als traditioneel bedrijf succesvol blijven dan moet je meegaan met de tijd,’ zegt Aukje Westra. Inmiddels wordt het bedrijf gerund door de tweede generatie Westra en ook de derde generatie draait volop mee in het bedrijf. Praktisch, nuchter en resultaatgericht met een hands-on en down-to-earth mentaliteit, dat zijn typisch de kenmerken van de ondernemers. Eén van de thema’s die ook geregeld terugkomt is, ‘afspraak is afspraak’. Het bedrijft is met name in de regio Noord werkzaam. Een regio die zich sterk ontwikkelt.

Aukje Westra vertelt: ‘Dankzij een efficiënte projectplanning en een hands-on mentaliteit lukt het ons elke keer weer om deadlines te halen. We doen er alles aan om onze afspraken na te komen. En dat betaalt zich terug in de loyaliteit van onze klanten. Onze ondernemerszin is een gezonde balans tussen onze ambitie en nuchter realisme. De klant staat hierin altijd centraal. We zijn in staat om met de klant mee te groeien.’

Groei realiseren

‘Via de accountant van het bedrijf kwam ik in contact met de familie Westra,’ zegt René van de Graaf, adviseur van Credion Friesland. ‘De accountant is de vertrouwelijke adviespersoon van de familie Westra richting de huisbankier, maar liep vast op de financiering voor de aankoop van een stuk grond en een kantoorpand. Het pand, waar het bedrijf nu in zit, werd gehuurd en dat wilden de ondernemers aankopen.’ ‘We wilden al een tijdje uitbreiden om zo een groei te realiseren en dit was zo’n kans,’ zegt Aukje. Om die toekomst te borgen hebben we Credion ingeschakeld, want we willen klaar zijn voor de volgende generatie. Echter onze huisbankier was wat terughoudend, want er was twee jaar geleden al een financiering afgesloten voor de aankoop van een warehouse.’

Gunstige condities

Samen met de accountant van de familie Westra heeft de Credion adviseur een financiële rapportage opgesteld, die als basis diende naar de financiers. Credion kijkt altijd eerst naar de businesscase, de cijfers, de bestaande financiering en hoe de nieuwe financiering het beste realiseerbaar is. Met deze inzichten weet Credion wat de mogelijkheden zijn. ‘Naast een bank zijn er ook voldoende andere alternatieven om je ambities te realiseren,’ zegt René. ‘De opdrachtgever bepaalt uiteindelijk op basis van ons advies, wat we gaan doen. We hebben met verschillende banken gesprekken gevoerd en een goede onderbouwing gegeven van de aard van de onderneming en de investering. Daaruit bleek dat er, naast de huidige huisbankier, interesse was van andere banken. Ook konden we de financiering van het onroerend goed sec onderbrengen. Omdat er sprake zou zijn van behoorlijke overstapkosten is het bedrijf uiteindelijk bij haar huidige bankier gebleven. Je hebt als je naar een andere bank overstapt, te maken met afkoopsommen en die kunnen flink oplopen. De huisbankier heeft de financiering uiteindelijk volledig conform advies verstrekt, waarbij Credion de tarieven tegen zeer gunstige condities heeft kunnen uitonderhandelen. Een mooi resultaat!’ René vervolgt: ‘Onze inbreng was, naast de financiële structurering, met name een goede onderbouwing van de aard van het bedrijf.

Dromen waarmaken

‘We blijven zeker in contact met Credion,’ zegt Aukje Westra. ‘We hebben zeer prettig samengewerkt met René. Zijn deskundigheid en ervaring waren van grote meerwaarde. Ik ben bijzonder te spreken over Credion. Ze maken je dromen waar!’

Weten waar voor u de kansen liggen?

Door het grote aanbod van verschillende financieringsvormen is het niet altijd duidelijk welke financieringsvorm voor u het meest geschikt is. Wij helpen u hier graag bij. Neem contact op met een Credion adviseur bij u in de regio voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.